Korgstolar och träbord ger en touch av det exotiska till en takterrass i Mexiko

Korgstolar och träbord, hängande stolar, takterrass skapar en exotisk bar

I tätbefolkade områden erbjuder takterrasser en fristad från kaos och buller från storstaden. På grund av sitt generösa område är de inte bara lämpliga för att skapa din egen fristad. Fester eller till och med officiella evenemang kan också äga rum utomhus. Inte konstigt att många kända restauranger och barer just nu ligger på en takterrass. Takterrassen i Mexiko, som beskrivs nedan, ger besökarna chansen att njuta av stadsutsikten medan de smuttar på en cocktail. Korgstolar och träbord ger en touch av de exotiska, fontänerna distraherar örat från gatan och en pergola kastar svalkande skuggor över sätena. Det är en grön oas mitt i staden som inbjuder dig att dröja kvar och koppla av.

Korgstolar och träbord på takterrassen förvandlar den till en exotisk fristad mitt i staden

Takterrass korgstolar och träbord pergola klinkergolv

När arkitekterna från Vertebral såg takterrassen för första gången imponerades de av både dess storlek och den vackra utsikten. De bestämde sig för att göra det tillgängliga utrymmet till en liten grön oas. Först var terrassen inramad med höga glasräcken. Därefter lades ett plankgolv och en lång pergola gjord av lokala skogar byggdes.

Takterrass korgmöbler lounge soffor grå pergola tegel

Arkitekterna använde medvetet inte rumsavdelare för att dela upp terrassen i flera områden som vanligt. Istället har de optiskt delat in dem i flera zoner som fyller olika funktioner. Gästerna kan chatta lugnt under pergolan och ligga i solen i loungegrupperna. Det finns till och med en scen med ett angränsande dansgolv. Perfekt för sommarkvällarna när livemusik spelas.

Korgstolar och träbord takterrass pergola prydnadsgräs

Evergreen exotiska prydnadsgräs, perenner och till och med prydnadsträd planterades i upphöjda sängar. De ger mycket grönt till terrassen, erbjuder avskildhet och vindskydd och ger samtidigt en klar utsikt över stadens silhuett. Slutresultatet är ett inbjudande ”utrymme” där natur och arkitektur möts.

Takterrass korgstolar och träbord grå dagbäddar perenner

De exotiska utseende trädgårdsmöblerna sprider en lyxig generositet och ger terrassens design en fin touch. Korgstolarna och träborden tillsammans med de hängande stolarna av äkta rotting, hängmattorna och dagbäddarna i trä utgör en bekväm lounge där besökare kan koppla av.

Korgstolar och träbord kommer verkligen till sin rätt med hemtillbehören

Takterrass trädgårdsmöbler Marockansk stil soffa runt bordsten

För att vardagsrumsmöblerna inte ska se tråkiga ut, klädde arkitekterna om den och dekorerade den med dekorativa kuddar med tofsar. Textilierna av hög kvalitet känns särskilt behagliga på huden. Flera soffbord med metallben och en massiv naturstenplatta kompletterar möblerna på takterrassen. För att gästerna också ska trivas på kvällen installerades flera hängande lampor och golvlampor. De skapar en romantisk stämning efter solnedgången.

Sömlös övergång mellan inomhus- och utomhusområden

Taket bar form handfat tegelsten grus

Baren är sömlöst ansluten till den angränsande takterrassen genom stora skjutbara glasdörrar. Gränsen mellan insidan och utsidan går också samman tack vare inredningen. Inuti var restaurangen möblerad med samma korgstolar och träbord som också utgör bekväma uteserveringar.

Den exotiska takterrassen i Mexiko är ett utmärkt exempel på en framgångsrik terrassdesign. Naturmaterialen skapar en mysig atmosfär och växterna slappnar av sinnena. Vattenfunktionerna lägger till finishen och skapar en riktig urban oas.

Takterrass växt hög hink tegelvägg

Takterrass orientalisk lykta design vatten funktioner

A Ryggradsprojekt