Rabarbersäsongen är precis runt hörnet

Ekologisk rabarber-med-stjälkar

Rabarbersäsongen har börjat och fortsätter att överraska oss med nya idéer för allt som har med matlagning, recept och ett roligt liv att göra. Njutning har mycket gemensamt med hälsosam kost för dem som ägnar mer uppmärksamhet åt hur man bäst äter. Idag finns det några läckra idéer med rabarberväxter att välja mellan, för vi har alla väntat på den stora jordgubbar-rabarberkakan!

Rabarbersäsongen har börjat

Rabarber limonad ren förfriskning

Omedelbart efter de vackra och läckra munkar som vi njöt så mycket hemma, på semester eller på jobbet under karnevalsveckorna är vi alla redo rabarberstiden att välkomna! Denna friska växt vaknar varje år efter sin viloperiod och skördas fram till juni. Din nästa paus börjar i augusti, senast i september. Anledningen till att rabarber är så hälsosam är att den behöver mycket vatten från jorden och bladstjälkarna består av nästan 90 procent vatten. Denna användbara växt tillhör gruppen grönsaker, men i de flesta kända fall är den känd för sin bearbetning till kompott eller sylt i kombination med frukt.

Rabarbersäsongen erövrar oss igen med fantastiska recept

Jordgubbskakor

Om en månad har vi redan vår, den underbara tiden att vakna upp för alla växter och djurarter. Människor firar denna säsong genom att göra mer för sin kropp – träna, äta hälsosamt, dricka mer och äta mer hälsosam mat. Åtminstone varannan av oss förväntar sig det. Tänk inte för mycket, för med en rabarberjuice har du till exempel en energibomb för hela dagen. Gör bra, samtidigt, för själ och kropp. Rabarbersäsongen garanterar en bra känsla av välbefinnande, vare sig det gäller frukost, brunch eller kaffe med vänner och familj.

Rabarber och morotsjuice

Drick must-made av rabarber

En hälsosam juice rik på vitaminer för en lyckad start på dagen, hur låter det? Allt du behöver är 8 långa, skalade morötter, 1 dl skurna rabarberstjälkar, färsk mynta att garnera och en skiva citron (valfritt för garnering eller pressning). Med en juicepress får du en hälsosam grönsaksjuice på nolltid.

Rabarberchutney

Grillade fläskfiléer med rabarbersås

Chutneyen är en beredning av frukt och kryddor och serveras som en utsökt ingrediens eller som en sås med kött. Om du steker den hackade rabarbern (1 dl) med rödlök (1/3 dl) i olivolja i två minuter och tillsätter sedan 200 ml apelsinjuice, 2 msk balsamvinäger, 1/4 tsk riven limeskal, 2 msk agavesaft , Koka upp salt och peppar efter smak och låt sjuda på svag värme i 30 minuter tills rabarberna är mjuka, du kommer att äta köttet helt enkelt oemotståndligt! Passar perfekt till grönsaker och kött från grillen. smaklig måltid!

 Rabarberkakor med glass

Rabarber-streusel-tårta-med-glass

Den klassiska tårtan med rabarber

Rabarber Strip Cake

De friska stjälkarna av rabarber

röda rabarberstjälkar

Salsasallad med rabarber

Rabarber Sallad Salsatyp

Muffins med rabarber

Rabarbermuffins med hallonyoghurt

Rabarber-med-grädde-ost-på-bröd

Rabarber-läcker-matlagning-streusel

Rabarber-tårta-på-våren

Rabarber Creme Fraiche Cake

Rabarber-kakor-för-säsongen

läckra-recept-rabarber sylt

hälsosam-äta-med-rabarber-ingredienser