Tosiasiat ja myytit Brinjalin syömisestä raskauden aikana!

Brinjal on yksi monipuolisimmista vihanneksista, ja sitä pidetään usein ”vihannesten kuninkaana”. Myös nimeltään munakoiso, brinjal on yksi maan eniten kulutetuista vihanneksista. Niitä on monia lajikkeita ja niillä on selkeä maku, jota mikään vihannes ei voi edes lähestyä! Brinjals sisältää runsaasti rautaa ja tarjoaa suuren ravintoarvon. Niiden tiedetään myös olevan erinomaisia ​​vastustuskykyä vahvistavia aineita ja auttavat säätelemään kolesterolia ja verenpainetta. Brinjalien tiedetään myös olevan hyödyllisiä vauvalle korkeiden C-, E- ja niasiinimäärien vuoksi. Raskaana olevat naiset pysyvät kuitenkin poissa tästä kasviksesta, koska sen uskotaan aiheuttavan keskenmenoja ja varhaista synnytystä. Tässä artikkelissa tarkastelemme enemmän ja selvitämme, onko brinjalin syöminen raskauden aikana yhtä vaarallista kuin ihmiset väittävät sen olevan.

Brinjal raskauden aikana

Onko Brinjalin syöminen turvallista raskauden aikana??

Brinjalit tai munakoisot eivät ole vain turvallisia kulutukseen raskauden aikana, vaan ne ovat erinomaisia ​​vauvan yleiselle kehitykselle, koska ne sisältävät kunnollisia määriä ravintoaineita, kuten A- ja E -vitamiinia. vauvan solut.

Onko Brinjal haitallista raskauden aikana??

Suurin osa intiaaneista uskoo ayurveda -käytäntöihin, jotka estävät voimakkaasti munakoisojen käytön raskauden aikana. Uskotaan, että brinjalit sisältävät suuria määriä fytohormoneja, jotka laukaisevat kuukautiset, joten keskenmenot ovat mahdollisia. Kuitenkin pieniä määriä brinjals voidaan sallia.

Syitä välttää Brinjal raskauden aikana:

Tästä syystä ihmiset uskovat, että munakoiso ei ole hyvä raskaana olevalle:

 1. Munakasvit kuuluvat kuumien tai kylmien ruokien luokkaan, jota vältetään ihanteellisesti raskauden aikana.
 2. Sen tiedetään aiheuttavan happamuutta raskaana oleville naisille aiheuttaen heille vakavaa epämukavuutta, joten on syytä huolehtia ja välttää brinjals.
 3. Brinjalit ovat yleensä diureettisia, joten ne aiheuttavat usein kuukautiskierron, joka voi johtaa keskenmenoon.
 4. Brinjalin tiedetään aiheuttavan kohdun supistuksia, jotka voivat johtaa komplikaatioihin, kuten ennenaikaiseen synnytykseen tai aborttiin, joten raskaana olevat naiset välttävät brinjals.

Brinjalin edut raskauden aikana:

Tässä on tärkein syy, miksi brinjal on hyvä raskaudelle:

 1. Se sopii erinomaisesti ruuhkien parantamiseen paahdettaessa ja syödessä, koska se pääsee eroon liman muodostumisesta.
 2. Se on erittäin tehokas kroonisten sairauksien, kuten syövän, diabeteksen ja verenpaineen, hoidossa.
 3. Brinjalin syöminen raskauden aikana voi parantaa ilmavaivoja, kun sitä otetaan keiton muodossa. Ihmiset, jotka kärsivät happamuudesta, voivat kuitenkin välttää sen.

Vaikka ayurveda -käytännöt rajoittavat munakoisojen käyttöä raskaana olevien naisten ruokavaliossa, muut kulttuurit korostavat edellä mainittuja brinjalin etuja ja sisällyttävät sen raskaana olevien ruokavalioon.

