Aloe Vera -växt och dess användningsområden för skönhet och hälsa

aloe vera växtapplikation internt externt

Aloe Vera -växten anses vara ett verkligt mirakel för skönhet och hälsa. Den är idealisk för ansikts- och kroppsvård och kan vara till stor hjälp vid olika hälsoklagomål samtidigt. Det bästa med det är att du också kan odla det som en krukväxt hemma och på så sätt dra nytta av dess läkande kraft när som helst. I det följande hittar du intressant information om den externa och interna användningen, samt användbara tips för att odla växten i krukan.

Aloe Vera växt

aloe vera växt ansökan kropp vitaminer mineraler

Även med egyptierna var saften från aloe vera -växten känd för sina helande egenskaper för skönhet, hälsa och livslängd. Utsidan av växten liknar en agave och har fasta blad som håller fukt inne och skyddar den från regn och solsken. Av dessa är mer än 200 arter kända på jorden. De trivs mestadels i subtropiska, tropiska regioner och tål till och med ökenklimat, men är särskilt känsliga för frost. Inte alla typer av aloe kännetecknas av samma ingredienser som är så värdefulla för människor. Den viktigaste är Aloe Barbadensis Miller, som innehåller mer än 270 vitala ämnen. I stor utsträckning har växtens helande egenskaper bevisats vetenskapligt och forskare misstänker till och med att det fortfarande ger cirka 100 livslösande ämnen. Saften innehåller enzymer, aminosyror, vitaminer, mineraler och spårämnen som stärker immunsystemet och har antibakteriella, svampdödande och antiinflammatoriska effekter på människokroppen.

Aloe Vera växtämnen

aloe vera växtapplikation tropiska odlingstips skönhet

Den viktigaste substansen i aloe vera -växten är acemannan. Det är en aktiv ingrediens som vuxna inte längre producerar efter barndomen. Det stärker immunförsvaret och ökar organismens förmåga att ta upp vitala ämnen. Det är också grunden för alla anslutande celler som hud, leder, blodkärlens väggar, ögon, ledband, brosk och ben. Acemannan kan erhållas från aloe vera -växten och matas till kroppen. Det aktiverar immunsystemets celler, skyddar benmärgen och stimulerar bildandet av gemensamma smörjmedel, antikroppar och nya celler.

aloe vera växt applicering gel ta internt

Aloe vera juice är så värdefull för människor inte bara på grund av en aktiv ingrediens. Helheten av ingredienserna och deras perfekta harmoni är mer värda än de enskilda delarna. Denna fantastiska växt förser kroppen med viktiga ingredienser som:

  • Vitaminer: 1, B1, B6, B12, A, C, E
  • Mineraler: järn, kalcium, magnesium, mangan, selen, zink, krom, kalium, koppar, natrium
  • 7 eller 8 essentiella aminosyror och 12 till som kroppen kan syntetisera själv.

7 användningar av aloe vera -växten: 1. Hudvård

aloe vera växtapplikation hudvård skönhet

Aloe vera -extrakt innehåller många produkter för hud- och kroppsvård och det är ett verkligt skönhetsmirakel. Den har riktigt djupa närande egenskaper, stimulerar cellförnyelse och återfuktar. Det är bäst att lita på den naturliga, kemikaliefria produkten som kan erhållas direkt från bladet. Gelen i arket kan appliceras direkt på ansikte, hals och dekolletage och masseras försiktigt in. Gelen absorberas fortfarande av huden efter några minuter och efter några applikationer är den synligt mjukare och mer strålande, porerna dras ihop. Aloe vera -gelén ger huden ett skyddande surt lager, som stöder dess motståndskraft mot miljöpåverkan.

2. Lotion för irriterad hud

aloe vera växtapplikation lugnar huden

Om huden är irriterad efter rakning eller epilering är aloe vera gel ett utmärkt lugnande balsam. Aloe vera har en antiinflammatorisk effekt och den irriterade huden lugnas snabbt.

