Gör din egen läsk – törstsläckare för varma dagar

Gör din egen uppfriskande drink sommartörstsläckare olika variationer

För att hålla huvudet kallt under sommarvärmen kan du använda den här guiden för att göra en utsökt läsk själv. Här hittar du idéer för läckra cocktails som du enkelt kan blanda hemma på varma sommardagar. Unna dig en förfriskning för ett soligt humör. Alkoholhaltiga och alkoholfria törstsläckare, såsom juice, te och naturligtvis mycket vatten – du kommer definitivt att njuta av detta på sommaren.

Gör din egen läsk – med eller utan alkohol

Gör din egen läsk alkoholfri

De kalla vätskorna har båda den magiska förmågan att kyla din kropp på sommaren och innehåller ett brett utbud av näringsämnen rika på vitaminer. De bästa tonikerna är läsk med vattenmelon, citron, lime eller mynta. Kalla alkoholhaltiga cocktails är också ett mycket frestande alternativ, även om deras effekter kan vara mer än bara törstsläckande. Men om du tolererar alkoholen bra kan du unna dig den ena eller den andra högkvalitativa drinken. Här är några förslag på hur du gör din egen läsk för att kyla ner dig.

Vatten med citron och / eller mynta

Gör en uppfriskande drink själv-törstsläckande-stänk

Om du ändå dricker mycket vatten på sommaren, varför inte med en trevligare smak och fräsch doft. För detta behöver du några myntablad, citroner eller lime och en kökskniv. Skär helt enkelt upp allt på en köksbräda, lägg det i vattenkannan och släng ner några isbitar. För extra friskhet kan du också lägga till gurkor och eventuellt använda mousserande vatten. Din stänk är redo för emellan.

 Färskpressad fruktjuice

uppfriskande-drick-gör-själv-sommar-färsk-frukt-juice

Detta är ett hälsosamt alternativ till juicen i förpackningen. Du kan hitta denna variant nästan överallt på gatan eller på restauranger. Annars kan du bara skaffa dig en juicer och använda den för att göra hälsosamma juicer hemma efter din smak.

Grönsaksjuice

uppfriskande-drick-gör-det-själv-sommar-grönsaksjuice-detox

Detta är en variant för dem som inte gillar att konsumera frukt särskilt mycket, men fortfarande behöver vitaminer i form av en kall drink. En kall tomatsaft har till exempel mer än positiva effekter på kroppen. Det finns många beredningsmetoder, men det bästa sättet att göra detta är igen att använda juicepressen. Med ett litet skott vodka och en bit selleri kan du enkelt göra en “Bloody Mary” läsk själv.

Ayran – törstsläckaren med yoghurt

Uppfriskande-drick-gör-själv-törst-släckare-ayran-mynt-kruka

En yoghurtkopp, kallt vatten och eventuellt lite salt är ingredienserna om du vill göra en hälsosam läsk själv. Om kroppen saknar viktiga mineraler och vitaminer när du svettas kan Ayran återställa dessa förluster. Yoghurtdrinken ger dig styrka och normaliserar blodtrycket. Beroende på din smak kan du tillsätta salt, mynta, basilika eller citronmeliss.

uppfriskande-drick-gör-själv-törst-släckande-ayran-barn

Du kan använda antingen fruktyoghurt eller färsk frukt för att förbereda dina barn. Om du vill göra en kalorifattig läsk själv kan du göra Ayran med magra produkter som skummjölk. Blanda bara ihop alla ingredienser och späd med kallt vatten. Dess stora fördel är den fördelaktiga effekten efter att ha druckit alkohol under de långa sommarnätterna.

Hallon njutning

uppfriskande-drick-gör-det-själv-sommar-törst-släckare-hallon-saft-citronDenna läsk kan vara lite tråkig, men väl värt besväret. Ta cirka 500 g hallon och blanda dem med 2 dl vatten i en kastrull. Koka blandningen på medelvärme i cirka 10 minuter och tillsätt sedan en kopp farinsocker. Låt sirapen koka tillbaka tills sockret löser sig och låt det svalna. Tillsätt slutligen en halv kopp citronsaft. Det är bäst att dricka hallonsaften med tillräckligt med isbitar eller med iskallt mousserande vatten.

