Top 15 C -vitamiinipitoista ruokaa Intiassa

Niistä tärkeistä ravintoaineista, joita ihminen tarvitsee terveelle keholle ja mielelle, vitamiineilla on ehdottomasti tärkeä rooli ja ne auttavat monia tärkeitä toimintoja. On kuitenkin olemassa monia erilaisia ​​vitamiineja ja yksi tärkeimmistä ja yleisimmistä on C-vitamiini. Sen eri toimintojen puitteissa, joita se voi suorittaa, kylmän ja yskän hoito, immuniteetin lisääminen, kudosten, verisuonten muodostuminen sekä luut ja kalsiumin synteesin tehostaminen ovat asioita, jotka sinun pitäisi tietää. Tämä saa sinut ymmärtämään, kuinka tärkeää on sisällyttää C -vitamiini ruokavalioon. Itse asiassa se myös parantaa vammoja ja auttaa parantamaan aivojen toimintaa. Katso tämä artikkeli Intian parhaista c -vitamiinipitoisista elintarvikkeista.

C -vitamiiniruoat

Mikä on C -vitamiini?

C-vitamiini on vesiliukoinen vitamiini ja tunnetaan myös nimellä askorbiinihappo. Tämä vitamiini erittyy munuaisten kautta eikä sitä voida tuottaa luonnostaan ​​kehossa. Siksi se on otettava ruokavalion kautta. Se on myös tärkeä antioksidantti, joka tukee solujen ja kudosten muodostumista.

Kun tiedät niin monista C -vitamiinin eduista, sinun on ajateltava, kuinka voit saada tämän vitamiinin päivittäisen tarpeen. Paras ja luonnollisin tapa saada C -vitamiinitaso kehosta ovat ravinnonlähteet. Jos haluat tietää C -vitamiinipitoisista elintarvikkeista, tarkista tämä opas alla. Siinä on 15 parasta ruokaa, jotka voidaan harkita ilman ajatuksia. Varmista, että valitset 2-3 ruokalajin yhdistelmän joka päivä aterioihin pieninä annoksina erinomaisten tulosten saamiseksi.

C -vitamiinin lähteiden tyypit:

C -vitamiinia löytyy runsaasti luonnollisista elintarvikkeista, kuten hedelmistä ja vihanneksista. Kuitenkin joillakin ihmisillä on luonnollisen c -vitamiinin imeytymisongelmia ja turvautuvat synteettisiin muotoihin, kun ne ovat puutteellisia.

Luonnollinen C -vitamiini: Lähde kasveista, hedelmistä ja vihanneksista.

Synteettinen C -vitamiini: Valmistettu täysin laboratoriossa ja voi sisältää 10% luonnollisia ainesosia. Joillakin niistä on molekyylinen samankaltaisuus luonnollisten vitamiinien kanssa, toisilla ei.

Parhaat C -vitamiinipitoiset elintarvikkeet Intiassa:

c -vitamiiniruoat

Täällä listasimme 15 parasta C -vitamiinipitoista ruokaa Intiassa, jotka sinun pitäisi sisällyttää ruokavalioosi terveelliseen elämään.

1. Keltainen paprika:

C -vitamiinipitoisia ruokia Intiassa

Noin 180-185 mg C-vitamiinia on läsnä noin 100 grammassa keltaisia ​​paprikoita, joten se on yksi parhaista elintarvikkeista valikossa päivittäisen C-vitamiinitarpeen saavuttamiseksi. Varmista, että otat osan tästä kasviksesta ruokavaliossa myös antioksidanttisia ominaisuuksia.

C -vitamiini 100 grammassa keltaista paprikaa: 180-185 mg

2. Vihreät lehtivihannekset:

runsas c -vitamiinin lähde

Tummanvihreät lehtivihannekset, erityisesti lehtikaali, sisältävät noin 120 mg C -vitamiinia 100 gramman välein. Tämän lisäksi swigs chard, nauris ja pinaatti sisältävät myös yli 10 mg C -vitamiinia 100 gramman välein. Tämä tekee elintarvikeluokasta yhden ansaituista luettelossa.

C -vitamiini 100 grammassa lehtikaalia: 120 mg

C -vitamiinia 100 grammassa Swigs Chard, nauriit ja pinaatti: Yli 10 mg

3. guavaat:

runsaasti c -vitamiinia

Jokaisessa 100 grammassa guavaa on noin 230 mg C -vitamiinia. Tämä tekee guavasta maukkaan ja terveellisen vaihtoehdon niille, jotka haluavat täyttää päivän C -vitamiinivaatimuksen. Guava päivässä on enemmän kuin tarpeeksi tässä suhteessa.

