Tyrosiinirikkaita ruokia Intiassa – 12 parasta luetteloa

Aminohapoilla on tärkeä rooli ihmiskehossa. Niiden joukossa on keskeinen aminohappo, joka on vastuussa aivosolujen aktivoimisesta nimeltä Tyrosine! Lääkärit suosittelevat säännöllistä tyrosiinipitoisten elintarvikkeiden nauttimista henkisen valppauden ja keskittymisen parantamiseksi. Ennen kuin katsomme ruokia, ymmärrämme nopeasti hieman enemmän tyrosiinista.

Mikä on tyrosiini?

Tyrosiini on aminohappo, jota elimistö tuottaa luonnollisesti toisesta keskeisestä aminohaposta nimeltä “fenyylialaniini”. Tämän yhdisteen puute voi johtaa huonoon aivovasteeseen, masennukseen, hyperaktiivisuushäiriöön ja lukuisiin muihin siihen liittyviin vaivoihin. Ihmisten, joilla on alhainen tyrosiinipitoisuus, on käytettävä tätä ainetta sisältäviä elintarvikkeita, kuten vähärasvaista lihaa ja maitotuotteita.

tyrosiinipitoisia ruokia

Vaikka monet potilaat käyttävät keinotekoisia lisäravinteita tyrosiinille, ne ovat täynnä sivuvaikutuksia. Tyrosiinia sisältävien elintarvikkeiden syömisen tiedetään myös tukevan elintoimintoja, rakentavan lihaskudosta ja tuottavan välittäjäaineita. Tasapainotetut tyrosiinipitoisuudet voivat ajaa pois narkolepsian, premenstruaalisen oireyhtymän, Alzheimerin taudin, Parkinsonin taudin ja jopa näyttää nopeita tuloksia lääkkeiden ja alkoholin poistamisessa.

Ruoat, joissa on paljon tyrosiinia:

Tässä on joitain tärkeitä tyrosiinipitoisia ruokia, jotka pitävät kehosi terveenä ja parempana. Katsotaanpa niitä.

1. Spirulina:

tyrosiinipitoisia ruokia

Maailman terveysjärjestö on tunnistanut useimmiten täydentävässä muodossa olevan spirulinan sopivaksi proteiinia ja rautaa sisältäväksi elintarvikkeeksi. Se on myös turvallinen lapsille. 200 kalorin spirulina-annoksen tiedetään sisältävän 2046 milligrammaa tyrosiinia. Tämä on yksi tärkeimmistä tyrosiiniruoan lähteistä.

2. Soija:

Soijaa ei ilman syytä pidetä vegaanimaailman ihmeravintona. 200 kalorin annos soijaa löytyy monista muunnelmista, kuten soijapavuista, soijamaidosta, soijapähkinöistä ja raa’ista soijan siemenistä, ja sen tiedetään täydentävän kehomme 2000-1900 milligrammalla tyrosiinia. Soija on erinomainen tyrosiinipitoinen ruokalähde.

% tyrosiinia 100 grammassa: 171 %

3. Munat:

Vaikka monet ihmiset välttävät munia korkean kolesterolipitoisuuden vuoksi, tutkimukset ovat osoittaneet, että munat ovat pakollisia elintarvikkeita, joita on otettava kohtuudella. Päivittäinen 200 kalorin annos munia voi täydentää kehoa 1600-1900 milligrammalla tyrosiinia.

% tyrosiinia 100 grammassa: 57 %

4. Pähkinät:

tyrosiinipitoiset elintarvikkeet 2

Tässä on vielä yksi syy lisätä pähkinöitä päivittäiseen ruokavalioon. Sen lisäksi, että pähkinät ovat rikas ruoansulatusta edistävien ravintokuitujen lähde, ne ovat runsaasti tyrosiinilähdettä. 200 kalorin pähkinöiden, kuten manteleiden, pekaanipähkinöiden, maapähkinöiden ja saksanpähkinöiden, tiedetään sisältävän runsaasti tyrosiinia. Lisää kourallinen pähkinöitä aamuviljaan tai sekoita ne maidon kanssa, jotta saat tyrosiinirikkaan smoothien.

