Idéer för TV -apparater i sovrummet – häng TV på väggen och anpassa den till designen

tv i sovrummet tv hänga på väggen design design alternativ mysiga bokhyllor

Den stora majoriteten av befolkningen medger att de har en TV i sitt sovrum och upplever konstant sömn medan de tittar på TV. TV har blivit en integrerad del av varje hem. En av de bästa platserna att göra detta, trots vissa nackdelar, är i vårt sovrum. Interiören varierar dock i storlek och inredning, vilket gör det desto svårare att hitta den perfekta TV -displayenheten. I det här inlägget kommer vi att visa dig en lista med snygga mönster med TV -apparater i sovrummet. Du kan därför betrakta designexemplen som layoutalternativ för ditt nästa projekt.

Placera TV: n i sovrummet – viktiga saker att notera

tv i sovrummet tv hänga på väggen design design alternativ lila belysning slappna av

Det finns inget som att koppla av i sängen i slutet av en lång, hektisk dag och titta på kvällsnyheterna eller din favoritserie. Tidigare tunga enheter finns inte längre, och med deras avresa försvann oron för hur du exakt skulle anpassa din TV i sovrummet till designen. Moderna plattskärmar är eleganta och eleganta, kan väggmonteras eller till och med hänga över sängen eller eldstaden.

tv i sovrum tv hängande på vägg design lyxig parkettgolv underhållning center badrock

Medan ett attraktivt tv -bord eller nöjescenter verkligen kan tillföra värde till din inredning, har moderna tv -apparater inte längre begränsningarna hos sina föråldrade förfäder. De finns i en mängd olika storlekar, märken, modeller eller prisklasser, och passar bra i traditionella och ovanliga anläggningar.

Du borde faktiskt ha en TV i sovrummet?

tv i sovrummet tv hänger på väggen design kreativa retrokombination bilder bilder vita

Istället för att ligga i soffan sent på natten kan du faktiskt dra nytta av den ultimata komforten i din egen säng. Om det låter bra för dig kan det vara ett smart drag att njuta av en TV i sovrummet. Det finns också några praktiska skäl för det. Med rätt utrustning till hands kan du bli uppmärksammad på rubriker, väder- och trafikrapporter när du förbereder dig för arbete på morgonen. Detta kommer att ge dig lite förkunskap om hur din dag kommer att gå.

En tv i barnens sovrum är en bra idé?

tv i sovrummet hängande tv på väggen designalternativ för barns sovrum

Många föräldrar kämpar för att hålla sina barn borta från tv så att de kan delta i flera aktiviteter. På plussidan kan dina små titta på utbildningsprogram eller bra barnfilmer på TV medan vuxna arbetar. I detta avseende kan du till exempel låta barnen spela tecknade serier på lördag morgnar. Detta ger dig lugn och ro för att börja dagen med en utsökt kopp kaffe.

tv i sovrummet tv hänger på väggen barnrum fjärrkontroll flicka

Å andra sidan kommer din avkomma sannolikt att vilja se mer om de har en TV i sitt sovrum. Barnläkare rekommenderar också att du tittar på tv i högst 2 timmar om dagen och varnar för att det kommer att begränsa din faktiska sömn innan du går och lägger dig. Det blir också svårare att övervaka vad barnen tittar på. Så om du går med på en tv för barnkammaren bör du hellre gå efter ett väggfäste som är utformat med säkerhet i åtanke.

Vad sägs om skärmstorleken för TV: n i sovrummet?

tv i sovrummet tv hänga på väggen design design alternativ partition väggfäste

Tänk framför allt på avståndet från din säng till där du planerar att placera TV: n. Var också försiktig med hur mycket du tänker se. En liten platt skärm kan göra för morgondagens nyheter, men du vill ha en större skärm för filmer. Men små platt -TV -apparater kan se bredare ut om du använder ett rörligt fäste för att föra dem närmare sängen.

tv i sovrummet tv hänga på väggen designalternativ mysiga färger glasdörr

Om du vill undvika att plåga andra runt huset eller störa din partners sömn, investera i ett par par trådlösa hörlurar. Det kan också vara en bra idé att lägga till en ljusdämpare så att du bara har lite omgivande ljus på natten. Det totala mörkret leder till belastning på ögonen, medan ett svagt ljus också skapar en romantisk atmosfär i rummet.

