Gör henna -tatuering själv – tips för applicering och 35 fantastiska mönster

henna-tatuering-gör-det-själv-öm-trend-händer

Hennatatueringar är ett populärt minnesmärke och många damer får en gjord under sin exotiska semester. Men de är också en traditionell kroppskonst i vissa asiatiska länder och ser därför särskilt exotiska ut. Vem är det Gör henna -tatuering själv skulle vilja hitta viktig information, tips, steg-för-steg-instruktioner och inspirerande idéer för mönster nedan.

Gör henna -tatuering själv – en underbar tillfällig kroppskonst

henna-tatuering-gör-det-själv-tillfälligt-händer-fingrar

Traditionellt är dessa tillfälliga tatueringar placerade på baksidan av handen och fötterna eftersom dessa delar av kroppen är väl försedda med blod och har stora porer och därför absorberar färgämnet särskilt bra. Naturligtvis kan tatueringen också målas på andra ställen. Det kan dock blekna snabbare.

Gör hennatatuering själv – tillfälliga tatueringar för händer, axlar och dekolletage

Gör henna-tatuering själv-skulder-arm-hand-bröst

Det är vettigt att först testa henna -färgen på en dold plats på kroppen, eftersom varje hud reagerar annorlunda. Beroende på hudtyp och andra hälsoegenskaper kan resultatet variera i färgintensitet, precis som med den riktiga tatueringen. Det bästa med det är att den här typen av tatueringar försvinner efter bra två veckor och du kan måla något nytt på dig själv.

Gör henna -tatuering själv – filigranskedjor och mandalor

Henna-tatuering-gör-det-själv-lår-händer-prydnader

Det finns många alternativ när det gäller val av motiv. Det finns till och med schabloner tillgängliga i butiker som kan placeras på huden och färgas in. Du kan skapa en stencil själv med hjälp av en starkare film. Det önskade motivet trycks på det, målas på enligt en mall eller designas själv och skärs sedan försiktigt ut med en vass kniv (t.ex. mattkniv). Ett annat alternativ är naturligtvis att handmåla tatueringen på.

Henna tatuering varar minst 7 dagar och upp till 3 veckor

Gör det själv henna tatuering -sköld-överarm-läge

Om du vill göra en henna -tatuering själv bör du skaffa henna i pulverform i förväg. Den finns i de flesta asiatiska butiker, men kan också beställas online. Vissa tatueringsstudior som erbjuder tillfälliga tatueringar kommer säkert att ge rätt färg också.

Henna tatueringsfärg – brun eller svart

Gör din egen henna-tatuering -sköld-arm-efteråt

Som en naturlig produkt är henna röd och kan skilja sig åt när det gäller färgstyrka och kan sträcka sig från ljusrött till starkt rödbrunt. Andra färgnyanser är inte längre naturprodukter. Framför allt är svart henna mycket populär eftersom den visuellt liknar tatueringsfärg. Men det kan innehålla PPD. Det är bäst att testa ett litet område på huden, vänta 24 timmar och först sedan börja måla.

Måla filigranprydnader på händer och axlar

henna-tatuering-gör-det-själv-axel-arm-trend

Vad är PPD? Det är en färgbildare som kännetecknas av sin rika svarta färg. Eftersom pigmentet är mycket starkt kan det orsaka hudirritation och massiva allergiska reaktioner. Om du lider av någon hudallergi är det vettigt att bara använda naturliga färger.

Henna tatueringar på händerna – traditionellt för bröllop

henna-tatuering-gör-det-själv-traditionellt-bröllop-indien

Människor har odlat hennaväxten sedan förhistorisk tid och använder den som ett naturligt färgämne för färgning av textilier och andra artiklar, men också för användning på kroppen. I Indien har hudmålning varit en traditionell kroppskonst sedan 1100 -talet. Detta är känt som Mehndi -konst och har två betydelser – henna på hindi och målningsprocessen och det resulterande arbetet. I Asien används henna -målningar än i dag i samband med andliga och rituella tillfällen.

Kroppskonst från Indien och Marocko 

henna-tatuering-gör-själv-traditionell-indien-bröllop

I Indien och Marocko målar kvinnor sina händer på olika ritualer, religiösa festivaler, bröllop etc. Varje kultur och viss grupp av samhället har sina specifika symboler och tecken som används som ett uttryck för tillhörighet.

Gör henna -tatuering själv – möjligt, men inte så lätt

henna-tatuering-gör-det-själv-tips-idéer

Innan du blandar henapulvret har du kanske redan valt ett motiv och en specifik del av kroppen. Det är naturligtvis upp till din egen smak eller så kan du också använda en stencil. Du kan hitta några i uppsättningen om du har en.

Instruktioner enkla

Gör henna-tatuering själv -set-buy-diy-instruktioner

För att själv kunna göra en henna -tatuering krävs följande material:

  • Hennafärg i pulverform eller färdigblandad i spetsiga påsar eller som ett rör med en bilaga tillgänglig i en uppsättning, redan klar för applicering
  • Fuktighetskräm
  • olivolja
  • Toalettpapper, bomullspinnar, tandpetare
  • Plastfolie
  • Motiv eller stencil
  • en hudvänlig penna för skiss
  • ett glas vatten

Lättare med en tatueringsmall

henna-tatuering-gör-det-själv-instruktioner-idéer-tips

Innan du börjar måla borde du ha testat din hudtolerans. Sedan kan du gå vidare. Först värms den utvalda delen av kroppen upp något, eftersom huden absorberar färgen bättre när den är varm. Ta en kopp varmt te eller värm det på värmaren.

