Miksi papaija raskauden aikana voi todella olla hyvä sinulle?

Yksi parhaista trooppisista hedelmistä, joka on suosittu kirkkaasta väristä ja makeasta mausta, on papaija. Niitä kasvatetaan runsaasti Intiassa, ja lähes jokaisella takapihalla on papaijapuu. Papaijaa voi nauttia ympäri vuoden, ja sen terveyshyödyt ovat lukuisia. Papaija on runsaasti beetakaroteenia, antioksidantteja, välttämättömiä vitamiineja ja kivennäisaineita, joten se on erittäin suositeltava ruoka ruokavaliossa.

Kuitenkin monien vuosisatojen ajan on tullut normiksi raskaana oleville naisille välttää papaijaa. Itse asiassa papaijaa kohdellaan myrkkynä koko tämän ajanjakson ajan ja jopa ensimmäisten kuukausien aikana syntymän jälkeen. Syy, miksi papaijan tiedetään aiheuttavan varhaisia ​​supistuksia ja johtavan aborttiin. Papaija ei kuitenkaan ole vaarallinen, ja kun se otetaan oikein, se voi olla erittäin hyödyllistä odottaville äideille. Tutustu papaijan tosiasioihin raskauden aikana, ennen kuin menetät tämän hämmästyttävän hedelmän hyvyyden!

papaija ja raskaus

Onko turvallista syödä papaijaa raskauden aikana??

Papaija kypsässä muodossaan on erittäin hyödyllinen raskauden aikana. Papaija sisältää runsaasti A- ja B -vitamiinia, beetakaroteenia ja kaliumia. Se on elintärkeää vauvan terveydelle. Hedelmä edistää myös hyvää luuston terveyttä ja terävää näköä vauvalle. Kuitenkin niille, joilla on raskausdiabetes ja lateksiallergia, papaijaa, myös kypsässä muodossa, on vältettävä.

Papaijan edut raskauden aikana:

Kypsä papaija, jonka iho on keltainen, on halutuin versio hedelmistä. Kypsä papaija raskauden aikana tarjoaa lukuisia etuja, mukaan lukien:

  • Antioksidanttisuoja: Papaija sisältää runsaasti antioksidantteja, kuten zeaksantiinia, betakaroteenia jne..
  • Taistelee ummetusta vastaan: Papaija on runsaasti ravintokuitua. Se voi auttaa odottavia äitejä käsittelemään kivuliaita ulosteita ja estämään ummetusta.
  • Vähentää närästystä ja pahoinvointia: Papaija mehu voi neutraloida mahahapot ja alentaa refluksi. Tämä voi auttaa vähentämään happamuudesta johtuvaa närästystä. Pahoinvointi vähenee myös merkittävästi, mikä puolestaan ​​voi vähentää aamupahoinvointiasi.
  • Foolihappo: Foolihappo on vastuussa punasolujen tarjonnan lisäämisestä. Löytyy suuria määriä Papaijassa.
  • Syövän ehkäisy: Papaijan tiedetään tarjoavan suojaa syövältä ja sydänsairauksilta.

Raa’an papaijan kulutuksen sivuvaikutukset raskauden aikana:

Kun raakaa papaijaa raskauden aikana kulutetaan, vauvan kasvu ja kehitys. Ehkä haittaa, koska lateksia ja pepsiiniä on läsnä. Se on erittäin vaarallista sikiölle ja äidille. Jotkut raaka papaijan sivuvaikutukset raskauden aikana ovat:

Kypsät papaija ja prostaglandiinit:

Kypsät papaijat, jotka voivat jopa pehmentää lampaanlihaa, ovat mahdollisesti haitallisia raskauden aikana. Sileä valkoinen lateksi kypsymättömän papaijan mashin sisällä kovettuu ja muuttuu tahmeaksi, kun se esitetään ilmassa. Papaiini kykenee pepsiiniin. Tämän sisällä lateksia mainostettiin säännöllisesti mukautuvaksi ruoansulatusyhdisteeksi. Huolimatta ruoansulatuskanavan eduista papaiini kypsymättömässä luonnontuotteessa esiintyy prostaglandiineina, joita lääkärit käyttävät synnytyksen aikaansaamiseen. Rajoitusten lisäksi PubMed -teoria selventää, että kypsymättömän papaijan papaiini voi myös heikentää olennaisia ​​kalvoja, jotka ovat tärkeitä siipikarjan selviytymiselle.

papaija raskauden aikana

Papaija- ja lateksiallergiat:

Epäonnistunut työ ei ole kaikilta osin ainoa huolenaihe, joka liittyy kypsymättömän papaijan syömiseen raskauden aikana. Vaikka muutamat naiset eivät ehkä ymmärrä sitä, lateksiyliherkkyys on enemmän kuin pohjimmiltaan herkkyys käsineille, joita käytetään osana lääkärin toimistoa tai parannuskeskusta.

