När du bakat kringlor kan du göra utsökta mellanmål av dem – 5 idéer

Baka kringlor och servera dem annorlunda i form av pizza, sött eller med dopp

Kringlor är utsökta, det finns ingen tvekan om det! Och om du njuter av det rent, med någon toppning som Obatzda eller bara med smör, det spelar ingen roll. Men även om kringlor är perfekta även utan toppning, skulle vi idag vilja erbjuda dig några läckra idéer som du kan servera och njuta av kringlan på ett annat sätt. Till exempel, kombinerar du din älskade pizza med den lika älskade kringlan eller vad sägs om att förbereda den senare sötan? Är du nyfiken? Läs sedan vidare, för vi kommer att visa dig dessa och några andra idéer med vilka du kan baka kringlor och förbereda dem annorlunda. Överraska dina barn eller dina gäster på Oktoberfest -festen med dessa läckerheter.

Baka kringlor

Baka kringlor med eller utan lut och bearbeta dem för original snacks

Om du vill prova följande idéer behöver du naturligtvis kringlor. Det finns tre varianter att välja mellan. Det snabbaste och enklaste sättet att använda bakpringlor, som du fryser. Snacksna är ännu bättre om du bakar kringlorna själv. Du kan välja det “riktiga” receptet med lut eller den alternativa varianten med hushållssoda. Du bestämmer själv!

Grädda kringlor och förvandla dem till en pizza

Baka pizzakringlor med pepperoni och mozzarella

 • kringlor
 • Mini pepperoni
 • riven mozzarella
 • valfritt: parmesan och persilja
 • någon marinara

Du bör baka kringlorna i förväg, oavsett om de är frysta eller hemlagade, eftersom de måste bearbetas medan de fortfarande är varma. Ta ut kringlorna från ugnen och strö över osten. Vänta några minuter tills osten smälter lite. Tillsätt sedan pepperonin. För att dessa ska fastna är det viktigt att börja med osten, eftersom detta tar rollen som ett lim.

Baka kringlor och toppa dem som en pizza med alla ingredienser som oliver eller paprika

Sätt in kringletspizzorna i ugnen i ytterligare 2 minuter. Slutligen kan du strö dem med parmesan och persilja. Servera marinara separat i en skål för doppning. Naturligtvis kan du också använda alla andra produkter för täckning. Oliver, skinka, paprika, pickles och majs är bara några av alternativen.

Söt pumpa och kanelkringlor i vit choklad

Grädda kringlor, doppa i vit choklad och toppa med pumpa och kanel

 • 6 kringlor
 • 115 g osötad pumpapuré (även hemlagad om du vill)
 • mald kanel
 • 175 g vita chokladflis
 • färgglada strössel (helst utan färgning)

Förvärm ugnen till 200 grader och pensla de frysta kringlorna med pumpapurén. Om du använder hemgjord deg kan du också förgrädda dem lite och sedan pensla dem. Strö sedan över kanel. Därefter måste du baka kringlorna, varefter du måste låta dem svalna tillräckligt för att kunna hålla dem med händerna. Under tiden kan du smälta chokladen i vattenbadet.

Förbered söta kanelsmakade pumpakringlor med detta recept

Ta sedan en kringla och doppa den i chokladen. Lägg dem på bakplåtspapper och strö över färgglada strössel. Upprepa för alla andra kringlor och ställ dem sedan i kylen ett tag så att chokladen stelnar. Det är inte bara barn som kommer att älska det här enkla kringletreceptet.

Grädda kringlor och gör jordnötssmörsmörgåsar

Istället för jordnötssmör och sylt på rostat bröd, prova en kringla

 • kringlor
 • jordnötssmör
 • sylt

Förvärm ugnen till 200 grader. Klä en bakplåt med bakplåtspapper och bred ut kringlorna med hälften uppåt och den andra halvan nedåt. Fukta och salta dessa kringlor med toppen nu uppåt. Därefter måste du baka kringlorna. För att göra detta, sätt in dem i ugnen i 4 minuter. Ställ sedan in grillfunktionen och grädda i ytterligare 2 minuter (alternativt kan du helt enkelt öka värmen).

Kombinera jordnötssmör och sylt på två kringlor för en utsökt smörgås

Ta ut plåten ur ugnen och platta kringlorna med en spatel. Om du har tillagat kringlorna själv, det vill säga med degbitar, kan du platta ut dem före bakning. Istället måste frysta livsmedel först mjukas i ugnen. Låt kringlorna svalna lite så att jordnötssmöret och sylt inte smälter och smälter direkt.

Fördela nu jordnötssmöret på de osaltade kringlorna och försiktigt sylt över det. Lägg nu de saltade kringlorna ovanpå de med smör och sylt och du har läckra smörgåsar. Om du bakar sådana kringlor kan du servera dem till dina barn till frukost. Mjölk smakar också mycket bra med den.

Grädda kringlor och servera med ett jordnötssmördipp

Jordnötssmördopp med honung eller agavesirap och grekisk yoghurt

 • 150 g grekisk yoghurt
 • 1 msk jordnötssmör
 • 1 tsk honung eller agavesirap

Först måste du baka kringlorna. Vilken typ av kringlor du använder spelar ingen roll, det är en smaksak. Under tiden kan du förbereda doppet genom att helt enkelt blanda alla tre ingredienserna väl. Du kan nu använda doppet antingen för doppning eller som pålägg efter att du noggrant har skivat kringlorna som bröd. Detta mellanmål är perfekt för barn och för när de är hungriga emellan.

Hjärtligt dopp med getost och purjolök

Hjärtligt dopp med getost, purjolök och basilika bakade i ugnen

 • 170 g getost
 • 3 msk vispad gräddeost
 • hackad persilja
 • hackad purjolök
 • 5 basilikablad
 • 1 liten vitlöksklyfta

Stäng inte av ugnen efter att du bakat kringlorna. Blanda alla ingredienser i en mixer. Lägg blandningen i en ugnssäker form eller på en djup bakplåt och grädda i ca 5 minuter på grillfunktionen. Du kan också använda detta dopp som mellanmål och servera barnen som eftermiddagsmat efter skolan. Det kommer garanterat att bli väl mottaget!