Grissini -recept – Förbered krispiga snacks i italiensk stil

Hemlagad pasta med grönsaksdip serveras i skål

Detta Grissini -recept för klassiska och krispiga italienska brödpinnar är perfekt som mellanmål eller för doppning. Snacket är lätt att förbereda och smakar som om det kommer från en restaurang. Grissini och pasta är något speciellt som du måste göra om och om igen tills du behärskar rätt tillagningsmetod. Ingredienserna, tjockleken och längden på varje pinne, liksom temperaturen, gräddningstiden och saltheten – de gör alla en stor skillnad i produktionen av italienska bakverk. Men det hårda arbetet kommer säkert att vara värt det, för vi kommer att dela en läcker och högkvalitativ receptidé med dig.

Förbered brödstickreceptet själv

Brödpinnar i italiensk stil med oliver och rosmarin i glasbehållare

Du kan göra hemlagad grissini genom att använda brödmjöl till det. Men om du vet att du inte kommer att ha det här tillgängligt, kan du testa bakverk med allroundmjöl. Så de smakar fantastiskt även med det olika mjölet. Strukturen är inte riktigt densamma, men du kommer säkert att gilla de två versionerna. Som regel kan du också dela degen i bitar och forma var och en till en remsa därefter.

Brödpinnar för doppning med salami, pepperoni och olivolja insvept i skinka

Det finns dock ett annat knep om du föredrar det. För att göra detta, först belägga arbetsytan lätt med olja och forma degen till en kvadrat som mäter cirka 25 x 25 cm. Du kan sedan skära degen i 1 cm breda (eller tunnare) remsor. Du kan rulla varje brödstick med fingertopparna för ett rustikt utseende, eller bara låta den vara som den har blivit.

Grissini recept på bakad pasta med svarta sesamfrön

När du formar brödstickorna är det helt upp till dig hur stora och hur långa eller hur tjocka du kommer att göra dem. De flesta tycker att den lite tjockare versionen är bättre än den mycket tunna italienska versionen, men det här brödstickreceptet fungerar för båda. Ändå föreslår vi att du inte gör dem tjockare än 1 cm. Om du vill göra pastan väldigt tunn måste du baka den en kortare tid än receptet kräver, och bara tills den blir gyllenbrun. Se dock till att brödstickorna blir så stora som möjligt så att de kan baka jämnt. För en valfri beredning med parmesan, till exempel, bör du minska saltet till hälften och tillsätta 3 matskedar nyrivet parmesanost.

Ingredienser

Baka ingredienser som allroundmjöl och olivolja med speciella bakplåtar för nibbles i ugnen

 • 2 ¾ koppar (380 g) brödmjöl eller allmjöl
 • 1 tsk torr jäst
 • ¾ kopp plus 1 matsked (195 ml) varmt vatten
 • ¼ kopp (60 ml) olivolja
 • 2 msk (30 g) osaltat smör, smält och svalnat något
 • 1¼ tsk fint salt

Frivillig

Italienska nibble breadsticks recept beströdda med sesamfrön

 • Olivolja eller smält smör med lite vatten för att borsta
 • Sesam eller parmesan för strö

Grissini recept – förberedelse

Låt nibblarna svalna på galler efter bakning

Långa krispiga brödpinnar, bättre kända som Grissini eller italienska brödpinnar – Dessa krispiga bakverk är perfekta som förrätt eller som tillbehör till en soppa eller gryta.

 1. Blanda först alla ingredienser med en mixer utrustad med lämpliga tillbehör.
 2. Vispa på låg hastighet i 2-3 minuter tills det är väl blandat.
 3. Öka hastigheten till medel-låg och blanda i ytterligare 5 minuter.
 4. Täck degen i en lämplig skål med plastfolie och låt den vila i en timme vid rumstemperatur.
 5. Förvärm ugnen till 190 grader och kläd två bakplåtar med bakplåtspapper.
 6. Dela först degen i 24 bitar, var och en väger cirka 25 g.
 7. Rulla varje bit till ungefär 10 tum långa (eller 12 tum om du gillar den extra tunn) och ½ till 1 tum breda stavar, beroende på hur tjock du föredrar stavarna. Tänk dock på att dessa kommer att expandera när du bakar.
 8. Lägg brödstickorna på de förberedda bakplåtarna och lämna tillräckligt med utrymme mellan de enskilda pinnarna. Om du vill, pensla dem alla med olja och strö över parmesan eller sesamfrön.
 9. Grädda i 20-25 minuter eller tills de är gyllenbruna och krispiga.
 10. Medan den första satsen bakar, täck den andra bakplåten med plastfolie tills den är redo att gå i ugnen.
 11. Låt slutligen grissinin svalna helt på ett galler. De kan förvaras i upp till 5 dagar i en lufttät behållare.
 12. Alternativt kan du utföra brödstickreceptet hälsosamt med lite honung, glutenfritt mjöl och havssalt, samt strö över rosmarin eller andra kryddor och nötter som pumpafrön efter din smak innan du bakar. smaklig måltid!