Pepperoni raskauden aikana: kuinka turvallista se on ja miten syödä?

Raskaus on yksi tärkeimmistä vaiheista naisen elämässä. Koska hänellä on vain kyky antaa elämä uudelle elävälle olennolle. Joten jokainen nainen raskauden aikana on huolellinen ja varovainen siitä, mitä hän syö raskauden aikana. Ei ihme, että hänellä saattaa olla himo monia asioita kohtaan, joita hän ei olisi maistanut ennen raskauttaan. Pepperoni on yksi tällainen ruokapaikka raskaana olevalle naiselle. Voi haluta raskauden aikana mausteisen maun ja selkeän maun vuoksi, jonka se lisää ruokaan. Pepperonia käytetään yleensä pizzan kanssa. Vaikka pizza on melko turvallista syödä; tarkastelemme, kuinka turvallinen pepperoni on raskauden aikana.

pepperoni raskauden aikana

Mitä Pepperoni:

Pepperoni on italialais-amerikkalainen salami, joka on valmistettu kovetetusta sianlihasta ja naudanlihasta, maustettuna chilipippurilla tai paprikalla. Tämä kirkkaanpunainen salami on pehmeää ja savuista, mikä lisää ruokaan erinomaista makua ja selkeää makua. Aitoa pepperonia on saatavana Etelä -Italiassa, joka on valmistettu naudanlihasta ja sianlihasta. Vaihtoehtoisesti kalkkunaa käytetään sian- ja naudanlihan sijasta joillakin Amerikan alueilla. Nitraatit tai nitriitit ovat pepperonin perinteisiä kovetus- tai säilöntäaineita.

Onko ok syödä Pepperonia raskauden aikana:

Vaikka pizza on turvallista syödä raskauden aikana. Sinun on harkittava uudelleen, jos aiot syödä pepperonia raskauden aikana. Lääkärit eivät suosittele pepperonin syömistä raskauden aikana. Vaikka se on maukasta ja mausteista, se voi tyydyttää himoja. Mutta jos sinulla on erittäin voimakkaita haluja, voit käyttää sitä kerran tai kahdesti raskausajan aikana. Suurin syy on säilöntäaineina käytettävät nitraatit ja nitriitit. Nämä yhdisteet reagoivat lihan kanssa, joka tuottaa joitakin syöpää aiheuttavia aineita.

Pepperonin syömisen terveysvaikutukset raskauden aikana:

Pepperonia pidetään yhtenä suurimmista mineraalien, vitamiinien ja proteiinien lähteistä. Jotkut sen eduista ovat.

 • Pepperonissa on huomattava määrä rasvaa. Jos raskaana oleva nainen on liian laiha, lääkäri neuvoo syömään runsaasti rasvaa sisältäviä ruokia. Tällaisissa tapauksissa harkitse pepperonia syötäväksi.
 • Tämä salami sisältää yhden tärkeän mineraali seleenin. Tämä on välttämätön antioksidantti, joka pitää raskaana olevan naisen immuunijärjestelmän vahvana taistellessaan vapaita radikaaleja vastaan. Ne syntyvät aineenvaihdunnan sivutuotteina.
 • Raskauden aikana raskaana olevan naisen tulee syödä elintarvikkeita, joissa on kaikki vitamiinit ja kivennäisaineet. Pepperonissa on oikeat määrät B12 -vitamiinia, tiamiinia, riboflaviinia, B6 -vitamiinia, niasiinia, D -vitamiinia &K.

Pepperonin syömisen haittavaikutukset raskauden aikana:

Pepperonin lisääminen ruokavalioon raskauden aikana ei välttämättä ole kovin hyödyllistä. Sen sijaan se lisää joitain komplikaatioita raskaana olevalle naiselle ja syntymättömälle vauvalle.

 1. Pepperoni sisältää paljon rasvaa. Yksi unssi pepperonia sisältää noin 141 kaloria ja 13 g rasvaa. Nämä rasvat ovat enimmäkseen tyydyttyneitä rasvoja, jotka voivat johtaa painonnousuun, raskausdiabetekseen, preeklampsiaan ja joskus jopa sydänsairauksiin.
 2. Pepperonin mausteinen sisältö aiheuttaa närästystä ja aiheuttaa myös ruoansulatushäiriöitä.
 3. Kuten aiemmin on nähty, pepperoni on valmistettu kovetetusta sianlihasta ja naudanlihasta. Nämä säilytetään tai kovetetaan käyttämällä nitriittejä ja nitraattia. Ne reagoivat sekundaaristen amiinien kanssa lihan sisältämien yhdisteiden kanssa, jolloin muodostuu nitrosamiineja. Nitrosamiineja pidetään syöpää aiheuttavina aineina, jotka voivat lisätä syöpäriskiä. Lisäksi tutkimukset osoittivat, että nämä nitraatit ja nitriitit läpäisevät istukan ja lisäävät vauvan aivokasvainten riskiä.
 4. Pepperonin nauttiminen lisää kehon natriumpitoisuutta. Yksi unssi pepperonia sisältää noin 443 mg natriumia. Natriumpitoisuuden lisääntyminen kehossa nostaa verenpainetta ja vaikuttaa myös sikiön munuaistoimintaan.