Lateksiyliherkkyys voi saada raskaana olevan naisen vastaamaan vaarallisesti tiettyihin lateksia sisältäviin ravintoaineisiin. Papaija on yksi niistä. New Yorkin osavaltion terveysministeriö selventää, että jokainen, jolla on lateksiherkkyys, voi myös olla altis banaaneille, omenoille, kastanjoille, vehnälle, ruisille ja erilaiselle kasvin lateksia sisältävälle ravinnolle..

Papaiini ja pepsiini ovat saatavilla papaijan lateksissa. Kun ulkoinen iho on vihreä. Kun papaija kypsyy, iho menettää vihreän sävynsä ja muuttuu täysin keltaiseksi, kun se on täysin vanhentunut. Keltaisesti puhdistetut papaijat sisältävät käytännössä hyvin vähän lateksia.

Journal of Nutrition raportoi, että pienimmätkin lateksin mitat voivat olla riskialttiita naisille. Kenen taustalla on rajoittamaton sikiön poisto tai ennenaikainen työ? Johtuen supistuneesta liikkeestä kohdun sisällä. Jotta olisit turvallisempi, on parasta olla syömättä. Papaija raskauden aikana voi osoittautua haitalliseksi tietyissä tapauksissa.

Usein kysytyt kysymykset:

1. Voinko syödä papaijaa synnytyksen jälkeen?

Lääkärit suosittelevat papaijan nauttimista synnytyksen jälkeen, koska se tarjoaa parhaan ravintoarvon sekä imettävälle äidille että vauvalle. Erityisesti ensimmäisen raskauskolmanneksen aikana papaija voi auttaa lisäämään maidontuotantoa, hallitsemaan synnytyksen jälkeistä painoa, parantamaan vastustuskykyä ja edistämään myös suoliston sujuvuutta. Muista syödä papaijaa, jonka iho on keltainen ja oranssi.

2. Onko papaija mehu hyvä raskaudelle?

Joo! Niin kauan kuin mehu on valmistettu täysin kypsästä papaijasta, se voi olla varsin herkullista ja terveellistä. Muista poistaa katkeranmakuiset siemenet ennen hedelmien mehustamista. Lisää makua voi lisätä maitoa tai sitruunamehua mustapippurilla. Koska tämä on jo melko makeaa, vältä ylimääräisen sokerin lisäämistä.

3. Voiko Raw Papaya keskeyttää raskauden?

Raaka papaija, jossa on paljon lateksia, voi aiheuttaa kohdun supistuksia. Siksi papaijan syöminen raskauden välttämiseksi on yksi tapa kokeilla naisia ​​kotona. Siksi raakoja ja jopa puolikypsiä hedelmiä on vältettävä kokonaan raskauden aikana, koska ne voivat aiheuttaa paljon haittaa raskaana oleville naisille. Tämä koskee kaikkia kulutustyyppejä, kuten mehua, salaatteja, curryja ja kokonaisia ​​hedelmiä.

Myytit ja tosiasiat papaijan syömisestä raskauden aikana

Joten hyvät naiset! Toivomme, että ymmärrät, että kaikki papaijan muodot eivät ole vihollisiasi. Keltaiset ovat uusia parhaita ystäviäsi, koska ne voivat tehdä paljon hyvää sekä sinulle että lapsellesi. Se on yksi harvoista hedelmistä, joka on erittäin ravitseva ja voi välttää lisäravinteita. Papaijan mehukkaus tekee siitä melko maukkaan raskauden aikana. Seuraavan kerran, kun kuulet neuvoja joltain papaijaa koskevasta neuvosta, voit auttaa heitä pääsemään puolitietämyksensä yli näillä tiedoilla. Toivomme, että sinulla on terve ja turvallinen raskaus!