Bakning Vaniljmuffins med choklad – Ett snabbt recept

Vaniljmuffins gör snabba bakrecept

Idag skulle vi vilja presentera dig för ett annat muffinsrecept. Det hänvisar till Vaniljmuffins med choklad, en makalös kombination. de Vaniljmuffins med choklad Även om deras smak liknar bananmuffins med choklad, är de särskilt lämpliga för dig som inte gillar att experimentera med smaker och föredrar att förlita sig på klassiska kakor. De passar mycket bra med morgon- eller eftermiddagskaffe, te eller kakao. Så om du vill bli påmind om din barndom och tiderna med mormor och hennes frestande kakor, eller om du bara letar efter ett snabbt recept för att baka muffins med liten ansträngning, är de klassiska Vaniljmuffins med choklad precis rätt för dig.

Ingredienser till ca 12 vaniljmuffins med choklad:

Förbereda recept Idéer som serverar vaniljmuffins

– 2 teskedar mjöl

– 2 ägg (rumstemperatur)

– 1/2 tekopp mjukt smör (125 g)

– 1 tesked socker

– 1/2 tekopp mjölk

– 1 paket bakpulver

– 1 vaniljsocker eller vaniljsocker

– 1 bar choklad (mjölk eller mörk choklad utan nötter)

Tillagningstid: 45 minuter

Så här är vaniljmuffinsen gjorda med choklad:

Dessertgodis Choklad Vaniljmuffins

1. Förbered en skål. Sikta ner mjölet och bakpulvret i det. Lägg den här blandningen åt sidan för tillfället. Skär chokladen i små bitar.

2. Bryt äggen tillsammans med sockret med en mixer. Du kan också använda en visp, men det tar lite längre tid. Tillsätt sedan det mjukade smöret och blanda allt väl med mixern. Mjölken du använder som nästa deg till Vaniljmuffins med choklad bör också vara i rumstemperatur. Se till att allt är väl blandat.

3. Tillsätt sedan mjölet och bakpulvret gradvis under konstant omrörning. Det är viktigt att inte tillsätta mjölet på en gång, annars kommer inte muffinsen att jäsa bra under gräddningen.

4. Förbered muffinsformen med pappersformar. Fyll bara denna 2/3 med den färdiga degen så att den inte rinner över under gräddningen. Lägg 3 till 4 bitar choklad i varje form, beroende på hur stora de är.

5. Förvärm ugnen till 180 grader och grädda Vaniljmuffins med choklad, tills tandpetarprovet * visar att du är klar.

* Tandpetstestet: för vaniljmuffins med choklad

Baka muffins själv snabbt recept

Ta en tandpetare och använd den för att peta i muffinen. Om det är torrt när du drar ut det är muffinserna klara. Om smeten fastnar på den betyder det att du måste fortsätta baka muffinsen. Detta användbara trick fungerar för alla typer av kakor.

Och det finns de läckra Vaniljmuffins med choklad Gjort.

Men du kanske skulle vilja prova en speciell typ av muffins trots allt? Grädda sedan kokosmuffinsen med frukt eller muffinsen med pumpa och honung.