Väggdekalen i sovrummet – populära motiv och deras betydelse

väggdekal i sovrummet maskros-lappar-vind-ljus-blå-vägg

Letar du efter en väggdekoration för sovrummet som är snygg och modern men samtidigt relativt subtil? Då kommer du förmodligen att göra ett av de bästa besluten med en väggklistermärke. Fler och fler människor tillgriper denna typ av väggdesign för att skapa en intressant och, om så önskas, individuell accentvägg som kan dekorera både området ovanför sängen och en annan vägg. Fördelarna och det stora utbudet av varianter för denna typ av dekoration för sovrummet övertygar många, varför vi inte vill hålla dem från dig. Skapa en unik och snygg vägg med ett väggklistermärke i sovrummet och njut av de tysta stunderna i detta rum ännu bättre!

Fördelar med väggdekaler i sovrummet

väggdekal i sovrummet svart-ornament-orientalisk-sänggavel-imitation

Väggtatueringen för sovrum erbjuder en särskild fördel jämfört med andra väggdekorationer. Å ena sidan behöver den inte bara borras. Limmet är inte heller lika envis som till exempel tapeter. Naturligtvis har detta fördelen att tatueringen enkelt kan tas bort när som helst utan att lämna några spår och skada väggen bakom den. Naturligtvis gäller detta inte bara sovrummet, utan väggtatueringen i allmänhet, som också kan användas i vardagsrummet, köket, korridoren, badrummet eller som väggdekoration i barnrummet.

väggdekal-sovrum-dekorera-kärlek-pil-hjärta-idé

Dessutom är urvalet av motiv och mönster mycket stort, så att något lämpligt snabbt kan hittas. Vare sig det är en bild eller bokstäver i vilken färg som helst – det finns något för alla. Många tillverkare erbjuder även individuella projekt så att du kan få dina egna motiv eller bokstäver för att få exakt vad du föreställer dig.

Väggdekaler i sovrummet – bifoga ordstäver

väggdekal i sovrummet godnatt-kyss-säger-kärlek

Enkla ordspråk för väggen är mycket populära. Men enkelt betyder inte tråkigt. Men tvärtom! Det finns en mängd olika teckensnitt som kan användas, för att inte tala om valet av ordspråk. Citat som uttrycker ett visst budskap väljs ofta för väggtatueringen i sovrummet. En väggtatuering i sovrummet med kärlek som budskap är särskilt lämplig, vilket naturligtvis inte betyder att roliga ord inte kan väljas. Även om lugnande teckensnitt och meddelanden som väggtatueringen i sovrummet för ord om kärlek förmodligen är det bästa valet för detta relaxrum, beror det i slutändan på din smak.

väggdekaler i sovrummet roliga-säger-väggdesign

Väggdekalerna i sovrummet kan användas precis så eller kompletteras med motiv och bilder för att se ännu mer intressant ut. Hjärtan, stjärnorna eller små blommor kan pryda bokstäverna eller sätta små accenter och dekorera sovrummet på detta sätt. Så som du kan se är valet ganska stort, även för enkla väggparoller eller citat. Hitta det bästa budskapet för dig och designa sedan individuella väggdekaler.

Dekoration i sovrummet med motiv för väggen

Väggdekal i sovrummet mönster-idé-modern-vintage-grå-vägg-måla-lila-säng

Motiv för väggen kan ha valfri storlek, så att rätt motiv för respektive rum eller väggstorlek alltid kan väljas. Oavsett om du är en 2D- eller 3D-väggtatuering i sovrummet, kommer du definitivt att skapa ett intressant blickfång. Det finns några motiv som är särskilt populära och som vi skulle vilja presentera för dig. Vi har också kort sammanfattat deras betydelser för dig.

Väggdekal i sovrumsfjädrarna

väggdekal-sovrum-fjäder-indianer-etno-mönster-grå-vägg

Fjädrar är särskilt känsliga föremål och är en av de mest populära designerna för väggdekaler i sovrum. Och inte bara för att många kuddar och filtar är gjorda av det. Fjädern förknippas med luft och flygning, men är också en symbol för styrka och kraft. Eftersom pennan också användes för att skriva i tidigare tider, står den också för kreativitet, intellekt och andlig styrka. Detta gör det till ett lämpligt motiv för sovrumsväggen även för författare.

väggdekal-sovrum-fjäder-idé-ljus-blå-fåglar-styrka-nattduks-dekoration

Fjädermotivet kan användas på många olika sätt. Låt det “hänga” från taket, välj det som ett element för en stor drömfångare på väggen eller kombinera det med andra motiv som fåglar eller anteckningar. Fantasin känner inga gränser.

