E -vitamiinirikkaat elintarvikkeet: 15 hämmästyttävää luetteloa – sinun on tiedettävä

E -vitamiini on yksi tärkeimmistä ravintoaineista, jotka ovat vastuussa ihon, luuston ja kudosten terveydestä. Se on antioksidantti, joka suojaa soluja vapaiden radikaalien aiheuttamilta vaurioilta. E -vitamiinin puute voi aiheuttaa monia terveysvaivoja, kuten heikentynyttä immuunijärjestelmää, lihavuutta, ihovaurioita ja jopa hiustenlähtöä. On tärkeää, että nämä ihmiset kuluttavat tarvittavat E -vitamiinin tarpeet elintarvikkeiden kautta. Kuitenkin asianmukaisen tiedon puute E -vitamiinipitoisista elintarvikkeista tekee niistä riippuvaisia ​​keinotekoisista E -vitamiinilisistä. On suositeltavaa hankkia vitamiineja elintarvikkeista muiden keinojen sijaan, koska niitä on saatavana puhtaassa muodossa ja ne myös toimittavat keholle lisäravinteita. Lue, mitkä elintarvikkeet ovat parhaita E -vitamiinin lähteitä.

E -vitamiinipitoiset elintarvikkeet

Mikä on E -vitamiini? Miksi se on välttämätöntä?

E-vitamiini on rasvaliukoinen vitamiini. Toinen E-vitamiinin nimi on tokoferoli ja se on rikas antioksidantti. Sillä on ratkaiseva rooli punasolujen muodostumisessa ja se auttaa myös kehoa absorboimaan K -vitamiinia lähteistä. E -vitamiini on vastuussa verisuonten laajentamisesta ja verihyytymien estämisestä kehossa. Se on välttämätöntä immuunijärjestelmän vahvistamiseksi ja bakteerien ja virusten torjumiseksi. E -vitamiini on erittäin tärkeä ihon, kynsien ja hiusten terveyden varmistamiseksi.

Kuinka paljon E -vitamiinia on välttämätöntä päivässä?

Suositeltu E -vitamiiniannos päivässä on 15 mg. On myös suositeltavaa, että E -vitamiini on hankittava ruoasta kuin keinotekoisista pillereistä, koska se voi aiheuttaa yliannostuksen.

E -vitamiinin edut:

E -vitamiinin terveysvaikutukset ovat seuraavat:

 • Hapettava suoja: E -vitamiini on antioksidantti, joka suojaa soluja vaurioilta vapaita radikaaleja vastaan.
 • UV -suoja: Tämä vitamiini suojaa kehoa auringon UV -säteilyltä ja vähentää vaurioita, kuten auringonpolttamia.
 • Anti-aging: E -vitamiini vähentää ikääntymisen merkkejä, kuten ryppyjä, juonteita, karheutta.
 • Suojaa sydäntä: E -vitamiini suojaa sydäntä kolesterolin vaikutuksilta. Se estää LDL -hapettumista ja vähentää valtimoiden jäykkyyttä.
 • Lisääntynyt immuniteetti: E -vitamiini suojaa kehoa bakteeri- ja virusinfektioilta vahvistamalla immuunijärjestelmää.

Suosituimmat E -vitamiinipitoiset ruoat Intiassa:

e -vitamiiniruoat

Alla on joitain E -vitamiinin elintarvikkeiden lähteitä, jotka pitävät meidät terveinä, mutta auttavat meitä myös näyttämään nuorelta ja sopivalta. Jotkut näistä E -vitamiinipitoisista elintarvikkeista ovat:-

1. Mantelit:

elintarvikkeet, joissa on paljon e -vitamiinia

Muutaman mantelin syöminen päivässä riittää pitämään kehon E -vitamiinitasot vakaina. Jokaisessa mantelissa on tarpeeksi E -vitamiinia puoliksi kehosta. Mantelia pidetään parhaana E -vitamiinin lähteenä planeetalla. Mantelimaitoa ja -öljyä on myös saatavilla, mutta raaka -manteleiden käyttöä suositellaan.

Ainesosien annos grammoina: 28,3 grammaa

Ainesosa E -vitamiini milligrammoina: 10,0 IU

Ainesosa DV %: 35 %

2. Sinappi vihreät:

Sinappivihreät sisältävät 14% kaikista ruokavalion tarpeista, ja niitä pidetään yhtenä parhaista E -vitamiiniuutteen lähteistä maailmassa. Sinappivihreä sisältää myös runsaasti A-, C -vitamiinia ja monia muita ravintoaineita, jotka ovat hyviä keholle ja auttavat pitämään sinut terveenä ja hapettamaan ihoa.

Ainesosan annos grammoina: 30 g

Ainesosa E -vitamiini milligrammoina: 1,7 mg

Ainesosa DV %: 7 %

3. Sveitsiläinen Chard:

Tämä ruokalähde, jos sitä syödään päivittäin, sisältää 17 % kaikista ravitsemustarpeistasi. Se sisältää runsaasti vitamiineja, kuten A-, K- ja C -vitamiinia, ja sen tiedetään myös olevan runsas E -vitamiinin lähde. kaikki ajat.

