Idéer för sovrumsdesign – Nytt utrymme för sängen

Sovrumsdesign av en stor glasbädd i mitten av rummet

Medan sängen vid Sovrumsdesign är mestadels placerad centrerad på en vägg, är denna väg inte alltid intressant och inte alls unik. Om du letar efter idéer för en ny plats för sängen i barnkammaren eller ditt sovrum, ta en titt på våra kreativa förslag. Rummets storlek och layout kommer faktiskt att avgöra den bästa platsen för din säng, men du kan fortfarande komma med några olika varianter för ett ovanligt utseende.

 Sovrumsdesign – säng i mitten av rummet

Modernt sovrum design säng-integrerade-hyllor-mellanrum

Om du har ett stort sovrum kan du placera sängen mitt i rummet istället för mot väggen. Denna variant är särskilt effektiv när du vill skryta med en dekorativ och vackert utformad sänggavel. En ljuskrona som hänger över sängen skulle framhäva mitten av rummet som en kontaktpunkt. Så att du inte får känslan av att sängen inte flyter någonstans, placera en stoppad bänk vid foten av sängen och ett konsolbord bakom sängen. En sänggavel med en hylla är perfekt för denna idé. Oavsett om du väljer öppna hyllor eller dolda, utdragbara förvaringselement, skulle denna design vara ett riktigt blickfång i sovrummet. Dekorera sänghuvudet i barnkammaren med sagoljus och kransar, eller fäst en fin klistermärke med motiv.

Sänggavel med öppna hyllor

sovrum-design-säng-mitten-hyllor-rumsavdelare

en stor sänggavel kunde också fungera som en rumsavdelare

modern-sovrum-design-säng-mitt-rum-stor sänggavel

 Sovrumsdesign – säng i en alkov

sovrum-design-barn-enkelsäng-nisch-inbyggt-förvaringsutrymme-nedan

Om du vill hitta en mysig, snygg plats för din säng, lägg den i en alkov. Om din säng är placerad i ett litet, halvstängt rum, skulle du skapa en intim atmosfär och ledigt utrymme i rummet för andra möbler. Om alkov har ett fönster kan du hänga gardiner för att ge sovutrymmet en luftig känsla. Om rummet inte redan har nischer, kan du ha några gipsskivor gjorda av gipsskivor. En bra idé skulle vara att planera förvaringsutrymme under sängen så att du kan använda utrymmet mest effektivt.

bygga sängen under trappan

sovrum-design-säng-nisch-trappor-integrerat

Skapa en nisch för våningssängar med gipsskonstruktion

sovrum-design-barn-våningssängar-nisch-inbyggda

Sovrumsdesign – designa en loftsäng

barnrum-loftsängar-vitt-förvaringsutrymme-integrerat

Om du lyfter din säng lite högre i ditt sovrum, skulle du skapa ledigt utrymme för en garderob eller ett skrivbord under. Medan loftsängar ofta används i barnrum, är de också lämpliga för vuxna. Du kan integrera ett skrivbord under sängen eller skapa ett helt hemmakontor. Ett mysigt läshörna skulle vara ett annat alternativ om du planerar en bokhylla och en bekväm fåtölj där. Om du har begränsat förvaringsutrymme för dina kläder kan du bygga en byrå, ett klädhängare eller en hel garderob under loftsängen. Om du vill lägga till lite mer avskildhet i det extra utrymmet kan du hänga en gardin från sängramen till golvet och dölja eventuella röror eller röra.

rymmer en garderob och ett skrivbord

Loft-säng-skrivbord-barnrum-trappa-hyllor

Skapa ett läshörna under loftsängen

Loft-säng-barn-rum-ljus-trä-stege

Fäst gardiner på sängen

säng-gardiner-vit-ren-tyg-rosa-accenter

Omge din säng med gardiner för att skapa ett intressant och elegant utseende. Du kan placera sängen med sänggavel eller en långsida mot en valfri vägg. Montera fyra stavar i taket ovanför sängen för att hänga gardiner eller remsor av tyg och för att kunna stänga sängen från alla sidor. Ett annat alternativ skulle vara att bara lägga en stång direkt över mitten av sängen så att gardinen kan fungera som en väggdekoration. Denna idé är idealisk för sluttande tak och ett flickas sovrum. En särskilt romantisk look, eller hur?

särskilt effektivt för snedtak och för en romantisk sovrumsdesign

säng-gardin-blommig-motiv-lila-rosa-tjejrum

modern färgkombination i brunt och vitt

säng-gardiner-färger-sovrum-vit-choklad-brun

sovrum design romantisk-himmelsäng-vita gardiner

sovrum design mitt-trä-varm-atmosfär-vägg design-sittgrupp

sovrumsdesign sluttande takhylla-trappor-vit-väggdesign

sovrum-design-flytande-effekt-säng-vit-vägg