Gör rolig mat för barn med dessa originalidéer

mat för barn-kul-ansikte-hälsosam-mat-smörgås-att göra

Barn är ganska svåra ibland när det gäller att äta. Det är ofta svårt att hitta mat som barn tycker om. Barn äter inte allt! Framför allt har vi svårt att övertyga dem om att grönsaker är hälsosamma och goda. Men vi har ett bra trick som du kan använda inte bara på fester, utan också i vardagen. Skapa bara något roligt Mat för barn, som kommer att stimulera dem att äta de hälsosamma ingredienserna också. Vi har sammanställt ett stort urval av idéer som du kan imitera med lite tålamod och entusiasm.

Serverar mat attraktivt för barn

mat för barn-förbereda smörgås-tunga-inlagd-gurka-ost

I princip kan du använda någon av ingredienserna till mat för barn. Friska smörgåsar ser godare ut för de små om de är utformade i form av ett ansikte. Om du letar efter snabba barnrätter, lägg någon smörgås på den och skapa sedan en tunga med en lång skiva inlagd gurka. Du kan få ögon med hjälp av oliver.

Mat för barn från bullar

mat för barn bröd-hamburgare-tomat-sallad-tunga

Samma idé kan också genomföras med en bulle. Gör en hamburgare eller smörgås och använd igen en pickle för tungan. Alternativt är en normal gurka också lämplig. Detta bör dock skäras tillräckligt tunt så att det kan falla ner som en tunga. Hälsosam mat för barn ser så mycket mer utsökt ut.

Rainbow cake recept med och utan Smarties för bakning

Barns födelsedagstårtor – 80 förtjusande idéer

Gör kakor själv med en överraskning inuti – 20 ovanliga idéer

Servera pärldruvor som ett ansikte

mat för barn pärlkorn-morot-bönor-matlagning

Leta efter ett välsmakande pärlkorrecept. Du kan också använda ris eller potatismos eller vad du än kan tänka dig. Dekorera klumpen, som du sedan serverar på en tallrik, med hälsosamma grönsaker som morötter, krispiga bönor, rödbetor och baby majs. Du kommer redan att få en utsökt måltid för barn som också ser bra ut och aptitretande.

Designa enkla ugglor

mat för barn söt-måltid-frukt-äpple-banan-blåbär

Barn tenderar att föredra söta saker att äta till frukost. Minska dock sockret och dra nytta av fruktens naturliga sötma istället. Du kommer att göra ditt barn på gott humör tidigt på morgonen om du utformar barnens måltider på ett roligt sätt. Ugglan är bra för detta och är också snabb att göra. Du kan se det första exemplet ovan.

Söta smörgåsar

mat för barn frukost-idé-jordnötssmör-uggla-jordgubbar-kiwi

Oavsett om du penslar frukostmackan med jordnötssmör, choklad eller sylt, frukt är alltid perfekt för att skapa söta rätter. Bananer och blåbär kan bilda ögonen, medan äpplen, kiwi eller apelsiner är mycket bra för vingarna. Släpp fantasin och det är bäst att använda dina barns favoritfrukt.

Idé med majsflingor

äta-barn-inspiration-små-barn-frukost-frisk-uggla-stulle-nutella

Barnvänlig mat ska framför allt vara hälsosam, men också skämma bort de små smaksinne. Annars kommer du att ha svårt eller omöjligt att få dem att avsluta din servering. Det är trots allt inte annorlunda för oss vuxna. Vad sägs om den här uggla -idén? Maten för barn kombinerar hälsosam frukt med choklad och majsflingor samt kex.

Runt bröd

mat för barn rolig-uggla-bröd-rädisa-gurka

Vissa barn gillar att få skorpan bort från sina smörgåsar. Gå ett steg längre och gör en cirkel från insidan av manschetten. Du kan göra detta på fri hand eller med ett glasstans. En tjock kringlorpinne med sesamfrön är utmärkt för att skapa en gren till barnmat.

Idé med massor av gurkor

äta-barn-coulle-uggla-träd-form-salt-pinnar-gurkor

Du kan göra ugglan nästan helt av bröd. För barnmåltider, skär upp smörgåsen eller smörgåsen själv som visas ovan. Ögonen är gjorda av gurka och russin, medan en triangulär bit morot kan användas till näbben. Trädet av gurkskivor och kringlor är också effektivt.

