5 tips för att designa den perfekta terrassen – de viktigaste sakerna med en blick

Lounge trädgårdsmöbler hängande stol väderbeständig trädskugga

Så snart våren dyker upp och de första blommorna och bladen dyker upp känner vi lust att gå in i trädgården och hälsa på de soliga, varma dagarna. Vad kan vara trevligare än att äta frukost i morgonsolen, tillbringa en mysig grillkväll med vänner eller bara koppla av i solen på en solstol? En trevlig plats i frisk luft är en riktig magnet för lycka. Så att du verkligen kan njuta av din tid utomhus, bör terrassen vara inbjudande vacker. Därför får du användbara tips från oss om hur du förvandlar din terrass till en unik oas av välbefinnande.

Skapa en terrassbänk komfortkuddar kuddar

Först planeringen, sedan genomförandet

Korrekt planering är viktigt när du utformar den perfekta terrassen. Fråga dig själv först till vilket syfte du vill använda terrassen för: som ett friluftsrum, som en grön oas med en egen örtträdgård, som en lekplats för barnen eller lite av allt? Det är viktigt att tänka på områdets rumsliga struktur och att avgränsa de enskilda områdena från varandra. Mät terrassen exakt och rita en skalplan. Om du har de exakta måtten kan du enkelt uppskatta hur mycket utrymme som är tillgängligt för dina trädgårdsmöbler, tillbehör och allt annat. Till exempel en sitt- och matplats behöver du mellan 15 och 30 kvadratmeter, beroende på antalet personer.

Design terrassgolv gatstenar moderna trädgårdsmöbler sekretesshäck

Ett holistiskt utseende är mer stämningsfullt

Terrassen brukar ses som en förlängning av vardagsrummet eller hela huset. Experter rekommenderar därför ofta att man visuellt samordnar huset, terrassen och trädgården. Men det är inte ett måste. Din terrass är din privata relaxavdelning, där du kan låta tankarna vandra. Så du har möjlighet att designa din utomhusoas enligt dina önskemål. Det är bara viktigt att hålla sig till en enhetlig stil för att skapa en sammanhängande helhetsbild. Den valda terrassstilen avgör materialet, designen och effekten av de andra designelementen som golv, solskydd, trädgårdsmöbler, dekoration och mer.

Design terrassidéer bänk teak trädgårdskuddar

Trädgårdsmöbler – det som passar bäst?

Precis som ett vardagsrum i huset, bör en terrass också vara utformad för att vara mysig och inbjudande. Valet av rätt utemöbler baseras på kriterier som funktionalitet, bekvämlighet, utseende, enkel skötsel och hållbarhet hos möblerna. Trenden går allt mer mot möbler som är väderbeständiga, men också bekväma och tidlöst vackra. Förutom den långvariga teak, rostfritt stål, aluminium och väderbeständig plast ökar. Mest populära är reserverade naturliga färger, som sedan kombineras med färgglada kuddar och kuddar. Trädgårdsstilen spelar också en stor roll i sökandet efter nya utemöbler. Klassiska eller moderna, lyxiga eller praktiska trädgårdsmöbler – på Kees Smit till exempel hittar du ett brett utbud av olika stilar och modeller. Oavsett om du väljer en sittgrupp med ett bord, en överdådig fåtölj eller en vacker trädbänk är helt upp till dig.

Design terrass modernt solskydd häck separation

Solskydd är viktigt

Om du vill använda terrassen på mycket varma sommardagar behöver du också lämpligt solskydd. Valet av skuggningsalternativ är ganska stort. Här måste till exempel terrassens placering och installationsvarianterna ingå i planeringen. Vill du ha en stabil, permanent lösning? Då skulle en pergola eller ett permanent uteplatsskydd vara perfekt för dig. Är en permanent installation inte önskvärd eller omöjlig? Då ska du se dig om efter ett klädmarkis, markis eller ett parasoll.

Tillbehör kompletterar helhetsbilden

Med rätt solskydd och rätt möbler är terrassen nästan helt möblerad. Det som fortfarande saknas är de små accenterna som understryker den mysiga må-bra-atmosfären. Multifunktionella och praktiska hemtillbehör blir alltmer populära i utomhusområdet. Det här är till exempel: dekorativa brickor, pallar med förvaringsutrymme eller mysiga filtar. Lyktor, lysande bollar, lyktor och Co. garanterar romantik och humör på milda sommarkvällar.

Vi har sammanfattat de viktigaste elementen i terrassdesign här, men för närvarande finns det många alternativ för dig att designa terrassen individuellt enligt dina idéer! Skapa din egen oas av välbefinnande!

Bildkälla: Kees Smit trädgårdsmöbler