Box spring säng konstruktion: 5 steg till drömmande sömn

Box vår säng struktur säng säng spegel sovrum

Boxmadrassen, som redan är etablerad i Skandinavien och Amerika, blir också alltmer populär i Tyskland – och av goda skäl. Förutom sitt eleganta utseende med bekvämt stoppade sänggavel övertygar den trevliga känslan av att ligga, som annars bara är känt från lyxhotell, övertygande.

Nu kan denna drömmande sovkomfort avnjutas inte bara på sommarlovet, utan också i dina egna fyra väggar. Det är därför som artikeln förklarar hur man känner igen en säng av hög kvalitet på fem enkla punkter. Ytterligare användbar information om ämnet finns också i Box spring säng test från boxmadrasser.

Boxfjäderns konstruktion: 1. Känn igen en “riktig” boxmadrass

Box vår säng konstruktion verklig design känner igen skiss

Sovsystemet som uppfanns i Skandinavien består i princip av tre komponenter: boxfjädern, en toppmadrass och topplocket ovanpå. Sovkomforten som är typisk för boxmadrasser skapas bara när dessa tre komponenter kombineras.

Boxfjädern, en trälåda utrustad med fjädrar, utgör grunden för sömnsystemet. Dess lätta fjäderbas säkerställer en jämn tryckfördelning och utgör grunden för en hög sovkomfort. Eftersom termen “boxmadrass” inte är lagligt skyddad bör du vara uppmärksam på om fjäderkärnor verkligen är integrerade i boxfjädern. Vissa leverantörer klarar sig inte av denna fjäderbas och återger bara utseendet på en boxmadrass, vilket kan minska sovkomforten avsevärt.

Madrassen ovanpå boxfjädern består av en högkvalitativ fjäderkärna som anpassar sig efter kroppens kontur. Den första kontaktpunkten mellan kroppen och boxfjäderbädden är en madrass som kallas en topper. Denna är gjord av kallt eller viskosskum och säkerställer en särskilt bekväm liggkänsla.

Boxfjäderns sängstruktur: 2. Identifiera madrasser av hög kvalitet

Känner igen madrasser av hög kvalitet boxmadrass

I princip erbjuds tre typer av resårmadrasser för boxmadrasser. Så kallade Bonellfjädrar är anslutna till varandra, har en ytselasticitet och ger vika under tryck i en stor radie. Detta gör dem lämpliga för att fördela trycket i boxfjädern, men inte som en toppmadrass eftersom din kropp inte stöds tillräckligt i vissa områden.

Madrasser med är bättre Ficka och fatfickor. Dessa anpassar sig till din kropp på ett målinriktat sätt, eftersom de är utrustade med många individuellt reagerande fjädrar. En bra madrass innehåller minst 250 sådana fjädrar per kvadratmeter. Med en 90 × 200 cm madrass bör minst 450 fjädrar installeras.

Förutom de typiska innermadrasserna finns det också några boxmadrasser Kallskummadrasser. Detta kompletteras vanligtvis av komfortskikt av latex eller gelskum. Här är särskilt skumets densitet avgörande för hög kvalitet. Kallskummadrasser bör ha en densitet på minst 40 kg / m³ eller mer.

Boxfjäderns sängstruktur: 3. Rätt topp för en skön säng

Boxfjäderns sängstruktur förklarar toppmadrass

Toppen utgör slutet på 3-lagers boxfjäder-sovsystemet. För att kunna välja den individuellt lämpliga topparen är det nödvändigt att ta en titt på det föredragna sovklimatet.

kallt skum anpassar sig snabbt till ändrade ligglägen och andas mycket. Det är därför särskilt lämpligt för personer som rör sig mycket medan de sover eller som ofta är för varma.

Viskoskum är rätt val om du föredrar en lite varmare sovmiljö. Detta skum kramar om kroppens konturer och är lite mjukare än kallt skum.

En högkvalitativ topper känns igen inte bara av volymvikten utan också av höjden på skumkärnan. Den ska vara minst 5 cm tjock. När det gäller materialets densitet måste man vara noga med att kallskum har minst 40 kg / m³ och viskoskum 45 kg / m³.

Boxfjäderbäddskonstruktion: 4. Stabil konstruktion

Bästa sänggavelkonstruktion design sänggavel

Robusta sängfötter och en säng av hög kvalitet rekommenderas för lång hållbarhet och hög stabilitet. Förstklassiga boxfjädrar är gjorda av massivt trä och kompletteras med fötter av stål eller massivt trä. Modeller av plywood är också stabila. Om material som spånskiva eller plast används är detta en indikation på en lägre kvalitetsnivå.

Boxfjäderbäddsstruktur 5. Klädsel och klädsel på sänggaveln

Box spring säng struktur möbler klädsel sänggavel

Boxmadrasser kännetecknas av lyxiga sänggavlar som inbjuder dig att luta dig mot. Bekvämt mjuk klädsel garanterar hög komfort under din favoritserie eller en bra bok. För ett elegant utseende är också snyggt placerade sömmar och ett tätt klädsel avgörande.

Så hittar du din drömboxmadrass

box vår säng konstruktion klädsel sovrum komfort

Om de 5 nämnda punkterna observeras, står ingenting i vägen för en vilsam och avkopplande sömn. Den informativa guiden från Boxspringbetter hjälper dig bästa boxmadrass för individuella behov. Förutom de viktigaste frågorna om boxfjäderbädden presenteras de för närvarande mest populära modellerna i detaljerade rapporter med detaljerade bilder.

Box vår säng inrättat sovrum