Modern uteplats öppen spis för att må bra – idéer för uteområdet

modern uteplats öppen spis idéer trädgård

Äger du en modern villa eller en lägenhet med en veranda, men du har ännu inte hittat en lämplig öppen spis för utomhusområdet? En modern öppen spis för avkoppling eller kvällssamlingar med vänner, släktingar och grannar är en viktig accent i trädgården eller innergården i ditt hus. Ta en titt på våra förslag och bli inspirerad.

Först och främst måste du naturligtvis välja rätt trädgårdsmöbler som passar din smak. Det är inte bara utseendet som är viktigt, utan också komfort och väderbeständighet. En vacker och modern uteplats öppen spis kommer att få ditt utomhusområde att se romantiskt ut och erbjuda dina gäster mycket komfort.

modern uteplats öppen spis må bra inspiration idéer stål

Trenderna har förändrats. Traditionella eldstäder brukade kräva att en solid grund byggdes innan tegelstenarna för själva eldstaden kunde läggas. Idag kan dessa köpas färdiga utan behov av omfattande konstruktion eller montering. En modern öppen spis kan byggas av olika material. Numera byggs sten-, tegel- och stuckaturer för utomhusbruk, men stål och eldfast keramik används också för produktion.

Modern öppen spis för inbjudande utomhusområden

modern uteplats öppen spis inspiration idéer designer bakgård

Du kan beställa en färdig utomhus spis eller låta bygga en. Det viktigaste är att designen ska matcha dina utemöbler och passa din smak. Ta en titt på exemplen nedan för att få en uppfattning om hur en modern, vackert utformad uteplats spis, speciellt utformad för utomhus, skulle se ut. Att ha en innergård kommer säkert att vara bra, särskilt när du tyst vill njuta av dina vänner. Bjud in dina gäster och upplev vackra stunder framför brasan.

modern-uteplats-öppen spis-må-bra-inspiration-idéer-launge

En rymlig veranda som denna har gott om plats för en stor öppen spis. Modern arkitektur kräver också en sådan öppen spis, och det ser vackert ut där. Den passar exakt på husets sida och den bekväma soffan och den rätt placerade fåtöljen kompletterar hela atmosfären. Det finns massor av eleganta och moderna mönster att välja mellan dessa dagar. Denna variant är mycket populär och särskilt bra när den kan installeras i en vägg som denna.

modern-uteplats-öppen spis-må-bra-inspiration-idéer-lounge

Ha kul att leka med inredningselementen. Kombinera eld med vatten och skapa en hisnande utomhusdekoration. Detta trendiga utomhusområde är perfekt balanserat och har härlig utsikt.

modern-uteplats-öppen spis-må-bra-inspiration-idéer-designer-fåtöljer

Ett exempel på enkla linjer och geometriska former används bra. De låga fåtöljerna har en rak design och en modern öppen spis i sten skapar den mysiga atmosfären.

modern-uteplats-öppen spis-må-bra-inspiration-idéer-designer-öppen spis

Innan du bestämmer dig för en specifik eldstadskonstruktion för din uteplats eller uteplats måste du ta reda på var du ska placera den. Här kan du se hur elden och panoramabilderna harmoniserar perfekt för att skapa en vacker helhetsbild. När du sätter dig ner verkar staden brinna underifrån.

En modern uteplats med matchande design

modern-uteplats-öppen spis-må-bra-inspiration-idéer-designer-trappor

Som regel finns det en smakfullt inredd matplats framför spisen på innergården. Detta är en perfekt miljö om du planerar en romantisk middag för två.

modern-uteplats-öppen spis-må-bra-inspiration-idéer-designer-öppen spis-innergård

En modern öppen spis är ofta gjord av material som betong. Det är ett flexibelt material som du kan forma efter dina preferenser och krav. I detta fall valdes en mycket minimalistisk design.

modern uteplats-öppen spis-må-bra-inspiration-idéer-designer-gröna-gårdsbelysning

De höga väggarna med grönska som omger denna innergård skapar en nästan magisk atmosfär. Vinrankorna går hela vägen upp och täcker sidorna helt. Eldstaden ser ut som ett naturligt komplement till inredningen.

modern-uteplats-öppen spis-må-bra-inspiration-idéer-designer-öppen spis-sten-fas

Denna uteplats är en av de tystaste vi har sett hittills. Steneldstaden är underbart placerad där och alla besökare och invånare i huset kan njuta av dess atmosfär. I detta fall användes en modern öppen spis som ett dekorativt element i utomhusområdet.

