Att köpa madrasser: Att ligga bekvämt är en viktig förutsättning för en god sömn

Köp madrasser påslakan Välj tyg

Ergonomisk lögn är en viktig förutsättning för en sund och vilsam sömn. Att hitta en bekväm madrass är ingen lätt uppgift. Hårdhetsgrad, lock, ergonomi: Vad spelar egentligen en viktig roll för liggkomforten och vilka kriterier bör beaktas vid köp? Vi ger dig användbara tips och förklarar vad du ska titta efter.

Att köpa madrasser: Dyrt är inte nödvändigtvis bättre

Att köpa madrasser tipsar inte bättre

Många köpare gör samma misstag när de köper madrasser: De tror att dyra madrasser är bättre. Men du har fel. Många varustiftstester har tydligt visat att hög kvalitet inte nödvändigtvis behöver kosta mycket. I synnerhet de billiga viskosskum- och kallskummadrasserna kan anpassa sig perfekt till kroppens form och erbjuda en hög sovkomfort. Samtidigt ligger skummadrasserna i mellansegmentet och är tillgängliga från 200 euro. Om du letar efter billiga och samtidigt högkvalitativa varianter är det bäst att kontakta en lokal tillverkare. Madrasstillverkarna erbjuder gratis råd, är mer flexibla och vet mycket bättre än återförsäljarna när det gäller sovkomfort. Den önskade modellen kan också levereras snabbt och billigt och testas hemma.

Köp madrasser: bestäm hårdhetsgraden korrekt

Köpa madrasser Tips för att förbättra sovkomforten

Rätt madrass ska vara ergonomiskt optimal för dig. För att du ska må bra bör du kunna bestämma hårdhetsgraden korrekt. Flera kriterier spelar en viktig roll: kroppslängd, vikt, önskad sovposition och sängens hårdhet är bara några av dem. Hårdhetsgraden är markerad med bokstaven “F” eller med bokstaven “H” och varierar från H1 till H5, med H1 som är mycket mjuk, H2 är mjuk, H3 är medelstark, H4 kallas hård och H5 kallas mycket hård. I grunden är madrasser med en hårdhetsgrad H2 lämpliga för personer med en kroppsvikt på mindre än 70 kg och en kroppslängd på upp till 190 cm. H3 hårdhetsmadrasser är ett bra val för personer med en kroppsvikt på upp till 80 kg och en kroppslängd på upp till 190 cm. Hårdhetsgraden H4 rekommenderas för personer med en kroppsvikt på upp till 120 kg och en maximal kroppslängd på 170 cm. Det är inte tillrådligt att använda madrasser som är för mjuka eller för hårda (H1 och H5). Det finns också en lösning för dem som sover i en dubbelsäng. Varje sida av Sovmadrasser från Kölns produktion kan konfigureras individuellt. Från en bredd på 140 cm kan hårdhetsgraden bestämmas utifrån den personliga behoven hos sovaren.

Att köpa madrass: Allt beror på rätt tillbehör!

Tips om köp av madrasser för att förbättra sovkomforten

En madrass av hög kvalitet känns igen av högkvalitativa tillbehör. Till exempel ska överkåpan vara tvättbar upp till 60 grader Celsius, ha en fyrsidig dragkedja och vara lämplig för allergiker. Stickade lock är särskilt praktiska, de är mindre omfattande än den quiltade versionen och passar i tvättmaskinen. Kåpan ska helst vara gjord av bomull – tyget avger värme och absorberar fukt bättre. Siden är också ett populärt val. Sidentextilerna får inte bara en behaglig känsla, de har också en luftkonditioneringseffekt. Under de varma sommarmånaderna känns de svala, på vintern – uppvärmning. Kashmiröverdrag är också lämpliga för vintermånaderna. De är det perfekta valet för kräsna sovande som gillar den värmande känslan av ull, eller som vill ha en smidig textil i alla fall.

Köp madrasser sovrum ergonomiskt kallskummadrass

Köpa madrasser Bestämning av hårdhetsgrad Tips