Träväggdekal i sovrummet

Väggdekal-sovrum-träd-moderna-blad-vit-grå-väggdekoration

Trädets symbolik är ganska mångsidig. Eftersom den förbinder himlen eller luften med jorden och bildar en återkommande cykel, är den å ena sidan en symbol för livet. Om ett vintergrönt träd väljs som motiv betyder detta oändligt liv. Lövträdet, som skjuter nya löv varje år, står i sin tur för uppståndelsen. Det används ofta som ett klistermärke för sovrum för att dekorera området bredvid sängen.

väggdekal-sovrum-grenar-skog-form-höstlöv-orange-röda

Alternativt kan du helt enkelt välja en gren med löv eller blommor i valfri färg eller skapa en liten skog av stammar. Detta är också mycket attraktivt och bör skapa en trevlig atmosfär i sovrummet. Den som älskar naturen och gillar att promenera i skogen kommer säkert aldrig ångra detta val.

Dekorationsidéer för sovrummet med änglar

Väggdekal-sovrum-ängel-siluett-inspiration-älskare-väggdekoration

Väggdekalen i sovrummet med en ängel är ett annat alternativ. Änglar är faktiskt en religiös symbol, men de kan också användas av icke-religiösa människor. Motivet är mycket populärt, särskilt i form av en skyddsängel. Han vakar så att säga över dig medan du sover försvarslöst. Skyddsänglar eller inte, de har alla en sak gemensamt – de ska hjälpa och stödja oss människor.

väggdekaler-sovrum-änglar-dekoration-väggar-vingar-svart-fjädrar

Symboliken kan också föras till väggen med hjälp av vingarna. Så det behöver inte vara en hel människa med vingar. Använd dem och krydda upp ett tråkigt och tråkigt område på ett vackert sätt samtidigt som du skickar ut ett trevligt budskap samtidigt.

Blommor på väggen

Väggdekaler-sovrum-blommor-vägg-dekoration-romantiska-färgglada-blommor

Vem älskar inte blommor? De förtrollar oss inte bara i det stora utomhus, i trädgården eller i form av en bukett blommor i en vas. De är också väldigt fina att se på som ett motiv i och för sig själva. Använd för väggen klistermärke i sovrummet med blomma för att skapa en särskilt romantisk och trevlig stämning. Både enskilda blommor och kombinationer av flera är lämpliga.

väggdekal-sovrum-idé-blomma-näckros-bensin-blå-väggfärg

Blommorna kan också kombineras med prydnader. Väggtatueringen i sovrummet med prydnader ser då ännu mer romantisk ut. För övrigt har varje blomma en annan betydelse, som du också kan överväga för valet av tatuering och väggdesign med blommor.

Väggdekor i sovrummet med hjärta eller stjärnor

väggdekal-sovrum-hjärtan-kärleksälskare-par-symbol-motiv-guld

Det är ingen hemlighet att hjärtat är en symbol för kärlek. I sovrummet kan det symbolisera inte bara parets kärlek, utan också för hela familjen. Hjärtan används också ofta som accenter som andra väggmotiv eller ordspråk bör krydda lite med. Alternativt kan hjärtat naturligtvis också representera huvudmotivet och andra accenter kan användas som ett komplement.

väggdekal-sovrum-stjärnor-måne-bokstäver-godnatt

En väggklistermärke i sovrummet med stjärnor är också mycket populär, eftersom du tillbringar den stjärnklara natten i detta rum. Men eftersom du tyvärr inte kan se de riktiga stjärnorna där, kan du helt enkelt få dem att sättas upp på väggen i form av en väggdekoration. Stjärnan var en guide för sjöfolk tidigare, men nuförtiden är det mer troligt att det hjälper till att hitta meningen med livet. Det är helt upp till dig att bestämma vilken betydelse det ska ha för dig. Skjutstjärnor kan också övervägas. Det finns också varianter som lyser i mörkret.