Var exakt ska TV: n vara i sovrummet?

tv i sovrummet tv hänga på väggen design design alternativ himmelsblå

Logiskt nog tror de flesta att de måste sätta sina TV -apparater direkt från sängen. Det finns dock en mängd olika konfigurationer som skulle fungera lika bra i ett sådant rum. Planlösningen för ett sovrum kan erbjuda mycket olika möjligheter. På grund av detta beror den bästa positionen för TV: n på sovrummets storlek och form och önskad inredning.

tv i sovrummet tv hängande på väggen design design alternativ futuristisk belysning

Ett hörn -TV -fäste kan vara din smarta plan, eftersom hörn ofta finns kvar som oanvänt utrymme i rummet. Om du gillar foten på sängen kan du placera TV: n på en piedestal eller på en cederbox. En annan variant skulle vara att skapa en cool utdragbar enhet som består av en smal sovrumsskåp med en TV. Garderoben med plats för TV kan också glida iväg för förvaring om den önskade funktionen är tillgänglig.

När du behöver beräkna höjden för TV: n

tv i sovrummet tv hänga på väggen design design alternativ mysiga fönster timmerhus

När du bestämmer höjden på din TV för väggmontering, överväg lämpliga alternativ för varje potentiell plats i enlighet därmed. Kom ihåg att den idealiska höjden för TV: n i sovrummet kanske inte är densamma som för ett vardagsrum. Du kommer sannolikt att behöva gå och lägga dig först medan du bedömer detta. Det är därför lämpligt att i de flesta fall montera enheten lite högre än din siktlinje. Professionell hjälp kan också vara till stor nytta för att bestämma rätt placering. En person kan ligga i sängen medan den andra markerar den exakta positionen.

tv i sovrummet tv hängande på väggen design tv belysning väggfäste översvämmade med ljus

Den typ av fäste du gör avgör också vilken höjd som är bäst för en bekväm upplevelse. Om du har ett lutande eller rörligt väggfäste kan du titta på TV på ett motsvarande mer mångsidigt och bekvämt sätt. Så om du funderar på att sätta din TV i sovrummet, ta dig tid att titta på våra förslag i exemplen nedan.

TV -möbler för mer komfort

tv i sovrummet tv hänga på väggen designalternativ tv möbler byrå belysning

Sovrummet ovan använder en vacker byrå istället för ett traditionellt TV -bord. Den har också mörka sovrumsmöbler och en kompletterande färg i djup choklad och neutrala beige toner. Infällda taklampor och bordslampor med mjukt ljus får rummet att lysa försiktigt på natten medan fönstren fångar upp dagsljuset.

tv i sovrummet tv hänga på väggen design design alternativ modern minimalistisk

En ultratunn TV för ett extremt elegant hem. Denna stora kopia står upprätt och säkert på väggen så att den kan ses optimalt från olika vinklar i rummet. Kolvita väggar, ljusa parkettgolv, ett flytande sängbord och en ramlös säng som överskuggas av moderna konstverk kompletterar detta minimalistiska sovrum.

tv i sovrummet tv hänga på väggen design design alternativ korridorer glidande glasfönster päls

Denna TV är monterad i mitten framför ett stort fönster och vinklat för en optimal bild av sovområdet. Utformningen av detta rum gör TV: n till kontaktpunkten så att den kommer fram till nattliga nyheter.

tv i sovrummet tv hänga på väggen design design alternativ rustika träbjälkar visa sjö trätak

I nästa exempel kan du se en platt skärm som också är fäst på väggen i ett minimalistiskt sovrum. En stor krämfärgad matta ligger på trägolvet. Naturliga, rustika träbjälkar ger extra komfort i taket, och du kan se en underbar utsikt över sjön genom de många fönstren med träramar.

tv i sovrummet häng tv på väggen design design alternativ bakväggsspegel klassiskt litet utrymme