Friskt för barn

äta-barn-larv-tinker-äpple-babybel-insekter-förbereda-frukt

Denna roliga larv är designad mycket snabbt och enkelt. Du behöver ett äpple eller ett päron i valfri färg. Du är också välkommen att kombinera dem. Huvudet är tillverkat av Babybel, men du kan också hitta på något annat som till exempel halva rädisor. För ben och antenner, välj russin, korv, lacksprickor eller andra ingredienser.

Jordgubbsmöss

äta-barn-maeuse-form-röda-jordgubbar-inspiration-barns födelsedagsfest

Lite känslighet krävs för dessa små möss, eftersom små element används som du måste förbereda först. Denna mat för barn, som du kan se, är gjord av jordgubbar. Du gör öronen av ost som du sätter i små snitt i jordgubbarna. näsan är gjord av choklad och svansen är antingen av lack eller en grönsak skuren i smala remsor.

Söt fisk

äta-barn-hälsosam-frukt-apelsin-blåbär-fisk-vatten

Färsk och torkad frukt kan kombineras perfekt som för dessa fiskar. Kroppen består av apelsiner eller mandariner. Vattnet representeras av blåbär. Vi påminner dig om att dessa idéer för mat för barn bara är för inspiration och att du kan använda andra frukter och grönsaker också.

Fisk från ägg

äta-barn-fisk-ägg-design-roliga-näring-barn-fest-gurkor

Dessa läckra tilltugg är mycket goda som fingermat till barnkalaset men också till vardags. För svansen, stick bitar av peppar eller tomat i äggets spetsiga sida. Du kan få mjäll från tunt skivade gurkor och rädisor. Lägg sedan äggen i lite sallad skuren i strimlor som imiterar vattenväxter.

Snabb måltid för barn

äta-barn-ägg-sallad-smörgås-ansikte-sur-gurka-paprika-tomat-morötter

Du kan snabbt laga mat för barn från produkter som du redan har i kylskåpet eller från rester. Ägg, pickles, paprika eller tomater, ärtor och morötter ger snabbt denna läckra smörgås, smord med äggsallad, ett ansikte. Förresten, tunna remsor av morötter, gurkor eller rädisor samt spaghetti är mycket lämpliga för styling av hår.

Roliga mellanmål för barnen

mat-barn-idéer-frukt-grönsaker-smörgås-djur-design

Här är några mer unika idéer du kan använda för att servera barnmat. Hela bilder visas på tallrikarna, som du också kan lägga till med färgade tallrikar. En bra idé för ett barns födelsedagsfest är att designa var och en av gästernas tallrikar annorlunda för att få ett färgglatt födelsedagsbord och massor av leende ansikten.

Mexikaner till frukost

mat-barn-pannkaka-idé-mexikansk-salami

Som med bröd och rullar kan du leka med pannkakor. Du ska inte leka med mat som vår mamma lärde oss, men här kan du verkligen göra ett undantag. Pannkakorna borde vara rejäla för den här idén. Design med stekt salami, skinka eller bacon. Om du föredrar söta pannkakor, använd helt enkelt frukt igen istället för kött.

Mat för barnens födelsedag

mat för barn mini-pizza-ansikten-ram-grönsaker-gurkor

Maten till barnkalas gör de små särskilt glada om den är utformad på ett roligt sätt. Pizzor är inte svåra att sälja till barn i och för sig. Inget hindrar dig dock från att krydda minipizzor och lägga till lite färska grönsaker. Gurkor, tomater och morötter är återigen perfekt lämpade och behöver bara skäras i storlek för barnmåltider.

Barn och grönsaker

mat för barn idé-tåg-paprika-morot-broccoli-vagn

Paprika är en av de sakerna med barn. Alla barn gillar dem inte. Men de försöker ändra de smås sinnen genom att spela. Tinkering med ett tåg som en måltid för barn. De uthålade paprikorna representerar vagnarna som kan fyllas med andra grönsaker och andra ätbara saker. Hjulen och loket är gjorda av gurkor.

Idé för stekt ägg

äta-barn-stekt-ägg-stekt-idé-hjärtformat-smörgås-lätt

Du kan klippa ut alla motiv från brödets mjuka insida. Om du lägger grytan i en het panna kan du steka ett stekt ägg i denna form. När ägget är klart vänder du barnmat på tallriken och väntar på dina smås glada reaktion. Du kan alltid komma med nya motiv.

