Mitä transrasvaa ja ruokaa tulee välttää?

On olemassa monia myyttejä, jotka ovat siirtyneet sukupolvelta toiselle, ja yksi niistä on, että rasva ei ole hyväksi keholle. Rasva on aina vältetty ruokavaliosta. Olemme aina yrittäneet välttää rasvaa aterioissamme ja neuvoa muita tekemään samoin. Onko rasva todella pahaa??

Mitä transrasvaa ja ruokaa tulee välttää?

Transrasvan merkitys?

Transrasvoja kutsutaan “huonoksi” kolesteroliksi, joka voi aiheuttaa vakavaa haittaa kehollesi. Ensinnäkin meidän on ymmärrettävä ruokamme rasva. Rasva on suuri perhe, joka sisältää tyydyttyneitä rasvoja, tyydyttymättömiä rasvoja, monityydyttymättömiä rasvoja, korvattuja rasvoja, monityydyttymättömiä rasvoja, omega -rasvahappoja ja lopulta transrasvoja.

Transrasva on tyydyttymättömän rasvan tyyppi, jolla on tyydyttyneen rasvan ominaisuudet ja toiminta. Transrasvoja on kahdenlaisia. Keinotekoisesti tehty ja luonnollisesti löydetty. Luonnossa esiintyviä transrasvoja esiintyy yleensä eläinten suolistossa ja myös näistä eläimistä valmistetuissa elintarvikkeissa. Keinotekoisia transrasvoja kehittävät jalostetut elintarviketeollisuudet, joissa kasviöljyä infusoidaan vedyllä. Näitä elintarvikkeita ovat maitotuotteet ja jalostettu liha.

Transrasvat eivät ole hyviä rasvoja ja voivat vaikuttaa terveyteemme monin tavoin. Se vaikuttaa kolesterolitasoihin lisäämällä huonoa kolesterolia ja vähentämällä hyvää kolesterolia. Se voi tukkia valtimot ja aiheuttaa sydänkohtauksia tai halvaushalvauksen. Tyypin 2 diabetes on toinen seuraus liiallisesta transrasvasta ruokavaliossa.

Vaikka tiedetään transrasvojen haitat, useimmat elintarviketeollisuudet käyttävät sitä, koska se on paljon kustannustehokkaampaa kuin puhdas rasva. Sen ansiosta tuote voi kestää pitkään ja sillä on ihanteellinen rakenne ja hyvä maku. Aluksi vain jalostetut tai pakatut elintarvikkeet sisälsivät transrasvoja. Sen käyttö on kuitenkin valunut myös pikaruokapaikkoihin, kuten Tanska, USA jne. Ovat asettaneet valtavia rajoituksia transrasvojen käytölle.

Vaikka ihmiset ovat tietoisia sen sivuvaikutuksista, he ostavat edelleen elintarvikkeita, joissa on paljon transrasvoja. Alkuvuosina ihmiset eivät tienneet transrasvoista ja niiden vaikutuksista ihmiskehoon. FDA ei tue transrasvojen kulutusta. Ihmiset ovat kiinnostuneita näistä elintarvikkeista maun ja säilyvyyden vuoksi. On tärkeää olla varovainen siitä, mitä syömme, koska se voi johtaa vakaviin terveysongelmiin.

Joidenkin asiantuntijoiden mukaan sinun pitäisi rajoittaa hydrattuja kasviöljyjä sisältävien elintarvikkeiden saantia ja korvata tällaiset transrasvoja sisältävät elintarvikkeet elintarvikkeilla, jotka sisältävät mono- ja monityydyttymättömiä rasvoja. Jotta voit seurata kuluttamaasi transrasvapitoisuutta, on hyvä lukea jalostettujen elintarvikkeiden ravintoarvo ja ainesosat.

Transrasvojen lähde:

Tämä havaittiin aluksi eläinperäisten elintarvikkeiden pieninä jääminä. Itse asiassa ruohoa syövät eläimet, kuten lehmät, puhvelit, peurot, vuohet verrattuna samanlaisiin siipikarjaeläimiin, osoittavat, että viljaa syövät eläimet, kuten kanat ja ankat, sisältävät vähemmän transrasvaa kuin ruohoa syövät eläimet.

Kuinka tehokkaita ovat transrasvat?

Transrasvoja lisättiin alun perin ruokaan niiden säilyvyyden pidentämiseksi. Vaikka “tämä on pahin mahdollinen rasvatyyppi”, monet meistä eivät tiedä, että suositeltu ruokavalio sisältää huomattavan määrän transrasvoja. Itse asiassa syömme joka päivä jonkinlaista transrasvaa tai muuta, mutta ei ole syytä huoleen, koska kehomme tarvitsee vähän kaikkea, jopa ne, jotka näyttävät epäterveellisiltä. Pieni osa transrasvasta on siis hyvä, koska se auttaa meitä torjumaan kroonisia sairauksia. Silloinkin transrasvat ovat edelleen yksi vähiten suositeltavista ravintoaineista.

Transrasvan vaikutukset:

Nyt kehossamme on hyvää ja huonoa kolesterolia. Mitä transrasva tekee, on hyvän kolesterolin (HDL tai korkeatiheyksinen lipoproteiini) tason alentaminen ja huonon, pienitiheyksisen lipoproteiinin, joka tunnetaan myös nimellä LDL, lisääminen. LDL -tasojen nousu johtaa sydänsairauksien, kuten sydämen vajaatoiminnan, sydänkohtauksen, verisuonten tukkeutumisen, valtimoiden tukkeutumisen ja verisuonten esteen riskiin ja monet muut häiriöt lisääntyvät.