En TV -vägg med speglar är bäst för små utrymmen. Du kan få TV: n att se modern ut i sovrummet genom att täcka bakväggen med speglar. Detta skapar mer utrymme och ljus kan reflekteras i varje hörn av rummet.

tv i sovrummet tv hänga på väggen design design alternativ ljus spegel hall golv rymlig

Orange och gula toner står i centrum i detta rymliga sovrum. Ett brett trägolv komplimangerar utseendet, medan den stora spegeln syns bredvid sovplatsen. Detta speglar den andra sidan av rummet och skapar en illusion av mer utrymme. En infälld väggmonterad tv är i full sikt över sängen.

Kombinera TV i sovrummet med öppen spis

tv i sovrummet tv hänga på väggen design alternativ öppen spis marmor fönster gardiner

En väggmonterad platt-TV sitter ovanför den vackra marmorpisen och sparar plats och smälter in i inredningen så smidigt som möjligt. Skärmen återspeglar nästan glansen från den öppna spisen nedan och erbjuder en utmärkt balans i design. Det breda trägolvgolvet och överdådiga gardiner och sängkläder skapar en känsla av lyx.

tv i sovrummet tv hänga på väggen design designalternativ lyxiga klassiska speglade skåp byrå

Detta fantastiska sovrum har ett parkettgolv som fint kompletterar de mörkare väggarna. En ljuskrona hänger över rummet medan gott om naturligt ljus översvämmar de andra rummen. En TV monterad på väggen i lämplig höjd kan ses mellan två bordslampor. Den unika speglade byrån kompletterar helheten.

Klassiskt, modernt och rustikt

tv i sovrummet tv hängande på väggen designalternativ lyxiga klassiska spegel badrum

En annan platt -TV som vilar i ett lyxigt sovrum verkar inte vara monterad på väggen, utan som om den hänger där som ett modernt konstverk. Som med föregående exempel kan en balans ses i designen.

hängande tv på väggen design spis kaffe-färgade skåp ljuskrona tv ovanför sängen

I det här fallet är denna lite större plattskärm integrerad i en vägg som är speciellt utformad för detta ändamål. TV: n i sovrummet passar perfekt med den kaffefärgade garderoben och den enkla sängramen, medan det välvda taket skapar ett öppet utrymme.

tv i sovrummet tv hängande på väggen design design alternativ modern katt stoppad väggstege

Vårt nästa förslag är ett minimalistiskt sovrum i ljusa färger med en mysig stoppad vägg som erbjuder kompakt designad komfort. TV: n i sovrummet är installerad i väggen som en konsol. Du kan njuta av den vackra strukturen från den moderna sängen från en perfekt samordnad vinkel.

tv i sovrummet tv hängande på väggen design öppen spis beige toner lyx guldfärgade växtgardiner

Detta vackra rum är inrett i neutrala beige toner och kompletterande jordfärger. Den väggmonterade tv: n kramar om eldstaden och flankeras av lådor på båda sidor. Denna design, som är mer orienterad mot soffan än sängen, verkar spegla ägarens behov av ytterligare bostadsyta.

tv i sovrummet tv hängande på väggen design rustika träbjälkar eldstad murade tegel

En lika lyxig uppfattning om sovrummet med välvda tak, en stor ljuskrona, frodiga textilier och kompletterande jordfärger. Den väggmonterade tv: n i sovrummet vilar över en öppen spis i vit tegel.

Vårt sista förslag med en modern öppen spis

TV i sovrummet hänga tv på väggen modern öppen spis tegelväggremmar terrass glasfönster dörrar tak högt

Detta sensationella moderna sovrum kännetecknas av enkla, tydliga linjer som står i kontrast med kol och svarta element. Dessa smälter också in strålande med de ljusare vita och gräddtonerna. En fantastisk grå tegelvägg rymmer en lång, rektangulär öppen spis, medan en platt-TV är väggmonterad. Detta säkerställer enkel visning tack vare sin optimala position. Stora panoramafönster ger utsikt över den rena och minimalistiska terrassen.