Ainesosan tarjoilu grammoina: 175 grammaa

Ainesosa E -vitamiini milligrammoina: 3,3 mg

Ainesosa DV%: 22%

4. raa’at siemenet:

e -vitamiinin ravintolähteet

Raakojen siementen, kuten kurpitsansiementen tai auringonkukansiementen, päivittäinen syöminen on täydellinen tapa täydentää E -vitamiinin puutetta, sillä yhden siemenen E -vitamiiniarvo vastaa 95 % kaikista E -vitamiinin tarpeista. Raa’at siemenet auttavat myös ruoansulatusta ja pitävät vatsasi puhtaana.

Ainesosan tarjoilu grammoina: 25 grammaa

Ainesosa E -vitamiini milligrammoina: 10 mg

Ainesosa DV %: 16 %

5. Pinaatti:

e -vitamiinia sisältävät elintarvikkeet

Pinaattia pidetään jälleen maailmankuulun terveellisen ruoan lähteenä, joka pitää sinut terveenä ja vahvana, mutta myös auttaa ruoansulatusta niin, että kehosi säilyttää kaikki ravintoarvot, joita se tarvitsee toimiakseen oikein. Kaikkien näiden etujen jälkeen pinaatti on myös runsas E -vitamiinin lähde, joka saa sinut reilusti hapettumaan, jotta ihosi pysyy virheettömänä. Monille naisille pinaatti on sisällytetty ruokavalioonsa sen kuorivan arvon vuoksi. Dietologit väittävät, että pinaatilla ei ole haittoja kulutukselle ja se auttaa kaikin tavoin järjestelmän toimivuuteen.

Ainesosan tarjoilu grammoina: 250 g

Ainesosa E -vitamiini milligrammoina: 0,6 mg

Ainesosa DV %: 3 %

6. Naurisvihreät:

e -vitamiinin elintarvikkeiden luettelo

Kaiken kaikkiaan kaikki vihreät vihannekset sisältävät runsaasti E -vitamiinia hapettavan tekijänsä vuoksi, mutta nauriissa on hieman korkeampi E -vitamiinipitoisuus, minkä vuoksi sitä on suositeltu muiden vihreiden vihannesten luettelosta. Naurisvihreät ovat täydellinen E -vitamiinin lähde ja ne kattavat suurimman osan ruokavaliostasi, kun niitä syödään päivittäin.

Ainesosan tarjoilu grammoina: 136 grammaa

Ainesosa E -vitamiini milligrammoina: 2,7 mg

Ainesosa DV %: 14 %

7. Soijatuotteet:

e -vitamiinin elintarvikkeet

Tämä on toinen E -vitamiinin lähde. Soijatuotteet ovat myös runsaasti muita vitamiineja, jotka sisältävät proteiinia ja D -vitamiinia, joka on hyväksi iholle ja kehon kasvulle. Kaiken kaikkiaan tämä on täysin pyöristetty ateria kenelle tahansa.

Ainesosan tarjoilu grammoina: 136 grammaa

Ainesosa E -vitamiini milligrammoina: 2,7 mg

Ainesosa DV %: 14 %

8. Lehtikaali:

paras ruoka e -vitamiinille

Kaali on toinen erittäin ravitseva ruoka, ja se sisältää vähintään 6 % päivittäisestä E -vitamiinin saannista, kun sitä nautitaan päivittäin. Lehtikaalin vitamiini voi auttaa kehoasi monin tavoin, ja koska lehtikaali on runsaasti muita ravintoaineita ja se on myös paras ruoka kenelle tahansa, sitä pidetään yhtenä terveellisimmistä elintarvikkeista planeetalla.

Ainesosan tarjoilu grammoina: 16 grammaa

Ainesosa E -vitamiini milligrammoina: 80,4 mg

Ainesosa DV %: 134 %

9. Hasselpähkinät:

Hasselpähkinät ovat toinen runsas E -vitamiinin lähde. Raakojen hasselpähkinöiden syöminen joka päivä vastaa vähintään 10 % päivittäisestä E -vitamiinin ravinnon tarpeesta. Hasselpähkinät ovat myös loistava ruoka, joka auttaa ruoansulatusta ja myös maksan toimintaa. Kaikki nämä ruoat ovat ystävällisiä kaikille, mutta harvinaisissa tapauksissa, jos olet allerginen hasselpähkinöille tai pähkinöille, valitse jokin muu vapaa -ajan vaihtoehto.