Laga lunch för barn

mat-barn-skola-bröd-lunch-låda-design-hus

Föreställ dig leendet på ditt barns ansikte när de öppnar sin matlåda i skolan och hittar en ursprungligen utformad måltid för barn. Detta smörgås- och brödskorpahus är bara en av de många möjliga variationerna. Glöm inte att inkludera frukt och grönsaker.

Motiv från lager för mat för barn

äta-barn-rund-stulle-kalkon-skorpa-ost-smörgås

Här är ett annat exempel på en rund smörgås. De enskilda lagren korv och sallad placerades ovanpå varandra så att de kikade ut bakom brödskivan och bildade svansen på en kalkon. Fågelhuvudet är gjord av brödskorpan och näbben är gjord av ost. Denna mat för barn ser bra ut och är god och hälsosam.

Designa kreativa motiv med mat

äta-barn-mus-panda-smörgås-hälsosam-luftballonger-päron-äpple

Formen på äpplen och päron är utmärkt för att göra varmluftsballonger. Lunchpausen kan i sin tur packas i brödlådan i form av en panda och kombineras med mycket färsk frukt. Även yoghurt kan dekoreras mycket bra. Förresten, yoghurt är en stor förändring från müsli eller havregryn som du och ditt barn borde prova.

Unika karaktärer

äta-barn-larv-druvor-sköldpadda-våffla-jordgubbar

Vi har redan visat dig en larv. I exemplet ovan används dock inte druvor för denna barnmåltid. Eftersom dessa inte kan ligga stabila på tallriken bör du fästa dem tillsammans med hjälp av tandpetare. Med mat kan du designa dina egna bokstäver och skicka ut meddelanden.

Att äta är kul

äta-barn-hund-ris-former-wiener-korv

Kokt ris har en klibbig struktur som du kan använda för att göra olika figurer. Riset kan formas underbart, förutsatt att det inte är för fuktigt. Ovan kan du till exempel se en söt hund. Men du kan också skapa andra karaktärer du gillar och på så sätt göra maten mer intressant för barn.

Karaktärer från filmer

äta-barn-alice-underlandet-drottning-av-hjärtan-müslifrukt

Du kommer att bli förvånad över de intressanta sakerna du kan göra av mat för barn. Även karaktärer som verkar väldigt komplicerade för dig visar sig vara enklare än du trodde. Hjärtans drottning från Alice i Underlandet är en av dessa karaktärer. Denna läckra frukost gjordes på bröd, flingor, frukt och sylt. Choklad används i sin tur för att måla ansiktet.

Rödluva från Essen

mat-barn-idéer-födelsedag-rotkaeppchen-varg

Du kan också göra Rödluvan av mat för barn. Allt du behöver är lite fantasi och de färgmatchande produkterna. Istället för att planera vissa motiv kan du också spontant komma på något att använda befintliga produkter. Vargen kan till exempel göras av en bit chokladkaka.

Djur gjorda av mat

äta-barn-bil-broetchen-krebs-kanin-mus-ägg

Djur är särskilt populära bland barn, vilket gör dem till en bra idé för barnmat. Ovan kan du se ett alternativ till jordgubbsmössen som ägg och morötter används för denna gång. En smörgås fungerar i sin tur som bas för en kanin gjord av ost, medan krabban har ben av korv. Du hittar idéer till rolig mat gjord på wienerkorv nedan.

Grädda degen

äta-barn-broetchen-djur-tiger-gris-former

Leta efter en enkel bulldeg och baka bara bullarna själv. Detta har fördelen att du redan kan forma degen som du vill. Ovan kan du se björnar, grisar och katter, som består av enkla bollar, öron och eventuellt en näsa. Baka olika djur och gör dina barn glada.

Roliga flodhästar

äta-barn-bröd-baka-flodhäst-form-lätt-recept

Eller hur är det med sådana flodhästar? De är ett bra komplement till gräddsoppor eftersom det ser ut som att flodhästen simmar i dem. Men dessa rullar är också perfekta för andra luncher eller middagar som måltider för barn. De ser till att portionen ser mycket trevligare och godare ut samtidigt. Rullarna är direkt för goda att äta.

Förbered mat med barnen

äta-barn-moln-sol-pyssla-flygplan-banan-baerchen-bullar

Självklart kan barnen också hjälpa till med designen. Om du är tillräckligt gammal kan du skära frukter och grönsaker. Annars kan de också sätta ihop de färdiga elementen efter att ha visat dem hur. Att arbeta tillsammans är särskilt användbart för en fest. Ditt barn kommer att vara stolt över att ha hjälpt till med förberedelserna.