3. Oren hud

aloe vera växtapplikation hud hudvård

Om du har fläckig hud och ofta lider av akne är det särskilt användbart att applicera ren aloe vera gel i ansiktet varje dag. Det har en antibakteriell och anti-infektionseffekt, aktiverar hudcellregenerering och förhindrar ärrbildning.

4. Sårläkning

aloe vera växtapplikation skönhetsgel

Aloe Vera kan beskrivas som en läkande växt för sår. Vetenskapliga studier har visat att gelens ingredienser intensivt stimulerar kommersiell förnyelse. Du kan lägga lite gel på små snitt, hudskador eller hudbrännskador. Så det är extremt praktiskt att ha en aloe vera -växt i krukan i hushållet.

5. Solbränna

aloe vera växtapplikation hud solbränna

Aloe Vera ger inte bara huden fukt utan också värdefulla mineraler och vitaminer som bidrar till förnyelse. Som med andra former av hudskador är aloe vera också mycket effektivt mot solbränna och är mildare. Den rena gelen från det färska bladet lugnar irriterad, känslig hud. För bästa effekt, skär av en 3-4 cm lång bit och låt den svalna i kylen först. Applicera sedan gelén på det drabbade området och upprepa proceduren flera gånger. Det svalnar och lugnar direkt.

6. Hårbehandling

aloe vera växtapplikation skönhetshårbehandling

Aloe Vera används också som en effektiv hårbehandling. Hårfärgning, överdriven tvätt, hårtorkning och styling stressar håret och hårbotten och behöver stöd. Färsk aloe vera gel är också ett insider tips för att förhindra håravfall. Massera helt enkelt gelen från det färska bladet i hårbotten 30 till 60 minuter innan du tvättar håret, täck helst med folie eller en duschkåpa, låt det vara på i minst 30 minuter och skölj av. Aloe hårbottenvård måste utföras regelbundet för optimala resultat.

7. Intern applikation

aloe vera växtapplikation intern hälsa skönhet

Aloe vera kan användas både externt och internt. Det stöder immunsystemet, regenererar tarmfloran och anses därför vara en superfood. Gelén har dock en mycket bitter smak när den konsumeras snyggt. Det smakar trevligare när det konsumeras med andra livsmedel, till exempel i en smoothie eller färsk juice. Först börjar du med små mängder.

Aloe Vera -växt i en kruka

aloe vera växtapplikationskruka inomhusväxt

Aloe Vera är en lättskött ökenväxt som också kan trivas i Europa som ett hus, balkong eller terrassväxt. Det är dock extremt frostkänsligt och måste övervintra inomhus. Du kan enkelt odla den själv i en kruka om den kan få de nödvändiga näringsämnena från underlaget. Aloe gillar sandig jord, en delvis skuggad plats och tillräcklig luftfuktighet. Du kan använda gelén i de tjocka bladen fräsch och direkt, utan bearbetning och gratis. Faktum är att ju fräschare bladen är, desto intensivare blir den läkande effekten. Dessa kan förvaras i upp till några veckor om de förvaras på en sval plats i kylskåpet. Innan du kan skörda den värdefulla gelén, även kallad aloe latex, från din växt, bör växten vara cirka 3 år gammal och ha minst 12 blad.

Skaffa värdefull gel från din egen aloe vera -växt

aloe vera växtapplikation gel win

Om du vill få värdefull gel från din egen aloe vera -växt, gör följande:

  • Välj ett yttre blad och lägg det vertikalt i en behållare i cirka 1,5 timmar så att den irriterande saften “Alion” tar slut.
  • Skär sedan ca 3 cm från slutet. (Denna del används inte längre.)
  • Skär sedan upp bladet länge med en ren (desinficerad) kniv, var försiktig så att du inte kommer för nära barken och ta försiktigt bort endast den rena, klara massan.
  • Lägg gelén i en ren, desinficerad glasburk och förvara i kylskåp.
  • Det är bäst att använda färsk eller konservera i 20% ren vinsprit och frysa i portioner. Den rekommenderade dagliga dosen är 3 till 5 matskedar dagligen.

aloe vera växtapplikation gel win make yourself