Ainesosan tarjoilu grammoina: 115 grammaa

Ainesosa E -vitamiini milligrammoina: 15,03 mg

Ainesosa DV %: 153 %

10. Mäntypähkinät:

e -vitamiinilla rikastetut elintarvikkeet

Mäntypähkinät sopivat erinomaisesti kaikenlaisiin ruokiin jäätelöstä kuumaan suklaaseen. Mäntypähkinät maistuvat hyvältä, eivätkä tarvitse valmistelua, ja ne sisältävät myös runsaasti E -vitamiinia, joka on hyvä keholle. Lisää tämä pähkinä mihin tahansa syömääsi ruokaan parhaan tuloksen saavuttamiseksi.

Ainesosan tarjoilu grammoina: 28,4 grammaa

Ainesosa E -vitamiini milligrammoina: 2,7 mg

Ainesosan DV %: 8,8 %

11. Avokado:

e -vitamiinin parhaat elintarvikkeet

Kaikki tietävät, että avokado on erittäin maukasta ja vitamiinipitoisten elintarvikkeiden maailmassa avokadoa pidetään maukkaimpana. Lisää avokado -viipaleita salaatteihisi tai voileipiin ja pääset nopeasti eroon kärsivästä E -vitamiinin puutteesta, mutta alat myös nauttia syömästäsi ruoasta.

Ainesosan tarjoilu grammoina: 150 g

Ainesosa E -vitamiini milligrammoina: 19 mg

Ainesosan DV %: 21,9 %

12. Parsakaali:

e -vitamiinia sisältävät elintarvikkeet

Keitetty parsakaali yhdessä salaatin tai kanan kanssa on paras tapa päästä eroon kaikista E -vitamiinin puutteista. Parsakaali sisältää runsaasti tätä vitamiinia, joten se on ihanteellinen ruoka milloin tahansa.

Ainesosien annos grammoina: 184 grammaa

Ainesosa E -vitamiini milligrammoina: 2,4 mg

Ainesosa DV %: 13 %

13. Persilja:

elintarvikkeet, joissa on paljon e -vitamiinia

Persilja on mauste, joka lisätään ruokaan maun kohottamiseksi, mutta monet eivät tiedä, että persilja on rikas e -vitamiinin lähde, joten sen lisääminen kaikentyyppisiin ruokiin on suositeltavaa.

Ainesosan tarjoilu grammoina: 60 g

Ainesosa E -vitamiini milligrammoina: 0,4 mg

Ainesosa DV %: 2 %

14. Papaija:

e -vitamiinin parhaat ruokalähteet

Pienen annoksen papaijan syöminen päivittäin ei ole vain hyvä E -vitamiinille, vaan myös hyvä muille kehon alueille.

Ainesosan tarjoilu grammoina: 200 grammaa

Ainesosa E -vitamiini milligrammoina: 0,3 mg

Ainesosa DV %: 2 %

15. Oliivit:

hyviä e -vitamiinin lähteitä

Kaikissa oliivimuodoissa on runsaasti E -vitamiinia. Jos käytät öljyä tai raakoja oliiveja, saavutat aina saman määrän E -vitamiinia.

Ainesosien tarjoilu grammoina: 1,5 g

Ainesosa E -vitamiini milligrammoina: 0,5 mg

Ainesosa DV%: 3%

Kuinka lisätä E -vitamiinin saantia?

Jos haluat lisätä E -vitamiinin saantiasi, on parasta lisätä E -vitamiinipitoisia elintarvikkeita päivittäiseen ruokavalioosi. Sinun on valittava vähintään yksi hedelmä, yksi vihannes ja kourallinen pähkinöitä ja siemeniä, joissa on runsaasti E -vitamiinia. Ajan myötä tasot nousevat. On myös suositeltavaa olla menemättä keinotekoisiin lisäravinteisiin ja lääkkeisiin vitamiinipitoisuuksien lisäämiseksi kokeilematta ruoanlähteitä.

E -vitamiinin puutteen merkit ja terveysriskit:

Jos sinulla on E -vitamiinin puutos, seuraavat fyysiset oireet havaitaan:

 • Lihas heikkous
 • Disorientaatio
 • Kävely vaikeuksia
 • Tunnottomuus
 • Kihelmöintiä
 • Näköongelmat
 • Alentunut immuunijärjestelmä
 • Ihon vauriot

Toivomme, että tämä artikkeli on antanut tietoa siitä, miksi E -vitamiinista tulee niin välttämätöntä ihmiskeholle. Useimmat ihmiset eivät syö tasapainoista ruokavaliota ja joutuvat vitamiinin puutteen uhreiksi. Tärkein syy siihen, ettei suositeltuja päivittäisiä määriä hedelmiä, vihanneksia ja pähkinöitä syödä. Luonnon antamat ruoat ovat ravintoaineiden aarrearkku. Kun syöt tuoretta, luonnollista ruokaa, saat paitsi halutut määrät vitamiineja myös tasapainoisen ravinnon. Tablettien ja pillereiden luottaminen vitamiinitasojen nostamiseen ei ole suositeltavaa ja voi olla erittäin vaarallista terveydelle.