50 vikingtatueringsidéer och intressanta symboler i nordisk mytologi

Vikingtatuering för man med hela armen och knutar

Från mystiska runor till heliga bilder av djur och gudar, skandinaviska tatueringar har en lång historia och en stolt tradition. I tidigare tider tillskrevs de också magiska krafter. I den här artikeln har vi redan introducerat dig till några av de mest kända vikingasymbolerna. Idag visar vi dig fler coola vikingatatueringar, vars betydelse kan vara viktig för bäraren för livet. De klassiska vikingamotiven kan också kombineras utmärkt med moderna geometriska mönster och individuellt utformade som prickar eller stammar.

Viking tatuering tillbaka mönster dotwork runor drake boat man

Vikingatatueringar för män och kvinnor

De skandinaviska traditionerna och den nordiska kulturen fascinerar allt fler människor idag och formar alla livsområden. TV -programmet “Vikings”, baserat på de gamla skandinaviska sagorna av Ragnar Lothbrok, har blivit en verklig inspirationskälla för vikingatatueringar för många människor. Karaktärerna där visar tatuering som en ritual: tatueringarna hjälper till att nå gudarna eller skrämma fienden.

Vikingtatueringar exempel från tv -serien

Många män är nära vikingafilosofin om mod, passion och våg. Men kvinnor kämpade också bland vikingar och utförde extraordinära gärningar. På grund av detta är vikingatatueringar populära bland både män och kvinnor nuförtiden. Män väljer vanligtvis stora tatueringar på ryggen, överarmen och bröstet, medan kvinnor föredrar små tatueringar på nacken eller handleden.

Få graverade vikingarunor

Vikingatatueringar för kvinnor runor längs ryggen på ryggraden

Runalfabetet kallas Futhark. Runor användes som ett skriftspråk och som ett system av magiska symboler. Enligt legenden borde gud Odin offra sig själv för de heliga runorna. De magiska tecknen “Galdastafir” är en mer komplex form av runor. De två mest kända galdrastafir är Vegvísir (vikingakompass) och Aegishjálmur (vördnadshjälm). Olika kombinationer av runor kan få ett nytt värde och väcka lycka till sin ägare.

Vikingagudar

Viking gudar tatuerar Odin på överarmen 3D tatueringar

Vikingar dyrkade en mängd olika gudar, indelade i “Asen” och “Vanes”. Herrn bodde i Asgård och tillhörde de dödliga gudarna. Wanen bodde i Wanaheim och de ansågs vara fredsälskande naturandar som stod för välstånd och närhet till jorden.

Klok och hårt arbetande, Odin är Gud Fadern, vikingarnas högsta gud. Enligt legenden bytte han ut ögonen mot visdom och avbildas därför ofta blind. Hans eviga följeslagare är korparna, Hugin och Munin, vargarna Geri och Freki och den åttabenta hästen Sleipnir. Guds Odins vapen är spjutet Gungnir.

En tatuering som visar Odin är perfekt för en modig man, en ledare med en stark karaktär som är risktagande och klok.

Vikingaskeppstatuering (Dreki, Drekar)

Vikingaskipstatuering för män på överarmen och upp till axeln

Som ni vet var de nordiska folken stora seglare. Därför är vikingaskeppet ett av de mest populära motiven för en vikingatatuering. Drakfartygen var stora långa fartyg med drakar och andra magiska varelser huggen på deras bockar. Drakhuvudet skulle avskräcka fiender och avvärja onda andar på land och till sjöss. Drakhuvudet gjorde det enkelt att upptäcka ett visst skepp på avstånd. Det visar tydligt vem som är ledaren och var han är i strid.

Viking drake tatuering

Viking drake tatuering fot runor kalv man

Draken är en av de onda varelserna i den nordiska mytologin. De mest kända drakarna är Níðhǫggr, Jǫrmungandr och Fáfnir. Som tatuering ska draken skydda mot fientliga andar.

Níðhǫggr framträder i de fornnordiska texterna som en grym varelse som gnager rötterna på livets träd Yggdrasil.

Fafnir, ursprungligen son till dvärgkungen Hreiðmarr, förvandlades till en drake av en magisk dvärg vid namn Andvari. Han dödas sedan av Sigurd, en legendarisk nordisk hjälte.

Midgårdsormen och världsormen

Viking tatuering bröst man korp kompass runor Jormungand

Jǫrmungandr var en gigantisk havsorm, mittbarnet till jätteinnan Angrboða (Angrbroda) och tricksterguden Loki. Det var så stort att det kunde omge Midgard (mänsklighetens rike i den nordiska kosmologin) och ta sin egen svans. På grund av detta är det fortfarande känt som Midgard Orm eller World Serpent. Jörmungandrs ärkefiende är guden Thor, blixten och åskans gud, mänsklighetens beskyddare.