Citron eller apelsin limonad

uppfriskande-drick-gör-själv-sommar-limonad

När det gäller förfriskning på sommaren är dessa drycker det bästa valet. Detta ger dig inte bara energi, utan också mycket C -vitamin – den riktiga kämpen mot värmen. Dessutom kan de ackumulerade toxinerna avlägsnas från din kropp med deras hjälp.

Receptet på hemlagad limonad är enkelt. Du behöver 2-3 citroner, 1 kopp farinsocker och 2,5 liter kallt vatten, mousserande eller mousserande. Pressa ur saften ur frukten och späd den med vatten. Söt till sist med sockret och du är klar. Om du har tid kan du ställa läsk i kylen i 24 timmar. Eventuellt kan honung användas istället för socker.

uppfriskande-drick-gör-själv-törst-släckare-apelsin

Orangeaden kräver inte heller mycket ansträngning. Blanda bara 2 koppar färskpressad apelsinjuice med en halv kopp citronsaft i en lämplig behållare. Tillsätt ett glas vatten och 2 msk honung eller socker. Rör om ordentligt och släng ner några apelsinskivor. komplett!

Sommardryck med vattenmelon

uppfriskande-drick-gör-det-själv-sommar-vattenmelon-lime

För att förbereda denna dryck behöver du en juicepress och ungefär hälften av en medelstor vattenmelon som passeras med enheten. Du kan också tillsätta 2 msk socker eller honung efter behov. Den resulterande vätskan kombineras bäst med 2 koppar röd druva eller vinbärsjuice, 3/4 kopp limejuice och 1 tsk riven citronskal. Späd drycken med 1 liter mousserande vatten och garnera sedan med några myntablad.

Gör din läsk mjukare – hemlagat iste

uppfriskande-drick-gör-det-själv-sommar-törst-släckare-hallonsaft

Trots påståendet att varmt te är det enklaste sättet att kyla kroppen på sommaren är det lite konstigt att njuta av en varm drink vid 35 grader på stranden. Om du också är skeptisk till detta kanske du föredrar att göra en läskedryck själv hemma. Det fungerar som en tillfällig ersättning för vatten och återfuktar huden. Du kan göra denna törstsläckare med valfritt antal tepåsar eller färska tearter. Med sina antioxidantegenskaper passar grönt te bäst för detta. Metoden är precis som vanlig tebryggning, förutom att du måste låta teet svalna först. Tillsatsen av citronsaft kan göra det hela ännu fräschare.

Kalla drycker med bär

uppfriskande-drick-gör-det-själv-sommar-törst-släckande-stänk

Vad sägs om en kall, lite alkoholiserad sommarcocktail? De mest föredragna ingredienserna för detta är jordgubbar, blåbär, körsbär och hallon, med vilka du kan göra en utmärkt läsk själv. De flesta av dessa är kaloririka och för söta, men det finns andra alternativ som kommer att tillfredsställa din törst och smak.

Strawberry punch

läsk-gör-det-själv-sommar-jordgubbe-mojito

Skär ett halvt kilo jordgubbar och strö över 1/2 kopp socker. Låt allt blötläggas och tillsätt cirka 50 ml valfri likör och en flaska iskallt vitt vin efter eget val. Som en liten ledtråd kan du frysa ner färsk frukt, till exempel kiwi, citron, apelsin, etc. i isformar som dekoration för dina läskedrycker.

Lågkolhydrat sangria-gör din egen kalorifattiga läsk

läsk-gör-dig-alkohol-sangria

Den här gången erbjuder vi dig den berömda spanska vincocktailen i en kalorifattig version.

Skär 2 äpplen, 1 apelsin och 250 g röda druvor i halvor. Blanda frukten i en stor skål eller kanna. Häll i en flaska rött vin efter eget val och 1 liter mousserande vatten. Rör om väl och svalna med is. komplett!

Naturen erbjuder oss många möjligheter till förfriskningar. Dra nytta av dem och håll dig säker inte bara på sommaren, utan också under hela året!