Pepperonin syöminen raskauden aikana:

Monet heistä ajattelevat, että pepperonia käytetään vain pizzan täytteenä. Pepperonin syömiseen on kuitenkin monia lajikkeita. Jotkut niistä ovat

 • Käytä tätä maukasta salaamia suosikkivoileivissäsi. Paahda lempivoileipäsi ja lisää se tällä salaamilla.
 • Pepperonin syöminen mustilla oliiveilla ja juustolla on myös kaunis yhdistelmä.
 • Toinen tapa syödä pepperonia on keittää pepperonikeitto. Lisää pieniä paloja pepperonia keittoihin ja hauduta ja nauti.
 • Jotkut ihmiset tekevät myös leipää pepperonista. Pepperoni -leipä on erinomainen korvike voileivälle.
 • Pilkottua pepperonia voidaan käyttää suosikkipastasi täytteenä.

Pepperoni Pizza raskauden aikana:

Pizzan syöminen raskauden aikana on melko turvallista, ellei se ole kunnolla kypsennetty. Pizzoja on erilaisia, makuja ja täytteitä. Yksi tällainen pizza on pepperoni -pizza. Tämä on yksi herkullisimmista pizzoista, joita voit syödä. Mutta onko tämä pizza turvallinen raskauden aikana, onko kysymys? Vaikka useimmat heistä sanovat, että pepperoni on vaarallista raskauden aikana. Kovettuneen sian- ja naudanlihan takia tämän pizzan syöminen kerran tai kahdesti raskauden aikana ei ehkä vahingoita raskaana olevaa naista.

Pepperoni -pizzan valmistus:

Ainekset:

 1. Yksi pyöreä pizzataikina.
 2. Kolme leipää pepperonia.
 3. Yksi kuppi juustoa.
 4. Viipaloidut tomaatit.
 5. Chilihiutaleet.
 6. Viipaloitu paprika ja sipuli.

Menettely:

 • Jos olet ensikertalainen, on parempi ostaa pizzataikina pizzakaupasta.
 • Hienonna pepperoni pieniksi paloiksi tai leikkaa pyöreiksi.
 • Laita ensin pizzataikina uuniin 300 asteen lämpötilaan 15 minuutiksi.
 • Lisää juusto kuuman pizzan päälle, anna juuston sulaa ja imeytyä taikinaan.
 • Lisää juustopizzan päälle pepperoni, viipaloidut sipulit, tomaatit ja paprika. Anna taikinan jäähtyä muutaman minuutin ajan.
 • Laita tämä pepperoni -juustopizza uuniin 20 minuutiksi.
 • Ripottele chilihiutaleita, pippuria ja suolaa (tarvittaessa) pizzalle ja nauti herkullisesta ruoasta.

Pepperonia pidetään vaarallisena syödä raskauden aikana. Korkean rasvapitoisuuden vuoksi säilöntäaineina käytettävät nitraatit ja nitriitit sekä siinä käytetty liha. Vaikka pepperonilla on joitain terveydellisiä etuja. On parempi välttää tämän syömistä raskauden aikana. Mutta jos sinulla on erittäin kova halu syödä pepperoni -pizzaa. Ota se kerran raskauden aikana. Keskustele lääkärisi kanssa ennen kuin teet muutoksia ruokavalioosi.

Usein kysytyt kysymykset ja vastaukset:

Q1. Voivatko raskaana olevat naiset syödä raakaa pepperonia?

V: Pepperonin syömistä raskauden aikana ei suositella. Raaka pepperoni on haitallisempaa kuin oikein keitetty. Raaka liha voi sisältää bakteereja, ja pepperonissa olevat nitraatit ovat haitallisia raskaana olevalle naiselle ja syntymättömälle lapselle.

Q2. Onko kovettumaton pepperoni turvallinen syödä raskauden aikana?

V: Pepperonin kovettaminen tehdään pilaantumisen estämiseksi. Yleensä syödään vain tuoretta lihaa. Siksi kovettumaton pepperoni ei ole turvallista syödä. Mutta jos olet varma, että naudanliha ja sianliha ovat hyvin tuoreita. Sitten voit ottaa mahdollisuuden syödä sitä raskauden aikana.

Q3. Kuinka turvallinen on kalkkuna pepperoni raskauden aikana?

V: Kalkkunasta valmistettu Pepperoni on turvallista syödä raskauden aikana. Edellyttäen, että kalkkunan pepperonin säilyttämiseen ei ole lisätty säilöntäaineita, kuten nitraatteja ja nitriittejä. Jos kalkkunanliha on tuoretta, voit kokeilla syömistä kerran raskauden aikana.

Vastuuvapauslauseke: Tässä artikkelissa esitetyt mielipiteet ovat vain ehdotuksia. Ja sivusto ei ole millään tavalla vastuussa sen mahdollisesti aiheuttamista sivuvaikutuksista. On parempi neuvotella lääkärin kanssa ennen kuin syöt mitään, varsinkin kun olet raskaana.