Miten musiikki vaikuttaa sikiön kehitykseen raskaana oleville?

Musiikki on yksi tärkeimmistä välineistä, joiden on osoitettu auttavan vähentämään fyysistä ja henkistä kipua. Itse asiassa musiikkia käytetään nyt osana hoitoja auttamaan potilaita toipumaan nopeammin. Raskaana olevia naisia ​​kehotetaan kuuntelemaan rauhoittavia kappaleita stressin voittamiseksi. Raskaus on täynnä mielialan vaihteluita, masennusta, henkistä stressiä ja ahdistusta. Oireet voivat vaihdella raskauden eri vaiheiden aikana. Musiikki voi olla paras tapa käsitellä näitä haasteita ja palata normaaliksi. Se ei ainoastaan ​​auta rentouttamaan äidin mieltä, vaan myös osoitti monia myönteisiä vaikutuksia syntymättömään vauvaan. Itse asiassa sairaaloissa on yleinen trendi soittaa Beethovenin kaltaista hienoa musiikkia levittääkseen potilaansa huolet ja valmistautumaan hyvin synnytykseen. Tutkitaan musiikin kuuntelun upeita etuja raskauden aikana.

Musiikkia raskauden aikana

SISÄLLYSLUETTELO:

 1. Raskauden musiikin vaikutus vauvalle kohdussa.
 2. Musiikin kuuntelun edut raskauden aikana.
 3. Kuinka soittaa musiikkia syntymättömälle vauvalle?
 4. Millaista musiikkia suositellaan raskauden aikana?
 5. Äänitasot musiikin kuunteluun raskauden aikana.
 6. Vinkkejä musiikin kuunteluun raskauden aikana.
 7. Mistä tietää, onko musiikki liian kovaa vauvoille??

Raskauden musiikin vaikutus vauvalle kohdussa:

Musiikin terapeuttiset voimat voivat varmasti auttaa parantamaan kaoottista mieltä, joka voi edistää tervettä kehoa. Musiikin vaikutusta syntymättömään on kuitenkin vain oletettu viime aikoihin asti. Asianmukainen tutkimus tehtiin ryhmälle raskaana olevia naisia, joita soitettiin intialaisen Carnatic -musiikin kanssa 20 minuuttia joka päivä noin 20 päivän ajan. Vastaustestien tulokset osoittivat, että heidän syntymättömillä vauvoillaan oli parempi kasvuvauhti ja refluksointi verrattuna niihin, joiden äidit eivät olleet mukana tässä ohjelmassa.

Musiikin kuuntelun edut raskauden aikana:

Seuraavassa on joitain merkittävistä musiikin eduista raskaana oleville naisille:

1. Apua parempiin sikiön refluksointeihin:

Kun kuuntelet musiikkia, vauva ei kuule sävelmiä tai instrumenttien ääntä. Itse asiassa se kuuntelee musiikin luomaa värähtelyä, joka voi edistää vauvojen parempia refluksointeja. Tällaisilla vauvoilla on taipumus näyttää nopeampia reaktioita tilanteisiin verrattuna niihin, jotka eivät ole alttiina musiikille.

2. Parantaa keskittymistä:

Vauvan altistaminen hyvälle musiikille voi auttaa parantamaan hänen kuulokykyään. Se tottuu hitaasti kuuntelemaan näitä värähtelyjä ja alkaa keskittyä enemmän. Näin keskittymiskyky paranee huomattavasti.

3. Auttaa rentouttamaan äitiä ja vauvaa:

Huolestunut äiti ja hänen syntymättömänsä voivat hyötyä suuresti musiikista. Musiikilla on upeita parantavia ominaisuuksia, jotka auttavat vähentämään mielen kaaosta ja sotkua. Tämä puolestaan ​​osoittaa positiivisen vaikutuksen vauvan kasvuun. Musiikki voi myös rauhoittaa hermoja ja tarjota rauhoittavaa helpotusta.

4. Vaikuttaa vauvan yleiseen käyttäytymiseen:

Tutkimukset osoittavat, että vauvoilla, joiden äiti kuunteli musiikkia säännöllisesti raskauden aikana, on parempi aivojen kehitys. Musiikin syvällinen vaikutus havaittiin heidän kognitiivisissa kyvyissään, puheessaan, muistissaan ja käyttäytymisessään. Tällaisten vauvojen havaittiin yleensä olevan hieman onnellisia ja iloisia verrattuna tavallisiin vauvoihin.

Kuinka soittaa musiikkia syntymättömälle vauvalle?

Lue alta tietääksesi kuinka soittaa musiikkia raskaana oleville naisille:

Musiikkia raskauden aikana

Luo soittolista:

Yritä sovittaa musiikki työsi rytmiin. Synnytyksen alkuvaiheessa tarvitaan nopeampaa ja reippaampaa musiikkia mielialan pitämiseksi kevyenä ja häiritsevänä. ja työn edetessä hitaampi, toistuva musiikki on paljon suositumpaa, kun löydetään synkronointi työn rytmin kanssa. Älä unohda sisällyttää kaikkia näitä muunnelmia soittolistaasi.

Musiikin toistotilat:

Sairaalassa ollessasi kysy, onko heillä kaiuttimia musiikin toistamiseen siellä. Tai hanki omat kaiuttimesi kotoa.

Käytä kuulokkeita:

Jos haluat estää kaikki häiriötekijät kokonaan ja keskittyä vain työhön, ei voi olla mitään parempaa kuin kuulokkeet. Älä unohda pakata niitä.

