Förbered jordgubbsglass i Thermomix – lätt fruktrecept för sommaren

Hemlagad, krämig glass med äkta frukter – låter det inte så mycket bättre än glassen från snabbköpet? Nu när temperaturen sakta stiger och vädret blir bättre och bättre växer också behovet av utsökt glass. Och att göra mjukglass själv är mycket lättare än du kan tänka dig, särskilt om du har en Thermomix. Skäm bort dig själv och dina vänner med en jordgubbsglass i Thermomix med följande recept! Det är också helt lämpligt för nybörjare!

Förbered jordgubbsglass i Thermomix med äkta frukter

Gör jordgubbsglass själv i Thermomix med vispad grädde

Jordgubbar planteras alltmer inte bara i trädgården, utan också i lådor och andra planteringar på balkongen. Om du är en av de jordgubbsfläktarna med din egen jordgubbsträdgård, kommer du säkert att leta efter några idéer om vad du kan göra med de populära frukterna. Jordgubbsglass är en underbar idé, eller hur? Så skaffa rätt mängd direkt och börja förbereda jordgubbsglass i Thermomix!

  • 750 g jordgubbar, tvättade, avskalade och halverade
  • 1 matsked socker
  • 400 g söt kondenserad mjölk
  • 500 ml vispad grädde

Gör jordgubbsglass i Thermomix – så här fungerar det:

Jordgubbsglass i Thermomix - baka eller koka och mosa jordgubbar

Förvärm ugnen till 180 grader (160 fläktugn) och klä en plåt med bakplåtspapper. Bred ut jordgubbarna på plåten och strö över dem med sockret. Grädda sedan frukterna i ugnen i 35 till 45 minuter tills de mjuknar och släpper ut juice. Låt dem sedan svalna helt. Alternativt kan du koka jordgubbarna i lite vatten tills de är mjuka.

Jordgubbsglass i en Thermomix med söt kondenserad mjölk och grädde

Under tiden förbereder du jordgubbens mjukglass i Thermomix. För att göra detta, slå grädden i 1 till 4 minuter på nivå 3 med fjärilsblandaren. Låt inte krämen komma ur ögonen, eftersom den snabbt kan förvandlas till smör. Överför grädden till en annan skål. Mosa sedan jordgubbarna i Thermomix i ca 10 sekunder på nivå 4. Tillsätt sedan kondenserad mjölk och blanda i ytterligare 10 sekunder på samma nivå. Lägg sedan denna blandning i en separat skål också.

Häll jordgubbs- och gräddeblandningen i en brödform och frys

Vik ner en klick vispad grädde i fruktmjölken. Fortsätt med detta så småningom tills du har använt vispad grädde. Oroa dig inte för klumpar. Dessa försvinner vid omrörning. Se också till att inte överdriva det under omrörning, annars blir jordgubbsglass i Thermomix inte så fluffig. Lägg blandningen i en lämplig behållare för att frysa, täck med bakpapper och pressa ut eventuella luftbubblor. Stäng sedan behållaren med ett lock och frys blandningen över natten eller i 12 timmar.

Ett recept, olika sorters glass

Förbered utsökt DIY sommarglass med ett enkelt recept

Älskar du jordgubbsglass, men skulle du vilja experimentera med andra smaker? Blåbär, persikor, körsbär, vanilj, kakao – alla dessa ingredienser och många andra frukter är perfekta och kan till och med kombineras. Vad sägs om lite chokladglass med blåbär? Eller jordgubbar och rabarber? Se bara till att du väljer saftiga frukter som också avger mycket fruktjuice som du kan smaka. Annars står ingenting i vägen för att göra annan glass i Thermomix istället för jordgubbsglass!

Jordgubbsglass i Thermomix - ett snabbt recept för sommaren