Gör frysta cocktails själv – tips och recept med vodka

Slush is sommardrycker med vattenmelon

Frysta cocktails med vodka skulle bara vara en varm kväll! För det mesta, när du beställer dessa i en bar eller restaurang, är de perfekta. Men när du försöker blanda ihop några frysta Moskva Mules för dina sommarfester och de blir till en vattnig röra, börjar du inse att att göra slush ice cocktails är en riktig konst. Vad vet bartendrar som du inte vet? Och hur kan du göra de perfekta frysta cocktailsna själv? Nedan följer några tips och tricks som kan hjälpa dig med detta.

Hur man förbereder frysta cocktails korrekt

Frysta cocktails med melon, mynta och lime

1. Använd en kraftfull mixer

Du behöver en mixer som kan göra glassen till ett fint slush utan problem. Det finns inget värre än att ha stora isbitar i din dricksis. För att göra detta måste du använda en kraftfull mixer.

Alternativt kan du prova detta trick med två plastpåsar, salt och is.

Gör frysta cocktails själv kraftfull mixer

2. Använd krossad is

Alltför ofta lägger du isbitarna ur isbitbrickan direkt i mixern och förväntar dig att allt löser sig. Att bryta stora kuber i små bitar är ett tufft jobb för din mixer. Genom att använda krossad is är en del av arbetet redan gjort. Slutresultatet ger dig den perfekta konsistensen utan att behöva blanda för mycket.

Det enklaste och billigaste sättet att göra krossad is själv är att krossa isbitar i en påse. Lägg påsen på en skärbräda och slå isbitar med en köttklubba eller kavla.

Slush iscocktails med jordgubbar och persika för sommaren

3. Blanda inte för länge

Ett av de vanligaste misstagen när man gör en frusen cocktail är att låta mixern stå på för länge. Detta kan resultera i en för tunn eller för flytande dryck. Den perfekta mosiga konsistensen av en slushy borde vara ditt slutliga mål.

4. Använd frusen frukt

Om du har frukt i ditt slush glassrecept, använd frusen frukt. Oavsett om du fryser färsk frukt eller köper förpackad frusen frukt i din mataffär blir slutresultatet tjockare och bättre i konsistens. Om du vill ha mer smak bör du frysa färsk frukt själv.

Ananas Melon Frysta Cocktails för Sommarfesten

5. Börja med en låg blandningsnivå

Att skruva upp mixern är ett vanligt misstag som beror på otålighet eller nit. Det är ett bra sätt att förstöra dina mixerknivar. Börja med några pulser bara för att bryta upp ingredienserna. Börja med en låg mixnivå och öka den gradvis tills du har nått den högsta nivån. Lite tålamod räcker långt för att skapa den perfekta slush -iscocktailen.

Så där har du det! Fem tips om hur du skapar den perfekta slushglass. Och nu kommer de 5 recepten för läckra frysta cocktails med vodka!

Frysta cocktails med vodka

Gör din egen Moskow Mule Cocktail med vodka

Vodka är en otroligt mångsidig alkoholhaltig dryck som utgör den perfekta basen för de bästa alkoholhaltiga cocktailsna genom tiderna. Det lägger till att något till någon cocktail, fryst eller inte, utan att överväldiga drycken. Anledningen till detta är att vodka är smaklös, luktfri och färglös, vilket gör den till ett perfekt tillskott till frysta cocktails.

Här är ett litet urval av frysta vodkabaserade frysta cocktails som du kan njuta av på din nästa sommarfest.

Fryst cocktail med Vodka Summer Slush Ice Moscow Mule

1. Moscow Mule Slushies

Dessa Moscow Mule Slushies är en lätt och uppfriskande variant av den klassiska cocktailen och är perfekta för sommarunderhållning! Om du aldrig har haft en Moscow Mule tidigare, kommer du att se fram emot denna kombination av vodka, ingefära öl och lime.

Den färska smaken av lime och ingefära är perfekt för sommaren och är ännu bättre som en fryst cocktail. Så uppfriskande en varm dag! Med några enkla knep och tips kan du trolla fram dina egna Frozen Moscow Mules på nolltid.

Ingredienser för 2 glas:

375 g is

475 ml ingefäraöl

60 ml vodka

30 ml limejuice

Förberedelse:

– Lägg is i mixern och tillsätt ingefäraöl, vodka och limejuice.

– Blanda ingredienserna kort och fortsätt sedan att blanda tills isen bryts ner och en slushie konsistens uppnås. Beroende på blandaren kan detta ta mellan 2 och 4 minuter.

2. Jordgubb Frosé

Strawberry Frose recept perfekt för sommaren

Frozen Rosé är en fantastisk fryst cocktail med jordgubbar som är perfekt för en sommarkväll. Vodka kan kombineras perfekt med lite sockersirap och jordgubbar för att ge en oförglömlig smakupplevelse.

Ingredienser:

1 flaska rosé (750 ml), kyld eller fryst

400 g jordgubbar

3 msk socker

60 ml vodka

60 ml färsk citronsaft

förberedelse

– Frys rosén i minst 6 timmar.

Du kan frysa rosén på olika sätt: Använd isbitformar, 1 liters ziplockpåsar eller en ugnsform. Vara kreativ. Lägg inte glasflaskan rosé i frysen.

– Lägg jordgubbarna i mixern. Strö över socker och blanda.

– Lägg sedan den frysta rosén, vodka och citronsaft i mixern och blanda allt väl.

3. Hallon limonad slush

Hallon limonad slush recept med vodka

Frysta läsk kan vara det perfekta tillägget till någon utomhus sommarfest. Och om du kan göra några vuxna drycker, är det ännu bättre! Dessa läckra slush -iscocktails med vodka skapar ett perfekt sätt att slå sommarvärmen och skapar ett trevligt humör samtidigt.

Ingredienser för 2 glas:

400 g färska hallon

Juice av 2 citroner

110 g socker

80 ml vodka

2 nävar isbitar

– Frys ner hallonen.

– Pressa citronsaften från 2 citroner.

– Lägg nu alla ingredienser i mixern och blanda tills slushien har en mosig konsistens.

4. Ananas och mango slush glass

Ananas Mango Slush Glass Recept

Du kanske inte kommer till en tropisk ö i helgen, men med de underbara exotiska smakerna av ananas och mango blandat med vodka, är detta en drink du kommer att njuta av!

Ingredienser för 2 glas:

160 ml ananasjuice

120 ml vodka

Färsk juice av en halv lime

150 g ananasbitar, frysta

150 g mango skuren i bitar, fryst

2 tsk agavesirap

1 kopp isbitar

Förberedelse:

– Lägg ingredienserna i mixern, börja med vätskan och sluta med isen.

– Blanda allt tills det är smidigt.

Om blandningen är för tjock, tillsätt mer ananasjuice.

5. Vattenmelon Vodka Slushie

Vattenmelon vodka slushies för sommarfest

Vodka passar så bra till så många olika frukter. Och vår favorit sommarfrukt är vattenmelon. Kombinationen av vodka och den uppfriskande smaken av vattenmelon gör det perfekta receptet för en vuxen glass -slushie.

Ingredienser för 2 glas:

150 ml vodka

60 ml limejuice

120 ml limonad med citron- och limesmak (Sprite)

400 g frysta vattenmelonbitar

Förberedelse:

Lägg de frysta vattenmelonbitarna i mixern och häll över vodka, limejuice och spriten. Blanda allt väl tills det är slushy.

Njut av alla frysta cocktails på ett ansvarsfullt sätt!