DIY ostkaka på en pinne – Hur man bakar och dekorerar läckra ostkakpinnar

En ny mattrend erövrar hjärtan hos alla som har en söt tand och det kommer inte att förvåna någon. Det är den mycket eftertraktade ostkakan, som nu serveras på en pinne och nibbar på. Allt du behöver göra är att göra en ostkaka och sedan lägga en pinne på den. Efter det kan du dekorera ostkakan på en pinne med glasyr och eventuella ätbara dekorationer. Låter det som en enkel uppgift, eller hur? Kom sedan igång och överraska dina nära och kära med den populära efterrätten genom att servera den annorlunda. Också perfekt för fester!

Gör ostkaka på en pinne själv

Dekorera ostkakan på en pinne med dekorationer och frukt

I princip kan du använda valfritt recept på ostkaka. Så om du redan har en, använd bara den här. Om du vill gå lite snabbare är en frusen också lämplig. Om du bakar ostkakan själv, skala omedelbart kanten av bakformen med en kniv som du höll under varmt vatten. Låt det sedan svalna i 2 till 3 timmar vid rumstemperatur, varefter du täcker det med folie och ställer det i kylskåpet i 4 timmar. Men det är bäst om du till och med förbereder det dagen innan och sedan låter det svalna i kylskåpet i cirka 24 timmar.

Ostkaka på en pinne är lätt i sig, men lite tidskrävande. Du kan dock förbereda ostkakan på en pinne en vecka i förväg och förvara den väl täckt i frysen. Men glöm inte att ta ut kakorna ur frysen i tid för upptining.

Tårta på en pinne – recept för bakning

Gör ostkaka på en pinne själv - recept och instruktioner

Om du vill ha ett annat recept på kakan på stilen kan du prova den här. Den är enkel så att cheesecaken kan väljas som ett alternativ till den klassiska födelsedagstårtan, till en festbuffé eller till en enkel tårta för familjen. Du får 8 till 12 ostkakor på en pinne, beroende på hur stora du skär bitarna. Du behöver:

  • 130 g mjöl
  • 500 g mager kvark
  • 130 g socker, uppdelat
  • 3 ägg
  • 1 paket vaniljpuddingpulver
  • 1 paket vaniljsocker
  • 80 g smör, skuren i små bitar
  • 1 nypa salt

Så här bakas kakan

DIY Cheesecake Sticks - Enkelt recept för fester

Knåda mjölet med 30 g socker, saltet, ett ägg och smöret med degkroken och en stavmixer. Mjöla händerna och fortsätt knåda degen tills du får ett smidigt smördeg. Slå in degen i folie och ställ i kylen i 30 minuter.

Frysta minikakor på en ispinne med nötter, sockerströ och frukt

Förvärm ugnen till 150 grader cirkulerande luft och smörj en rund springform (22 cm Ø). Separera de två återstående äggen. Vispa äggvitorna tills de är fluffiga, häll långsamt i 50 g socker. Blanda äggulorna i en separat skål med kvarken med låg fetthalt och i en annan skål blandar du puddingpulvret med resterande socker (50 g), saltet och vaniljsockret. Rör ner vaniljblandningen i kvarkblandningen, varefter du också viker ner äggviten.

Cheesecake på en popsicle stick med en chokladbeläggning och karamellsås

Ta sedan upp smeten från kylskåpet, rulla ut den i en rund form (något större än springformen för att skapa en kant) och lägg den i springformen. Tryck lätt på kanterna. Bred ut kvarkblandningen över den och grädda kakan i 1 timme och 15 minuter på lägsta galler. Öppna sedan ugnsluckan något och låt kakan vila i ugnen i cirka 20 minuter. Fortsätt sedan enligt beskrivningen ovan.

Garnera ostkakan på en pinne med choklad och andra föremål

Cheesecake på en pinne med karamell och valnötter

Du behöver 400 g couverture för denna mängd ostkaka på en pinne. Detta kan vara helmjölk, mörk choklad, vit eller rosa choklad, efter önskemål. Du kan också färga den vita kopplingen själv. Du kan också dekorera ostkakan med strössel, ätbara pärlor, frukt, godis och mycket mer efter att du har täckt den med choklad.

Dekorera ostkakan på en pinne med choklad

För att göra ostkakorna, ta kakan ur kylskåpet, doppa en kniv i varmt vatten, torka torrt och skär i bitar av valfri storlek. Rengör kniven och sänk ner den i vattnet före varje snitt. Smält kopplingen i ett vattenbad. Bred ut kakbitarna på en bakplåtspappersklädd plåt och doppa ena änden av en ispinne i chokladen och stick sedan in den på den runda sidan av en tårtbit. Upprepa med de andra, täck arket med folie och lägg i kylskåpet i 30 minuter.

Festlig ostkaka dekorerad på en pinne i grönt och rött

Värm chokladen igen och ta tårtbitarna ur kylskåpet. Ta sedan en bit genom att hålla ostkakan i pinnen, torka av fukt med pappershanddukar och doppa den i chokladen. Töm dem, strö över de dekorationer du vill ha och lägg biten på arket för att stelna. Ställ sedan brickan i kylen en sista gång i 10 minuter.

Dricks: Om du vill kan du baka ostkaka i en fyrkantig plåt och sedan skära den i små kuber, som du sedan lägger på spett. Detta ger dig den perfekta fingermaten i form av kanapéer som bekvämt kan ätas medan du står på en fest.

Baka och skär cheesecake medan du står för enkla desserter

Julostkakor

Tårtdekoration till jul med strössel och choklad

Enkelt och vackert

Triangulära cheescake -pinnar dekorerade med vit choklad