Sovrumsdesign – 45 idéer för komplett inredning

sovrum-design-idéer-möbler-mörka-färger-högglansigt trä

Medan de flesta kan se fram emot ett medelstort till rymligt vardagsrum, är det få som har turen att ha ett stort sovrum. Istället för att ha en lugnande och avkopplande effekt ser den förmodade oasen av lugn ofta överfylld ut. Det finns ett enkelt trick som kan användas för att undvika detta – ett komplett Sovrumsdesign med möbler som passar ihop, ordning garanteras. Vi visar dig 45 idéer för snygga och praktiska möbler.

Sovrumsdesign – den neutrala färgpaletten

sovrum-design-idéer-medium-mörkt-trä-möbler-metall-handtag

Under en komplett Sovrumsdesign kombinationen mellan säng, sängbord, byrå och garderob förstås. Det är värt att välja alla möbler från en kollektion – detta kommer att få interiören att se enhetlig och snygg ut. Du bör inte bara vara uppmärksam på inredningsstilen / modern, minimalistisk, vintage, eklektisk /, utan också på färgschemat.

sovrum-design-idéer-två-trä-toner-ljus-mörk-brun-väggfärg

De vita möblerna får rummet att se ljust och rymligt ut. Men eftersom den vita färgen kan verka för kall under vissa omständigheter, är de flesta sängar och sängbord utrustade med detaljer gjorda av naturligt trä. Detta lossnar det strikta utseendet. Också attraktivt – ett sovrum med beige väggar och grå möbler. Nyansen kan variera – antracittoner ser ultramoderna ut, medan ljusgrå passar perfekt till klassiska möbler. Kombinationen av material ger extra pizzazz – den traditionella sängkonstruktionen har nyligen ändrats – de flesta moderna sängar har en trästomme och ett överdimensionerat huvudgavel i läder. Dekorationen ska användas sparsamt – en fotovägg eller en tavla ovanför sängen och två originalbord lampor kan ge interiören ett mysigt utseende. Och även om det inte finns mycket ledigt utrymme kvar för hemtillbehör, kan ett snyggt täcke alltid få rummet att se mer hemtrevligt ut.

sovrum-design-idéer-mörkt-trä-grå-fronter-stoppade sänggavel

Den enda platsen i dina egna fyra väggar är utan tvekan sovrummet. Av denna anledning är det desto viktigare att du förvandlar denna reträtt till ett mysigt drömland, där du mår bra, gillar att somna och vakna. Hjärtat i vårt sovrum är sängen. Sängen måste väljas så att du kan ladda batterierna för dagen framåt på natten. Vilken stil du väljer din säng är naturligtvis upp till dig. Det är viktigt att du både gillar madrassen och sängens utseende. Vill du ha en mjuk stoppad säng, en himmelssäng som imponerar med vackra, tydliga linjer eller kanske en loftsäng? Där bör du hitta den nödvändiga vilan och vilsam sömn.

sovrum-möbler-set-komplett-matt-vit-aubergine-väggfärg

Det är svårt att föreställa sig en säng utan lakan och kuddar. I sovrumsdesign är textilier de elementen i möbler som man inte kan och inte kan vara utan. De ger rummet den mys och värme du längtar efter. Sängkläderna garanterar komfort och bör vara gjorda av ett bekvämt och mjukt tyg, vilket naturligtvis varierar beroende på säsong. Du kan ofta ge ditt sovrum ett nytt och fräscht utseende. Med rätt val av färger och tygprover kan du omforma ditt drömland så ofta du vill på kort tid. De mjuka kuddarna, som du inte riktigt kan få nog av, fungerar inte bara som bas för att sova, utan är en del av sovrumsdesignen. Med ett oändligt utbud av färger, mönster och texturer garanterar du variation och en god touch av komfort i ditt sovområde.