Komfort är alltid i trend

modern-uteplats-öppen spis-inspiration-idéer-designer-pool

Här kan du återigen upptäcka en intressant kombination. Eld och vatten samlas i ett avslappnat och fredligt arrangemang. Kontrasten är ännu mer uttalad här på grund av den minimalistiska designen och materialvalet.

modern-uteplats-öppen spis-känns bra-inspiration-idéer-designer-öppen spis-uteplats

Du kan dekorera en täckt terrass som denna som ett inre rum också. Denna veranda har förvandlats till en matsal. Eldstäderna skapar en mysig atmosfär med en underbar utsikt.

modern uteplats-öppen spis-må-bra-inspiration-idéer-stadspalmer

Om du föredrar något riktigt ovanligt, ta en titt på denna variant. Det ser ut som om hela rummet brinner, men det är faktiskt ett komplext system med eldstäder med en elegant och modern design.

modern-uteplats-öppen spis-må-bra-inspiration-idéer-lång-smal-skog

Varje uteplats eller takterrass har en unik form så att du måste använda din egen fantasi när du bestämmer dig för en viss design. Eftersom utsidan är lång och smal i det här fallet finns det en modern uteplats i ena änden, vilket är en mycket fantasifull idé.

modern-uteplats-öppen spis-känsla bra-inspiration-idéer-designer-öppen spis-glas hus

En utomhus spis, till skillnad från en fristående struktur, kan vara en del av husarkitekturen. I det här exemplet är eldstaden inbyggd i väggen och snyggt inramad av glasväggarna.

modern-uteplats-öppen spis-känns bra-inspiration-idéer-designer-eldstad-belysning-indirekt

Här kan du titta på en mycket elegant design. En modern öppen spis är en höjdpunkt i hela atmosfären. Den här har två bänkar som är designade med samma design och har lampor på botten. Hela interiören är symmetrisk och välkomnande.

modern-uteplats-öppen spis-må-bra-inspiration-idéer-mysig-matta

Om du vill göra din uteservering ännu mer mysig, räcker det inte alltid med en modern uteplats. Till exempel, lägg till en matta och konvertera utrymmet till ett vardagsrum. En sådan liten detalj kan förändra hela atmosfären.

modern-uteplats-öppen spis-känsla bra-inspiration-idéer-designer-öppen spis-utomhus område

En fristående modern uteplats spis har ett antal fördelar. En av dem är flexibiliteten i placeringen. Unna dig en utomhuslounge lite längre bort från huset. Så du kan ha ditt eget privata hörn där ingen stör dig med buller eller ljus.

modern-uteplats-öppen spis-känns bra-inspiration-idéer-designer-öppen spis-utomhus-område sjunkit

Om du vill avvika från standarden kan du göra din innergård extravagant. Lämna en eldstad mitt i en nedsänkt uteservering. Det är ett perfekt tillskott till utomhus. Soffor eller bänkar gör platsen mysigare. Det är också bäst att få proportionerna och hela geometrin i yttre utrymmet rätt genom att välja rätt dimensioner.

modern-uteplats-öppen spis-må-bra-inspiration-idéer-sten-utomhus område

I det sista förslaget erbjuder vi dig en annan inredning som ett exempel. En klassisk men modern uteplats öppen spis förenar allt i harmoni. Denna stora öppen spis med en vacker stenfasad har en mycket lugnande effekt. Med grönskande kikar i bakgrunden inbjuder detta utomhusutrymme dig att koppla av.