Brinjalien ravitsemuksellinen koostumus:

Brinjalilla tai munakoisolla tiedetään olevan noin 6 grammaa rautaa, 5 grammaa ravintokuitua ja 6,4 grammaa A -vitamiinia. Se sisältää myös hyvät määrät vettä ja kaliumia. Loogisesti nämä ovat erittäin tärkeitä raskaana olevalle naiselle, joten munakoisojen nauttiminen raskauden aikana ei saisi olla ongelma.

Kuinka brinjal on hyvä sikiölle:

Syntymätön vauva tai sikiö tarvitsee ravitsemusta foolihapon muodossa kehitykseen ja brinjalit sisältävät hyvän osan rautaa. Ne auttavat muodostamaan terveen sikiön ja täydentävät raskauden ajan estäen kaikenlaisia ​​synnynnäisiä vikoja.

Varotoimet Brinjalien käytön aikana raskauden aikana:

Jos käytät lainkaan munakoisoa, on erittäin tärkeää noudattaa tiettyjä varotoimia haitallisten vaikutusten välttämiseksi.

 • Tärkein hoito munakoisoa käytettäessä on varmistaa, että se on tuoretta. Vanhat munakoisot voivat olla myrkyllisiä raskaana oleville naisille.
 • Toinen varoitus on pestä munakasvit huolellisesti saastumisen välttämiseksi.
 • On nähty, että kun brinjalit eivät ole pesty perusteellisesti, ne tuottavat toksoplasmoosia, joka voi laukaista ennenaikaisen synnytyksen tai muita komplikaatioita raskauden aikana.

Kuinka sisällyttää Brinjal raskauden ruokavalioon?

Keittiöstä riippuen voit valmistaa useita ruokia munakoisolla tai munakoisolla. Brinjalia voi syödä seuraavissa muodoissa:

 • Curries ja Gravies
 • Muhennettua munakoisoa
 • Paahdettu Brinjal
 • Salaatit
 • Suolakurkkua
 • Keitot

Toivomme, että puhdistimme ilmaa sinulle brinjalien turvallisuudesta raskauden aikana. Tämä ravitseva vihannes on turvallista kuluttaa tässä vaiheessa ja voi itse asiassa auttaa vähentämään riippuvuutta keinotekoisista lisäravinteista. Brinjalit ovat erittäin herkullisia ja niitä voidaan yhdistää muiden elementtien, kuten tomaattien, linssien ja jopa lihan kanssa, mikä lisää ruoan kaloriarvoa. Sinun on kuitenkin mentävä helposti määrään, koska brinjalit voivat aiheuttaa kehon ylikuumenemista ja johtaa terveysongelmiin. Joten hyvät naiset, liikaa kaikkea voi olla pahaa! Syö kohtuullisina määrinä ja nauti maukkaista, herkullisista brinjalista!

Usein kysytyt kysymykset:

1. Voiko Brinjal aiheuttaa allergioita raskaana oleville naisille?

Vaikka sinulla ei ole aiemmin ollut allergisia reaktioita brinjalille, saatat kokea tiettyjä epämukavuuksia brinjalilla raskauden aikana. Yleisiä reaktioita ovat kutina, ihottuma, kiehuminen, nokkosihottuma, pahoinvointi ja vatsavaivat.

2. Mikä on paras brinjal -resepti raskaana oleville naisille?

Yksi parhaista ja suosituimmista brinjal -resepteistä raskaana oleville naisille on “Baingan ka Bhartha”. Se on yksinkertaista, herkullista ja vähärasvaista. Tämä tehdään paahtamalla kokonaisia ​​brinjaleja liedellä ja nylkemällä ne. Liha murskataan ja keitetään sipulien, tomaattien, mausteiden ja vihreiden chilien kanssa. Voit koristella sen korianterilla ja nauttia sen rotin tai riisin kanssa.

3. Onko turvallista syödä Brinjalia imetyksen aikana?

Brinjalilla ei ole kielteisiä vaikutuksia imettäville äideille, elleivät he ole allergisia sille. Sitä voi käyttää turvallisesti ja nauttia sen tarjoamista ravitsemuksellisista eduista. Suuri määrä kalsiumia ja vitamiineja voi parantaa maitotuotteen laatua ja auttaa vauvan kasvua.