Våfflor som mat för barn

äta-barn-våffla-glass-räv-snigel-deg-sol

Våfflor är en av barnens favorit desserter. Precis som med pannkakor kan fantastiska motiv göras av dem. En variant är solen ovanför. Men självklart kan du låta fantasin springa iväg igen. Våfflorna kan skäras i önskad storlek, så det finns inga gränser. Den söta räven består av två krämfärger. Alternativt kan du använda glasyr eller glasyr.

Förbered mat med korv

äta-barn-wiener-korv-att-förbereda-idéer-spaghetti-bläckfisk-varmkorv

Är du också imponerad av de många variationer som kan skapas av enkla korv? I kombination med spaghetti eller deg skapas originalmatvarianter som får barnens hjärtan att slå snabbare. Lägg en bläckfisk på en smörgås eller baguette, eller servera på en portion spagetti.

Korv och blommor

äta-barn-glädje-korv-blommor-sköldpadda

Ovan kan du se andra varianter för utformning av måltider för barn med korv. Idén med blommor, för vilka korvskivor och ett ägg användes för varje, är mycket attraktiv. Blommor kan också göras av bröd och ost eller frukt. Det senare är återigen en bra idé för lunch. De andra barnen kommer säkert att bli avundsjuka!

Mat till barnkalaset

mat-barn-mini-hamburgare-bröd-bakning-toppings

Hamburgare är mycket bra som barnkalas. Dessa ser särskilt attraktiva ut för barnen när de är designade i en liten form. Du kan baka och forma rullarna själv med ett enkelt recept. Använd miniköttbullar, ost, körsbärstomater och sallad som topping. De goda biterna kommer att konsumeras snabbt.

Form groda

mat-barn-söt-groda-recept-äpple-jordgubbar-fest-idéer

En snidning gör att du kan skapa en så trevlig groda. Huvudet består av ett grönt äpple, medan kroppen är markerad med jordgubbar. Om du har tid och lust kan du naturligtvis designa kroppen mer detaljerat med ett annat äpple. Barnen kommer definitivt att gilla idén!

Idé för lunchrast

äta-barn-lunch-bröd-rullar-ansikten-ost-korv-salladsblad

Och vi har en annan idé för lunchpausen. Klä brödlådan med sallad och toppa brödrullen som du vill. Utformningen av mat för barn görs på ytan. Med korv, ost och några bitar av svart oliv kan du nu skapa ansikten och dekorera rullarna på ett originellt sätt.

Djurmat

äta-barn-pingvin-nyckelpiga-charlie-brun-uggla-design-lätt

Lyckligtvis, om du inte har mycket fantasi att komma med idéer för mat för barn, kan du fortfarande använda internet för att leta efter mallar och inspiration. Och vårt galleri erbjuder också många originalvarianter som nyckelpigan, pingvinen, fruktuglan eller Charlie Brown ovan.

Mellanmål mellan

äta-barn-hund-göra-själv-bröd-öron-wienerwurst-ben

Denna fingermat är återigen underbart lämplig för en fest, men också som mellanmål däremellan. Maten för barn består av medelstora bullar formade som hundar. Det finns en liten korv i varje ”mun”. Servera rullarna med ketchup, majonnäs och senap och lite grönsaker som tomater, gurka eller sallad som tillbehör.

Designa mat med ris

äta-barn-halloween-idé-vardag-ris-spöke-vit-tomat-kycklingben

Här är en annan idé för ris. Den här gången har ett enkelt spöke bildats som gör det väldigt bra vid Halloween -tiden. Riset som en måltid för barn och som tillbehör kan sedan kombineras med ett hönsben, tomater eller något annat. Små, oätliga dekorationer som pilbågen bör endast användas på äldre barn som inte riskerar att svälja dem av misstag.

Dekorera rispudding och andra desserter

äta-barn-baer-kycklingar-uggla-katt-frukt-mjölkris

Rispudding smakar ännu bättre med några frukter. Du kan enkelt övertyga de små om detta genom att dekorera tallriken med några bitar äpple och banan för att till exempel göra en uggla. Har du en känsla för att prova någon av dessa barnmatidéer? Vänta inte längre och gör dina barn lyckliga idag!