C -vitamiini 100 grammassa guava: 230 mg

4. Marjat:

C -vitamiinin elintarvikkeiden luettelo

Marjat ja erityisesti mansikat ovat maukas tapa saada C -vitamiinin tarve elimistöön. Kuppi viipaloituja mansikoita on noin 95-97 mg C-vitamiinia likimääräisessä arvossa. Marjoja, kuten mustikoita, vadelmia ja karhunvatukoita, voidaan myös harkita.

C -vitamiini 1 kupillisessa mansikoita: 95-97 mg

5. Kiivi:

c -vitamiinia sisältävät elintarvikkeet

Kiivit ovat yleensä mehukkaita ja maukkaita, mutta tiesitkö, että se on yksi parhaista elintarvikkeista, jos haluat kehon C -vitamiinin tarpeen. Noin 100 grammassa kiiviä on 92-93 mg tätä vitamiinia, joten se on valinta, jota voit harkita sokeasti.

C -vitamiini 100 grammassa kiiviä: 92-93 mg

6. Appelsiinit:

c -vitamiinin lähteitä

Appelsiinit ovat yksi markkinoiden yleisimmistä hedelmistä. Tarvittavien C -vitamiinimäärien lisäksi se sisältää myös antioksidantteja ja kuitupitoisuutta. Voidaan syödä sekä poimia appelsiinista tuoretta mehua saadakseen vitamiinipitoisuuden edut.

7. Lime:

elintarvikkeet, joissa on paljon c -vitamiinia

Limejä voi olla saatavana vain kesäkaudella, mutta sinun pitäisi tietää, että se on yksi huippuluokan hedelmistä, joissa on oikea määrä etsimääsi C-vitamiinia. Kalkkia voi helposti käyttää uuttamalla mehua ja nauttimalla lasillisen joka päivä hieman suolaa.

8. Mustaherukka:

paras c -vitamiinin lähde

Annos mustaherukkaa kohti antaa sinulle 180 mg C -vitamiinia senkin jälkeen, kun se on tumman violetin sävyinen ja on vaikea uskoa tämän ravintoaineen suurta määrää siinä. Siinä on myös kaliumia, B5 -vitamiinia ja rautaa.

C -vitamiini 100 grammassa mustaherukkaa: 180 mg

9. ruusukaalit:

hyviä c -vitamiinin lähteitä

Tarjoilu keitettyjä ituja ei ehkä ole maukas vaihtoehto, mutta se on hyvä C -vitamiinitasolla ja tarjoaa noin 50 mg. Se sisältää runsaasti muita vitamiineja sekä kuituja ja kivennäisaineita, mutta lapset eivät myöskään pidä tästä ruoasta sen jälkeen.

C -vitamiini 100 grammassa ruusukaalia: 50 mg

10. Tomaatit:

c -vitamiinin ravinnonlähteet

C-vitamiinin ohella tuoreissa tomaateissa voi kokeilla myös aurinkokuivattuja tomaatteja, joissa on tätä ravintoainetta. Se on yksi yleisimmistä vihanneksista, joita on saatavana kaikissa kodeissa, ja siksi se on saatavilla C -vitamiinin tavoitteiden saavuttamiseksi. 100 grammassa tomaatteja on noin 100 mg C -vitamiinia. Tämä on noin 170 % päivittäisestä tarpeesta.

C -vitamiini 100 grammassa tomaatteja: 39 mg

11. Kaali:

luonnollisia c -vitamiinin lähteitä

Kaali -perheeseen kuuluvilla vihanneksilla on oikeat määrät C -vitamiinia täyttämään päivittäiset tarpeesi. Raakakaali on yksi parhaista vaihtoehdoista täällä, jos haluat saada kaikki edut.

12. Melonit:

elintarvikkeita, joissa on c -vitamiinia

Puhummepa sitten meloneista tai vesimeloneista, mikä tahansa tämän perheen osa on jälleen elintarvikeryhmä, jossa on paljon C -vitamiinia..

13. Herneet:

c -vitamiinin elintarvikkeet

Tuoreet herneet suoraan tilalta ovat yksi parhaista C -vitamiinin ja antioksidanttien vaihtoehdoista. Nämä auttavat ehkäisemään sekä hoitamaan kaihia luonnollisesti. Herneet tulee sisällyttää ruokavalioon pieninä annoksina, jotta niistä saadaan kaikki irti.

14. Ananakset:

parhaat c -vitamiiniruoat

Tässä trooppisessa hedelmässä on entsyymejä, joilla on tulehdusta ehkäiseviä ominaisuuksia, kaksinkertaisena hyötynä korkeille C-vitamiinipitoisuuksille. Kupia tuoretta ananasta voi antaa noin 24–25 mg tätä ravintoainetta. Tämä auttaa parantamaan immuniteettia ja stimuloimaan paranemista. Se pitää myös silmät ja sydämet terveinä.