Modern sovrumsdesign – möbler med tydliga linjer

minimalistiska sovrumsdesignidéer

Opaka gardiner bidrar också till en ostörd och djup sömn. Lätta, genomsläppliga gardiner, å andra sidan, betonar den avslappnade atmosfären i sovrummet. Oavsett om de är gjorda av ett känsligt eller ogenomskinligt tyg, formar de hela rummet och är ett viktigt designelement. Både gardinerna och gardinerna ger rummet en unik charm och skyddar mot starkt solljus och oönskat utseende. Välj gardiner eller draperier som matchar resten av interiören när det gäller färg och betona den önskade atmosfären.

vit komplett säng sängbord byrå spegel

Textilierna som skapar en harmonisk bild i ditt sovrum inkluderar mattor. Mattor i olika storlekar och färger, gjorda av olika material, som är dekorerade med olika mönster, är inte bara ett varmt och mjukt golvbeläggning, utan också ett stort och varierat dekorativt element i sovrummet. Den behagligt mjuka mattan påverkar rummets övergripande effekt och garanterar komfort och mysighet. Om du vill att sovrummet ska se större ut kan du uppnå detta med geometriska figurer på mattan som rinner ut mot utsidan. Beroende på mattans placering kan du till exempel markera enskilda möbler från resten av inredningen och definiera separata områden i ett stort sovrum. Lugnande, neutrala färger, blå eller grå är mycket lämpliga för sovrummet. Skäm bort dig själv så fort du går upp genom att känna den mjuka ullen under fötterna när du går upp ur sängen. Fårskinn och långa mattor är bra val.

Snygg och elegant – sovrumsset i vita, metalldetaljer kryddar designen

Sovrumsdesignidéer Shaggy mattan elegant elegant

De vackra sängborden är en lojal och användbar följeslagare till varje säng. Dessa finns i många stilar, varianter och former. När du väljer ett sängbord är höjden på denna möbel av stor vikt. Den måste anpassas efter sängens så att sängbordet är lätt att nå. Oavsett om du vill ha ett mindre eller större nattduksbord, med rymliga lådor eller med små förvaringsutrymmen, kan den lilla och mest obetydliga möbeln sätta stora färgade accenter i rummet. Den praktiska hjälpen håller väckarklockan, boken eller morgonen kopp kaffe inom räckhåll och kan se väldigt snygg och modern ut. Om du har personliga favoritbitar eller tillbehör som du vill visa upp, erbjuder sängbordet den dekorativa scenen.

Modernt och samtidigt hemtrevligt – trädetaljer och luddig matta för mer mysighet

Sovrum inrett säng sänggavel vit

Även om möblerna är vita kan den grå väggen och överkastet lägga till accenter

sätta upp lädergavel med snedtak

Gör sovrummet vettigt – byrån under det sluttande taket, sängen i mitten av rummet

Sovsäng design sänggavel vit beige

Modernt och praktiskt – sovrummet med komplett inredning från en tillverkare ser snyggt ut

ställa upp väggpaneler med rak matta

Huvudgavel i träbordsbädd Shaggy matta

säng i säng av sänggavel i helt trä, vit

Säng säng sänggavel sängbord

lila moderna väggfärgdesignidéer

Sovrum modern helt italiensk tillverkare

neutrala färger mörkblå väggidéer

varma lila nyanser överkast vita möbler

Säng säng sänggavel design två sidobord

sängklädsel i klassiskt mönster med chokladfärgad sänggavel

Sovrum inrättade lila väggfärgdesignidéer

Inredning sovrum design Buddha bild

Sovsäng vit grå färg accenter

sätta upp beige möbler byrå spegel säng

Fototapet Sovrum design blommor mahogny möbler

Sängbord sängbord sängbetonggolv runt soffbord

Sovrum inrett säng säng sänggavel

Sovrum accent väggfärg laminatgolv

designidéer tapeter geometriska mönster vit

moderna säng sänggavel läder design sängbord

Design beige färg klassisk stil

ljusblå väggfärg moderna trämöbler

Idéer byrå toalettbord grå färgschema

sätta upp idéer helt klassisk stil

Inredningsidéer helt vita moderna

Idéer design av sänggavel i läder

forma idéer modern design

Idéer chokladfärgade vita möbler

Designidéer bildgalleri modern vit säng sänggavel

Idéer svart vita säng sänggavel design ränder

Sovrumsdesignidéer sänggavel

exotiska sovrums väggdekoridéer

Bifogad hittar du samlingen från det spanska märket Dormitoriomoderno.