Ansiktsvård med plåtmasker – allt du behöver veta om skönhetstrenden

Ansiktsvårdsark maskerar ren ansiktsvård för huden

Vi känner nog alla till skönhetstrenden – pappersmasken som bara kan användas en gång och sedan slängas. Men vad innehåller ansiktsvård med arkmask egentligen, är det verkligen effektivt, var kommer det nya kosmetiska undret ifrån och hur det kan utveckla sin maximala effekt. Vi försöker svara på dessa och många andra frågor. Ta reda på allt du behöver för en hälsosam skönhetsrutin och se fram emot de snabba resultaten. Lär dig känna igen arkmaskarna av hög kvalitet och hur du hittar den bästa masken för din hudtyp.

Ansiktsvård med arkmask – skönhetstrenden kommer från Sydkorea

Ansiktsvårdsark masker asiatisk bekämpa hudrodnad

Inte överraskande kommer den nya skönhetstrenden från Asien. I Sydkorea är skönhetsidealet nära kopplat till en tydlig hy. Där har arkmask länge varit en av de mest populära hudvårdsprodukterna. Men vad ligger egentligen bakom termen och varför är arkmasker förmodligen mer effektiva än vanliga ansiktsmasker?

Ansiktsvård, lossa masker, applicera hud

De så kallade plåtsmaskerna säljs som tygdukar med öppningar för ögon, mun och näsa. De blötläggs i höga koncentrationer av aktiva ingredienser (enzymer, växtextrakt, etc.). Beroende på vad de innehåller kan de tillföra fukt, antiinflammatoriska och behandla rodnad i huden. Och direkt. De är i alla fall inte lämpliga som rengöringsprodukter och kan inte ersätta djuprengöringen av en peelingmask. Ett stort antal produkter finns tillgängliga på marknaden så att alla kan välja rätt utifrån sin egen hudtyp och behov.

Ansiktsvård med arkmask förklaras steg för steg

Applicera ansiktsvård med arkmask Tips Fördelar

Så här applicerar du masken korrekt:

 • Tvätta ansiktet noggrant med rengöringsskum – massera in det försiktigt i fuktig hud med cirkulära rörelser och skölj av med ljummet vatten. Applicera toner på den så kallade T-zonen (panna, näsa, haka) efter behov. Låt huden torka. På detta sätt kan arkmaskens aktiva ingredienser lättare tränga in.
 • De flesta masker är klibbiga, så förvänta dig mer ansträngning (än du kanske tror) att lägga på. Ta dig tid så att masken inte glider eller fastnar.

Ansiktsmaskar återfuktar alla hudtyper

 • Följ tillverkarens instruktioner noggrant för korrekt användning – låt aldrig ansiktsmasken vara på i mer än 20 minuter, använd inte en mask över natten. De flesta kosmetikaföretag rekommenderar att låta masken verka i cirka 15 minuter. Denna tid är helt tillräcklig och de första resultaten ska vara synliga direkt efteråt.
 • Kasta arkmask efter användning.

Gör ansiktsvård tyg masker själv instruktioner

 • Tvätta inte ansiktet efter att du tagit bort masken. Om ansiktet fortfarande är klibbigt kan du gnugga in de aktiva ingredienserna i huden. Det kan ta upp till 10-15 minuter innan ansiktet slutar vara klibbigt. Sammantaget måste du ha minst en timme ledig när du använder den för första gången.
 • Sitt inte i solen med masken på. Om du applicerar masken på morgonen eller under dagen måste du applicera solskyddsmedel efteråt. Huden blir mycket känslig efter att ha använt plåtmasker.

Fördelar och nackdelar med ansiktsvård med arkmaskar en överblick

Ansiktsvårdsark masker hudvård mot åldrande mask

Ansiktsvård med plåtmasker erbjuder följande fördelar:

 • Det är mycket kompakt och du kan bära arkmask med dig vart du än går.
 • Du behöver ingen förberedelse: du behöver inte röra i några ingredienser, du behöver inte en pensel för att applicera, du behöver inte tvätta bort masken.

Fukta försiktigt ansiktsvården med plåtmasker

 • Maskerna fäster mycket bra och känns behagligt svala.
 • Huden känns väldigt mjuk och ren efteråt.

Och här hittar du nackdelarna med masken:

Ansiktsvårdsark maskerar guldtrender skönhetsmodeller

 • Du behöver tålamod i början – maskens klibbiga struktur är anledningen till att du har problem med att sätta på den i början.
 • Att titta i spegeln tar tid att vänja sig, men det finns till och med en selfie -trend i USA, där fans av masken kan fotograferas med den.
 • Maskerna håller vad de lovar för mjuk hud, men regelbunden användning är ett absolut måste för en fräsch hy och minskade porer.
 • Om den aktiva ingrediensen finns kvar på huden tar det upp till 20 minuter innan den absorberas.

Gör plåtmasker själv – Sheet Masks Maker

Ansiktsvård gör plåtmasker själv enhet

Och om du tycker att det är svårt att hitta rätt mask för din egen hudtyp kan du göra plåten själv. Särskilda masker tillverkade av pressad bomull säljs på marknaden, valfritt kan du välja en arkmaskmaskin (fanns till exempel från Lidl under våren). I den första varianten blandar du ingredienserna och täcker masken med dem. I det andra fallet måste du blanda ingredienserna i enheten och sedan lägga till en kollagentablett. De aktiva ingredienserna värms upp, kollagentabletten smälter och allt flyter sedan in i den speciella formen. Du låter helt enkelt blandningen svalna i kylskåpet och du kan applicera masken efter 10-20 minuter. Här är ett recept på en hemmagjord mask:

Ansiktsvårdsarkmaskar gör själv honungrecept försiktigt

Ingredienser och beredning: Blanda tre till fem droppar jojobaolja, granatäppleolja eller arganolja i en skål tillsammans med 1/2 tsk glycerin och 1/2 tsk rosenvatten, blötlägg bomullsmasken i lösningen i en minut och låt den branta . Häll eventuellt lösningen i Sheet Masks Maker och tillsätt en kollagentablett. Låt sedan masken verka i ansiktet i 20 minuter, därefter ska de aktiva ingredienserna ligga kvar i ansiktet, massera försiktigt in med cirkulära rörelser. Vänta 10 minuter och sätt på solskyddsmedel om du går ut.

Ansiktsvårdsark maskerar naturligt vacker ren hud