C -vitamiini 1 kupillisessa tuoretta ananasta: 24-25 mg

15. Nauriit:

elintarvikkeet, joissa on paljon vit

C -vitamiinin ohella myös nauriissa on joitain välttämättömiä aminohappoja, joten se on yksi täydellisistä elintarvikkeista valikossa. Voit sisällyttää salaattiin raakaa nauria tai sisällyttää ne ruokiin saadaksesi hyödyt vitamiineista, jotka auttavat tuhoamaan vapaita radikaaleja ja siten parantamaan immuniteettia ja pitämään loitolla sairauksista.

Top 5 C -vitamiinituotetta Intiassa:

1. Lääkärin paras C -vitamiini 1000 mg – 120 Count:

Tämä brändi tarjoaa yhden parhaista C -vitamiinikapseleiden lähteistä. Ne valmistetaan Skotlannissa ja tarjoavat parasta laatua askorbiinihappoa, jota tarvitaan kudosten ja entsyymien kasvusta kehossa. Nämä sopivat kasvissyöjille ja sisältävät laadukasta C -vitamiinia. Nämä kapselit auttavat myös neutraloimaan oksidatiivista stressiä.

2. NYT Foods C-1000-vitamiini:

Tämä brändi tarjoaa C-vitamiinitabletteja tehokkaina annoksina C-1000. Nämä tabletit toimittavat keholle välttämätöntä C -vitamiinia solujen korjaamiseksi ja suojaavat kehoa hapettumiselta. Tabletit on sekoitettu ruusunmarjaan, joka on luonnollinen C -vitamiinin lähde ja joka on myös yhteisvaikuttaja.

3. Nature’s Bounty C -vitamiini, 500 mg, vapautus:

Luonnon lahja tarjoaa C-vitamiinikapseleita, joiden teho on C-500. Ne ovat pitkävaikutteisia tai aika-vapauttavia kapseleita, jotka vapauttavat vitamiinin elimistöön määräajoin. Nämä kapselit on helppo niellä, ja monet käyttäjät arvioivat ne hyvin. Niitä suositellaan ihmisille, joilla on heikko immuunijärjestelmä, ja ne ovat osoittautuneet tehokkaiksi torjumaan monia sairauksia, kuten flunssaa ja infektioita.

4. Luonnolliset tekijät, C -vitamiini, vapautuminen:

Luonnolliset tekijät C -vitamiinitabletit ovat 1000 mg: n vahvuisia. Niitä suositellaan torjumaan infektioita ja vahvistamaan immuunijärjestelmää. Ne on valmistettu Kanadassa ja ne tunnetaan parhaasta antioksidanttisuojauksesta. Nämä tabletit on luokiteltu käyttäjien keskuudessa hyviksi ja niitä on saatavana Intian markkinoilla.

5. Vista Nutritionin rypäleen siemenuute 100 mg – 60 kapselia:

Nämä kapselit sisältävät tiivisimmän rypäleen siemenuutteen, joka suojaa soluja vaurioilta. Näiden ravintolisien teho on 500 mg C -vitamiinia ja ne sisältävät polyfenoleja. Ne sopivat hyvin kasvissyöjille ja niitä suositellaan immuunijärjestelmän vahvistamiseen. Nämä taulukot tarjoavat antioksidanttisuojan ja suojaavat kehoa monilta infektioilta.

C -vitamiinipitoisten elintarvikkeiden sivuvaikutukset:

C -vitamiini on välttämätön ihmiskeholle ja se on sisällytettävä ruokavalioosi. Tietyt C -vitamiinista peräisin olevat elintarvikkeet voivat kuitenkin aiheuttaa haittavaikutuksia:

  • Ruoat, kuten lime, appelsiini ja muut sitrushedelmät, voivat aiheuttaa happamuutta, vatsavaivoja ja refluksointia.
  • Jos sinulla on munuaissairaus, sinun on vältettävä C -vitamiinivalmisteiden, kuten hedelmien ja vihreiden vihannesten, ottamista.
  • Liika C -vitamiini voi aiheuttaa päänsärkyä, huimausta, närästystä, kouristuksia.
  • Voit myös tuntea ihon punoitusta ja lämpöä.

C -vitamiinipitoiset elintarvikkeet ovat yleensä turvallisia kuluttaa, ja ellet ole allerginen ruoalle, ne eivät aiheuta suuria sivuvaikutuksia. On myös suositeltavaa, että päivä on aloitettava lasillisella kalkkivettä, jotta saat päivittäisen C -vitamiiniannoksesi. flunssa, kuume jne. Nämä elintarvikkeet edistävät myös terveen näköistä ihoa, joka pysyy nuorena pitkään.