Ouroboros symbol

Jormungand tatuering viking symbol på ryggen för kvinna

Ormen stängd för att bilda en cirkel förekommer också i andra gamla kulturer under namnet “Ouroboros”. Bokstavligen översatt som “svansätare” på grekiska, det finns i många former och i en mängd olika sammanhang. Som den äldsta allegoriska symbolen inom alkemi representerade Ouroboros begreppet evighet och evig återkomst, liksom enheten i tidens början och slut.

Viking krigare tatuering

Viking tatuering berserk björn krigare överarm halvärm man

Vikingakrigarnas makt kom från djurkulten. Varje grupp var tillägnad ett heligt djur: björnen, vargen eller vildsvinet.

de Bärsärk (Björnskrigare) var klädda i björnskinn och kämpade i en nästan okontrollerbar, trancliknande ilska. de Svinfylking var kända som vildsvinskrigare. I den nordiska mytologin var vildsvinet ett heligt djur. Den mäktiga guden Freyr ägde vildsvinet Gullinbursti och gudinnan Freyja använde stridsvinet Hildisvíni som ett berg.

Viking tatuering man helarm ärva korp varg kvinna

de Úlfhéðnar kallades Odins speciella krigare. De bar vargskinn när de gick i strid. Úlfhéðnar hade enastående färdigheter och dödade fiender med bara ett slag. Varken eld eller järn påverkade dem. På grund av detta var Úlfhéðnar inte bara tidens bästa krigare, utan också de mest fruktade.

Walkyren – slagfältets jungfrur

Viking walkyre tatuering kvinna krigare ansikte ängel

Det var en stor ära för vikingarna att dö slåss på slagfältet. Sedan skickade Odin Valkyrier för att eskortera den utvalda Einherjer till Valhalla. En walkyre -tatuering symboliserar en modig krigare som är redo att slåss till den heta änden och möta dem med ära.

Viking wolf tatuering

Viking wolf tattoo kvinna Walkyre på underarmen

Vargar spelade också en viktig roll i den nordiska mytologin.

Vargarna Skalli (norrut. “Mockers”) och Hati (norrut. “Föraktare”) är tvillingbröder, söner till Fenrir och jätteinnan Gyge. De jagar månen och solen över himlen. På dagen för världens ände (Ragnarök) kommer vargarna att komma ikapp de jagade och packa dem.

Viking tatuering wold skalle kompass överarm man

Vargarna Geri (norr. “de giriga”) och Freki (norrut. “den glupska”) följer Odin på hans strider genom världen (Midgard).

Fenriswolf (Fenrir) är det första barnet till guden Loki och jätteinnan Angrboda. På dagen för världens ände (Ragnarök) slukar den solen och mörknar himlen.

Viking tatueringar bröst man runor kompass drakar

Bläddra igenom vårt bildgalleri och bli inspirerad av din vikingatatuering! Längst ner hittar du också några gratis utskrivbara tatueringsmallar.

Viking warrior tattoo 3D korp Odins hammare hela armen

Viking warrior tatuering och skepp på baksidan verkligt konstverk

3D -tatuering på överarmen Odin viking gud varg i skogen och två korpar

Viking tatuering på underarm kompass runor armband man

Vikingatatueringar för kvinnor Odins knut Valknut Raven Walkyre

Viking tatuering kvinnor runkompass på ryggen

Viking bangle tatuering med draken överarm man

Viking armband armband tatuering med dragon head underarm

Vikingtatuering på kalvkvinnakompass

Vikingatatuering på underarm nordiska symboler och runor

Viking ouboros tatuering på underarmskompass

Viking tatuering viking berserk björn kult björn krigare överarm axel

Viking yxa tatuering i kombination med Thors hammare och runa

Viking drake tatuering runor bröst axel överarm geometrisk

Viking tatuering på underarmen Walkyre vinge kompass

Viking tatuering små runor på kvinnans hals

Viking tatuering runor till fots man

Viking tatuering vade livets trädkompass med runcirkel

Viking överarmstatuering tribal man Rignerike

Tatuering överarm Vikingafartyg havskompass

Vikingatatuering på kalvkompassen korp i livets runor

Viking yxa tatuering färgglad i kombination med andra symboler underarm

Viking tatuering liten på handleden vinge kvinna

Viking yxa tatuering i kombination med runkompass och drake

Viking warrior tatuering med Ax Walkyre kvinna överarm

Viking warrior tatuering och vikingaskepp drakbåt överarmstatuering

Viking tatuering rustning motiv på en kvinnas rygg

Viking warrior tatuering överarm Thors hammarmönster

Viking tatuering på överarmen kompass runor livets träd symboler

Viking tatueringar mallar

Viking wolf tatuering mall med en cirkel av runor

Viking tatueringsmall Wolf Fenrir

Viking tatueringsmall Walkyre vingar litet motiv

Viking tatuering mall för överarm eller ben

Viking yxa tatuering mall runcirkel Thors hammare

Vikings tatueringsmall kompass runor månfaser