Nauti raskausmusiikista sikiön kehitykseen:

Kaikki musiikin edut synnytyksen aikana pätevät myös rauhalliseen, rentoon ja onnelliseen raskauteen. Kuuntele musiikkia säännöllisesti raskauden aikana myös rentoutuaksesi, vähentääksesi stressiä ja virkistääksesi itseäsi. Musiikki nostaa myös mielialaa ja energiaa harppauksin. Musiikin kuuleminen raskauden aikana voi paremmin valmistaa synnytystä.

Millaista musiikkia suositellaan raskauden aikana?

Jos mietit, mikä on parasta musiikkia kuunnella raskauden aikana, muista, että mikään musiikki ei kelpaa.

 • Rauhoittavaa musiikkia, kuten klassisia versioita sekä intialaisesta, hindustanilaisesta että jopa länsimaisesta, pidetään raskauden rentouttavana musiikkina.
 • Klassisen musiikin kuuntelun raskauden aikana on osoitettu parantavan vauvan refleksejä.
 • Suositeltavia muotoja ovat laulut, soittimet, kuten huilu, Jalatarangini ja jopa pehmeä musiikki raskauden aikana. Älä koskaan käytä kovaa musiikkia, kuten heavy metalia ja rockia, koska se voi häiritä vauvan liikkeitä ja johtaa epänormaaliin käyttäytymiseen.
 • Mozartin raskausmusiikin on todettu olevan tehokkain raskaana oleville naisille, ja sen on osoitettu lisäävän affiniteettia vauvojen musiikkiin.
 • Raskausmeditaatiomusiikki voi auttaa rauhoittamaan levottoman mielen ja palauttamaan sisäisen rauhan.

Äänitasot musiikin kuunteluun raskauden aikana:

Syntymättömät vauvat ovat turvassa äitinsä kohdussa eivätkä altistu koville äänille. 50-60 desibelin tason pitäisi olla heille ihanteellinen, koska se on sopusoinnussa niiden äänien kanssa, joihin he ovat tottuneet pitämään äitinsä äänestä, vatsan gurglesista jne. kysymyksiä.

Vinkkejä musiikin kuunteluun raskauden aikana:

Katso nämä yksinkertaiset vinkit musiikin toistamiseen raskauden aikana:

 • Valitse kevyt musiikki: Rauhoittavan musiikin toistaminen pienellä äänenvoimakkuudella voi olla paras tapa auttaa lapsiasi hyötymään.
 • Laula oma viritys: Joo! Ei voi olla parempaa tapaa yhdistää vauvaasi kuin laulaa sen puolesta. Valitse suosikkikappaleesi ja jatka laulua tai huminaa.
 • Välineet: Pehmeiden instrumenttien, kuten Veenan, huilun tai viulun, kuunteleminen pienellä äänenvoimakkuudella voi auttaa tuntemaan valoa ja rentoutusta
 • Vältä äkillisiä ääniä: Yhtäkkiä kuulostaa siltä, ​​että iso paukahdus voi aiheuttaa vauvan häiriöitä. Yritä välttää sellaisia ​​paikkoja, kuten elokuvateattereita, rakennustyömaita jne., Joissa vauva voi tuntea olonsa epämukavaksi.

Mistä tietää, onko musiikki liian kovaa vauvoille??

Syntymättömän vauvan korvat ovat erittäin herkkiä ja herkkiä koville äänille. Kovan musiikin kuunteleminen raskauden aikana voi laukaista vauvan nopean liikkeen ja epätavallisen korkean potkuasteen. Jos tämä liike jatkuu yli muutaman minuutin, voit olettaa, että vauva kokee voimakasta stressiä sisällä. Tällaisissa tapauksissa mene vain rauhalliseen paikkaan ja puhu vauvalle hiljaa rauhoittaaksesi sitä.

Raskaana olevasta musiikista on Internetissä monia versioita. Useimmat niistä ovat klassisia kappaleita tai lauluja, joiden tiedetään hyödyttävän parhaiten vauvoja. Paras tapa on kytkeä kuulokkeet ja aloittaa tämän musiikin toistaminen vähintään 20-30 minuuttia joka päivä. Muista tarina Abhimanyusta Mahabharatassa, jonka äiti kuunteli Vedoja raskauden aikana. Hänestä tuli kirjallisuuden mestari jo ennen syntymäänsä ja yllätti kaikki tällä moitteettomalla tiedolla. Tällainen on suuren musiikin voima raskausaivojen kehitykselle!

Usein kysytyt kysymykset ja vastaukset:

1. Miksi kuulokkeita suositellaan raskaana oleville naisille?

Kun kytket kuulokkeet pistorasiaan, vaimennat ulkoiset äänet, jolloin keskityt musiikkiin. Jokainen yksityiskohta voidaan kuulla ja nauttia selvästi. Tämä tarjoaa parhaan musiikkikokemuksen sinulle ja vauvoille. Varmista, että äänenvoimakkuus ei ole liian korkea.

2. Voinko kuunnella musiikkia työskennellessäni?

Joo! Sinä pystyt! Itse asiassa se olisi paras asia. Se ei ainoastaan ​​auta sinua voittamaan työstressiäsi ja ahdistustasi, vaan myös pitää lapsesi mielessä upealla musiikilla. Sinun ei tarvitse puristaa erillistä aikaa musiikin kuunteluun.

3. Mistä voin ladata hyvää raskausmusiikkia?

Useat sivustot tarjoavat erinomaista musiikkia raskaana oleville. Nämä albumit on suunniteltu erityisesti vastaamaan odottavan äidin ja hänen lapsensa tarpeisiin. Jotkut parhaista sivustoista ovat Youtube, BabyCenter ja Babymozart.org. Kirjaudu vain sisään ja nauti kauniista musiikista milloin ja missä tahansa.

Kuvan lähde: 1.