Välja väggmålningar för sovrummet – vilka är idealiska för en avslappnad atmosfär?

Hemtillbehör och dekoration är bland de klassiska sätten att skapa en trevlig och lugn atmosfär i ett vardagsrum. Med doftljus, gosiga kuddar, vaser och naturligtvis väggmålningar kan varje rum förvandlas till en avkopplande oas av välbefinnande. Innan du hänger konst i sovrummet bör du dock överväga vilka väggmålningar som är perfekta för en avslappnad atmosfär. Bilder på festivaler, högt kul, hektiskt tempo och aggressiva djur, till exempel, rekommenderas inte. När du tittar på bilden ska du känna fred, öm kärlek, tyst glädje och ren romantik.

Moderna väggmålningar för sovrummet

Väggmålningar för sovrummet modern ljusblå svart vit

Om du vill gå för en modern, lågmäld miljö kan du välja en affisch med ram. Svartvita bilder ser tidlöst vackra ut och kan enkelt kombineras med andra konsttryck. En bild med rött motiv kan vara ett skickligt blickfång. Växter, palmer och gröna blad är också underbara sätt att dekorera det moderna sovrummet. Förutom färger och tryck kan du också leka med ovanliga former. de Väggkonst av Wall-Art Till exempel finns den också i hexagonformat.

moderna väggbilder för sovrummet hexagonformat blad- och fågelmotiv

Väggmålningar med ordspråk

Vad kan vara bättre än att börja dagen med en positiv tanke! Istället för att klaga på att gå upp tidigt på morgonen, försök hälsa dagen med ett rent leende. För detta ändamål är det värt att hänga upp en väggmålning med ett vackert talesätt mittemot sängen. Här några exempel:

  • Om du börjar allt med ett leende kommer du att uppnå det mesta!
  • Dröm inte ditt liv lev dina drömmar!
  • Sluta inte drömma bara för att du hade en mardröm!
  • Ge varje dag chansen att bli den vackraste i ditt liv!
  • Ta dig tid att drömma, det är vägen till stjärnorna!
  • Glöm inte att vara fantastisk idag!
  • God morgon världen!

Väggbild på duk som säger Sweet Dreams svart och vitt

Väggmålningar för sovrummet enligt Feng Shui

Den gamla kinesiska undervisningen lägger stor vikt vid väggmålningarnas inflytande på våra känslor. Till exempel kan du välja Feng Shui -symboler för kärlekens lycka, särskilt för romantisk kärlek, för sovrummet.

Enligt Feng Shui är en bild med röda pioner precis lagom för sovrummet! Pionen anses vara en symbol för kärlek och den röda färgen symboliserar eldens element, vilket intensifierar passionen. Ljusa färger lockar starkare qis positiva energi.

Väggmålning för sovrummet enligt Feng Shui modern röd pion

Bilden av en orkidé, å andra sidan, kommer att ge fred och lugn i sovrummet, liksom en känsla av harmoni med världen och med dig själv. I den här artikeln kan du läsa mer om blommorna enligt Feng Shui.

Andra lyckliga sovrumsmålningar bör skildra fåglar. Duvor, svanar, storkar, mandarinänder – alla symboliserar ömsesidig kärlek och lojalitet.

Väggmålning enligt Feng Shui för sovrumsfågel och blomma

Men se också till att det finns vissa element och symboler som du enligt Feng Shui bör undvika i sovrummet.

Använd inte vattenelement som akvarier, fontäner eller väggmålningar med vatten eftersom detta kommer att generera för mycket Yang -energi.

Bilder på vilda djur och allt som har med dem att göra (t.ex. skinn, horn) har ingen plats i sovrummet. Sådana motiv kan störa en lugn sömn. Detsamma gäller bilder på en högljudd fest eller fest.

Undvik hårda vinterlandskap, karga öknar och deprimerande ämnen som fattigdom och sorg. Alla bilder ska vara upplyftande, inspirerande och bidrar till avkoppling.

modern väggkonst hexagonformat ljust trä och koppar

Källa: © K&L Väggkonst 2019