Tips och tricks 

henna-tatuering-gör-det-själv-instruktioner-tips-smycken

Applicera också fuktkräm på dina händer innan du målar. Detta kommer att göra det lättare att tvätta bort hennafärgen om du har färgat händerna under proceduren. Vid den valda delen av kroppen, rita först det valda motivet med en hudvänlig penna. Sedan är det bara att följa linjerna med henna -färgen.

Steg för steg

henna-tatuering-gör-det-själv-kroppsdelar-mandala

Ta nu en hennapåse eller tub med tillbehör och skär av de första 2-3 mm av den spetsiga änden framtill. Så här får du din “penna” som du nu kan måla motivet med.

Övning skapar mästare

Gör-det-själv-henna-tatuering-på-papper-övningstips

Men innan du börjar måla huden direkt rekommenderar vi att du först gör ett test på ett papper. Försök att imitera de böjda formerna, öva på tekniken och rätt tryck. Detta kommer att ge dig en känsla för hur du använder Art Pen korrekt. Öppningen i hennapåsen kan alltid göras större, men aldrig mindre.

Henna tatuering – möjligt på alla delar av kroppen

Gör-det-själv-henna-tatuering-axel-rygg-smycken

Om du gör en hennatatuering själv, ta tillräckligt med tid att göra det och försök först, till exempel dagen innan, att återskapa hela mönstret. Försök att utföra detaljerna och detaljerna perfekt flera gånger tills du lyckas och du är nöjd med resultatet.

Henna tatuering som ett armband

henna-tatuering-gör-det-själv-arm-armband-tillfälligt

När du skaffar dig en henna -tatuering, börja alltid med en enkel, rak linje. Du kommer snabbt att ta reda på att det inte är så lätt att rita en perfekt. Men det fungerar som utgångsläge och du kan placera hela motivet därefter.

Dekorera knogar

henna-tatuering-gör-finger-ringar-färg

Bågar och prickar, böjda former och ornament från den orientaliska kulturen är perfekta för en henna -tatuering. Måla och upprepa ett välvt mönster flera gånger på avstånd och fyll utrymmet däremellan med filigranmotiv. Det ser särskilt trevligt ut att dekorera knogarna.

Traditionellt på händer och fötter

henna-tatuering-gör-det-själv-fötter-målar-händer

När du målar händer och fingrar är det bäst att använda symmetriska mönster.

Fötter och kalvar

henna-tatuering-gör-det-själv-fötter-kalvar-fantastiska

Att måla dina fötter själv med henna är mycket enklare än att måla händerna. Det är här tunna linjer och filigrandetaljer ser bäst ut. Små misstag kan omedelbart elimineras med hjälp av bomullspinnar eller tandpetare.

Vristlänk

henna-tatuering-gör-det-själv-fötter-nagellack-svart

Efter att du har målat motivet på huden måste du vänta tills hennafärgen torkar väl. Det beror i grunden på din hud, men också på rumstemperaturen. Efter minst en timme är den tillfälliga tatueringen klar, men inte riktigt.

Gör henna tatuering själv på fötterna – före och efter bild

henna-tatuering-gör-dig-fötter-före-efter

Om du vill ha en långvarig kroppskonst som du gjorde själv, linda sedan toalettpapper runt den målade handen och fukta den. För att förhindra att det torkar ut snabbt, linda in området med plastfolie. Om färgen inte torkat väl kommer den att smeta ut. Låt folien lindas runt tatueringen i några timmar, om möjligt om natten. Sedan kan du ta bort allt och låta henna torka tills den faller av huden på egen hand.

Gör henna -tatuering själv till brudduschen 

henna-tatuering-gör-det-själv-bästa-vänner-brud-fest

När det är helt målat är det bästa sättet att underhålla din nya tatuering att gnugga lite olivolja på den. Efter det kan färgen tyvärr se lite ljusare ut än väntat, men det tar ungefär ett dygn att utvecklas fullt ut. En hennatatuering kommer att pågå minst 7 dagar och upp till 3 veckor om du applicerar fuktkräm regelbundet.

Henna tatuering på baby bump

Henna-tatuering-gör-det-själv-idé-graviditet-gravid mage

Kvinnor gör särskilt hennatatueringar på sommaren eller på semester i ett exotiskt land. Som en extraordinär idé eller kanske till och med en trend gillar kvinnor på en bruddusch att ha händerna målade med henna.

Baby bump party

henna-tatuering-gör-det-själv-graviditet-målning-gravid-mage

Gravida kvinnor dekorerar också sina bebisar med konstnärliga prydnader, som också kallas magmålning. Mestadels har detta att göra med en fotografering.

Inspirationer

henna-tatuering-gör-det-själv-chic-mode-trend-hand

För att själv göra en vacker henna -tatuering behöver du först och främst en kreativ idé för mönster som passar dig bäst och naturligtvis lämplig pulverfärg. Du kan välja mellan rödbrun och svart som du vill, även om det är bra att veta att den naturliga produkten är röd.

Symmetriska prydnader

henna-tatuering-gör-det-själv-vacker-idé-tillfällig

Gör henna -tatuering själv – designidé för händerna

henna-tatuering-gör-det-själv-hand-finger-mode

Gör modern henna -tatuering själv

henna-tatuering-gör-det-själv-stam-svart-hand-extravagant

Gör henna -tatuering själv för sommaren

henna-tatuering-gör-det-själv-händer-delikat-feminin

Gör henna -tatuering själv på din handflata

henna-tatuering-gör-det-själv-nedre sida

Gör henna -tatuering själv – mandala eller drömfångare

henna-tatuering-gör-det-själv-fötter-dreamkatcher-dreamcatcher

Gör henna -tatuering själv på axeln

henna-tatuering-gör-det-själv-axel-arm-modern

Gör hennatatueringar själv eller alternativt självhäftande tatueringar 

henna-tatuering-gör-det-själv-sommar-träff-hy-vit