Mahahaavat raskauden aikana: syyt ja hoito

Raskaus tarkoittaa pahoinvointia ja oksentelua. Mutta oletko kokenut polttavaa tunnetta vatsassasi näinä aikoina? Jos kyllä ​​on vastaus kysymykseesi, sinun kannattaa käydä lääkärilläsi, koska saatat kärsiä mahahaavasta, joka on yleinen raskauden aikana. Mahahaava voidaan tieteellisesti määritellä silloin, kun mahalaukun limakalvo syöpyy. Tämä eroosio vaikuttaa mahalaukun happoihin ja vahingoittaa mahalaukun seinämiä. Mahahaavat raskauden aikana ovat hyvin yleisiä.

Mahahaavat raskauden aikana

Syyt mahahaavaan raskauden aikana:

Todellinen syy mahahaava ei ole vielä tiedossa. Haavauma kuitenkin johtuu tiettyjen ruoansulatusmehujen epätasapainosta mahalaukussa ja pohjukaissuolessa. Myös haavaumia voi esiintyä tiettyjen bakteeri -infektioiden seurauksena.

Mahahaavan eri tunnistettavien oireiden joukossa jotkut niistä voivat olla:

  1. Pahoinvointi ja oksentelu
  2. Närästys
  3. Verenvuoto
  4. Turvotus
  5. Tumma tai musta uloste, jolla on haju
  6. Kipu vatsassa
  7. Raju laihtuminen

Kysymys on kuitenkin edelleen siitä, miten diagnosoida mahahaava raskauden aikana. Se voidaan tehdä Esophagogastroduodenoscopy. Tätä termiä käytetään mahahaavan diagnosointiin. Mutta tämän menetelmän haitat sisältävät sen, että haava voidaan havaita tällä menetelmällä vain, jos yllä mainitut oireet ovat vakavia.

Mahahaavan hoito raskauden aikana:

Suositeltavin tapa hoitaa mahahaava on antasidit. Antasidit ovat osoittautuneet lääketieteellisesti tehokkaiksi haavaumien hoidossa ja ne ovat helposti saatavilla lääkkeistä. Nämä antasidit sisältävät kuitenkin bikarbonaattia. jota ei yleensä suositella käytettäväksi raskauden aikana. Koska ne ovat haitallisia sekä äidille että sikiölle ja siksi lääkärit eivät yleensä ehdota näitä bikarbonaatteja. Siksi lääkärit määräävät maailmanlaajuisesti antasidia, joka sisältää magnesiumia, alumiinia tai kalsiumia melko pieninä määrinä lisävarotoimenpiteenä, jotta sikiön terveys ei vaarannu..

On useita tapoja välttää mahahaava raskauden aikana. Jotkut tärkeimmistä ovat.

1. Vältä haitallisia ruokia:

Turvallisen ja terveellisen ruokavalion saaminen on erittäin tärkeää varsinkin kun syöt nyt kahdelle. Jos sinulla on haavaumia raskauden aikana, sinun tulee välttää pahentavaa ruokaa. Tässä esiintyvä häiriö on osa ruokaa, jota sinun tulisi välttää, jos olet mahahaavan uhri. Yritä välttää.

  • Suklaata
  • Rasvaiset ruuat
  • Sitrusmehu

Ja kaikki kofeiiniin liittyvät elintarvikkeet.

2. Vältä alkoholia:

Alkoholi voi todella vahingoittaa sikiötäsi ja siksi se on haitallista kasvavalle lapsellesi. Ja etenkin alkoholia on vältettävä, jos kärsit haavaumista, koska se heikentää ruoansulatusjärjestelmää entisestään

3. Lääkkeiden ottaminen:

Tietyt lääkkeet vaikuttavat raskaana oleviin naisiin päinvastoin ja pikemminkin vahingoittavat heitä kuin auttavat heitä. Jos sinulla on mahahaava, sinun tulee välttää ei-steroidisia tulehduskipulääkkeitä tai tulehduskipulääkkeitä, koska niillä on tunnettuja haittavaikutuksia raskaana oleville naisille.

4. Sano ei tupakoinnille:

Tupakointi on haitallista keuhkoille, puhumattakaan kasvavasta sikiöstä. Ja nyt kun olet vahvistanut, että sinulla on mahahaava, sinun tulee lopettaa tupakointi, koska se voi johtaa ei -toivottuihin komplikaatioihin ja vahingoittaa vauvaasi.

Toivottavasti tämä artikkeli poisti kaikki epäilyksesi mahahaavan raskaudesta. Nyt kun tiedät sairastavasi haavaumaa, ota välittömästi yhteys lähimpään lääkäriin, jotta saat selville mahdolliset epäilyt..