Yleisin transrasvojen vaikutus on kuitenkin liikalihavuuteen tai liialliseen painonnousuun. Transrasvojen kulutus saa meidät painamaan enemmän kuin muut rasvaravinteet. Ne jakavat uudelleen kehon rasvakudoksen vatsan ympärille ja voivat myös olla syynä ateroskleroosiin tai tulehdukseen. Valitettavasti se on väistämätöntä, koska lukuisat tuotteet sisältävät transrasvoja.

Vältä transrasvoja sisältäviä ruokia:

Transrasvoja ei voida hylätä kehostamme kokonaan, mutta voimme vain hallita niitä ja pitää ne sisällään terveytemme vuoksi, vaikka emme voi välttää kaikkea, voimme tasapainottaa syömisen. Tässä on luettelo elintarvikkeista, jotka sisältävät transrasvoja:

Roskaruoka tai pikaruoka, kuten paistettu kana, ranskalaiset, pizza, sisältää paljon transrasvoja.

Prosessiruoat, kuten sirut, mikroaaltouunilla valmistettu popcorn, keinotekoisesti maustetut juomat, hampurilaispihvi, pakattu liha, käyttävät transrasvoja niiden säilyvyyden pidentämiseksi.

Maitotuotteet ja makeiset, kuten juusto ja margariini, suklaa, leivonnaiset, kerma ja kuorrutteet, piirakat ja keksit, jäätelöt jne.

Tämä luettelo sisältää yli puolet päivittäisistä päivittäisistä elintarvikkeistamme, joten et voi ylittää niitä kokonaan päivittäistavarakaupastasi. Mitä voit tehdä, on verrata ja nähdä, mitkä tuotteet sisältävät vähemmän transrasvoja, ja sen mukaan voit valita vähemmän transrasvoja sisältäviä tuotteita.

Kuinka päästä eroon transrasvoista kehosta:

Suurin osa syömästämme sattuu olemaan transrasvoja sisältävien elintarvikkeiden luettelossa. Nyt kysymys kuuluu: “Jos emme voi välttää sitä, miten voimme välttää päästä eroon siitä?” Tässä on muutamia tapoja poistaa transrasvoja kehosta:

 • On tärkeää alkaa lukea elintarvikepakkausten etikettejä, jotta ymmärrät transrasvojen määrän. Aloita välttämään transrasvoja sisältävää ruokaa ja valitse terveellisiä vaihtoehtoja.
 • Etsi elintarvikkeisiin merkintöjä, kuten “lyhennys” tai “osittain hydrattu”. Nämä ovat keinotekoisesti luotuja transrasvoja, jotka ovat paljon haitallisempia terveydelle
 • Sitoudu tiukasti ruokavaliosuunnitelmaan viikon ajaksi, jonka aikana vältät kaikkia transrasvoja ja hydrattuja öljyjä sisältäviä ruokia.
 • Lisää kuidun saantiasi sitomaan kehosi rasvat ja vapauttamaan ne.
 • Juo paljon nesteitä ja mehuja, kuten porkkanaa, jotta rasva vapautuu.
 • Muista ottaa ensimmäinen kuppi lämmintä sitruunavettä varhain aamulla kehosi puhdistamiseksi
 • Vaihda luomuruokaan mahdollisimman paljon. Näin voit vähentää transrasvojen saantia.

Luettelo elintarvikkeista, jotka poistavat transrasvoja kehosta

Liitu ruokavaliosuunnitelmaan ja sisällytä seuraavat elintarvikkeet transrasvojen poistamiseksi kehosta:

 1. Lämmin sitruunavesi: Puhdistaa maksasi ja puhdistaa kehosi. Huuhtelee kehon rasvan hellävaraisesti.
 2. Entsyymirikas ruoka: Entsyymipitoisissa elintarvikkeissa, kuten avokadossa, on tiettyjä yhdisteitä, jotka auttavat hajottamaan rasvaa ja tehostamaan aineenvaihduntaa.
 3. Raa’at tai höyrytetyt vihannekset: Terve salaatti tai raa’at tai höyrytetyt kasvikset voivat auttaa hillitsemään transrasvoja ja estämään ummetusta.
 4. Kuitupitoinen ruoka: Ruoka, kuten täysjyvät, omenat ovat runsaasti kuituja, jotka auttavat sitomaan rasvoja ja vapauttamaan ne järjestelmästä
 5. Paljon vettä: Vesi on paras lähde transrasvojen poistamiseen. Vesi voi laimentaa rasvakomponentteja ja huuhdella ne pois kehosta.
 6. Vihreä tee: Runsaasti antioksidantteja sisältävä vihreä tee toimii ihmeenä poistamalla kehon transrasvoja. Se puhdistaa kehosi ja alentaa kolesterolia,

Esittelimme joitakin tärkeimpiä transrasvoja koskevia tosiasioita, niiden alkuperää, tärkeimpiä ainesosia, mitkä elintarvikkeet sisältävät niitä eniten, niiden vaikutuksia terveyteen ja miten korvata ja poistaa ne kehostasi.