% tyrosiinia 100 grammassa: 125 %

5. Pavut:

Hyviä uutisia vegaaneille jälleen. Jos epäröit syödä maitotuotteiden lihaa, joka on yleensä runsaasti tyrosiinia, limapavut ja muut pavut voivat olla hyvä korvaaja. Nämä ruoat lisäävät myös proteiinipitoisuutta. Hyvä uutinen on, että pavut tarjoavat erinomaisia ​​vegaanisia reseptejä.

% tyrosiinia 100 grammassa: 31 %

6. Siipikarja:

Ei-kasvissyöjälautasi sai juuri hämmästyttävämmän. Siipikarja, kuten kana, viiriäinen, ankka ja kalkkuna, tunnetaan runsaalla tyrosiinilähteellä. Siipikarjan päivittäinen nauttiminen on hyödyllistä kasvaville lapsille, koska se sisältää runsaasti sekä välttämättömiä että ei-välttämättömiä aminohappoja, jotka tukevat lihasten kasvua ja elintoimintoja. Siipikarja tunnetaan monipuolisuudestaan ​​keittiössä, koska sitä voidaan grillata, leipoa, lisätä keittoihin ja keittää kastikkeessa.

% tyrosiinia 100 grammassa: 132 %

7. liha:

tyrosiinipitoiset elintarvikkeet 3

Kaikenlaisen punaisen lihan tiedetään olevan runsaasti tyrosiinia ja muita aminohappoja. Suurin tyrosiinin saanti: Tyrosiinin saantia on parasta lisätä syömällä vähärasvaista sianlihaa ja naudanlihaa. Riistanliha, kuten hirvi ja hirvi, on myös toinen hyvä tyrosiinilähde. Lihaa voi syödä eri muodoissa, koska sitä voidaan lisätä keittoihin, keittää kastikkeessa, grillattua, paahdettua ja paistettua.

% tyrosiinia 100 grammassa: 158 %

8. Raejuusto:

Mitä enemmän vähärasvaista raejuustoa syöt, sitä parempi sinulle. Vaikka raejuuston tiedetään helpottavan ruoansulatusta ja se on runsaasti proteiineja, se on myös erinomainen aminohappojen lähde, kuten tyrosiini. Pelkkä 100 gramman raejuustoannos antaa sinulle noin 228% tyrosiinia, mikä tekee siitä huippuruoan tyrosiinipitoisen ruokavalion kaaviossa.

% tyrosiinia 100 grammassa: 228 %

9. Siemenet:

Kurpitsan ja seesaminsiementen tiedetään olevan hyvä tyrosiinilähde. Paahdettuja ja suolattuja siemeniä voidaan käyttää välipalana tai jopa lisätä leivonnaisiin, kuten evästeisiin ja kakkuihin. Nämä siemenet sisältävät myös runsaasti omega -rasvahappoja, kalsiumia ja muita elintärkeitä ravintoaineita, joita tarvitaan kehosi toimintaan.

% tyrosiinia 100 grammassa: 125 %

10. Jyvät:

tyrosiinipitoiset elintarvikkeet 4

Kokeile kauraa. Kaura on toinen erinomainen tyrosiiniruoan lähde kulutettavaksi. Se sisältää noin 447 milligrammaa puoli kuppia kohden. Tee tästä terveellinen aamiaisvalinta joka päivä. Tyrosiinin ohella kaura tarjoaa myös suuria määriä ravintokuitua, mikä auttaa sulavassa ruoansulatuksessa ja alentaa myös kehon huonoja kolesterolitasoja.

% tyrosiinia 100 grammassa: 102 %

11. Pinaatti:

Pinaatin tiedetään parantavan aivojen refluksointia, koska siinä on suuria määriä tyrosiinia. Lääkärit suosittelevat pinaatin syömistä erityisesti kuljettajille ja koululaisille, jotta he voisivat parantaa heidän valppauttaan ja parantaa huomiota. Tämän lisäksi pinaatti on myös tärkeä rauta- ja kalsiumpitoisuuden lähde, jota tarvitaan terveelle keholle ja mielelle.

% tyrosiinia 100 grammassa: 6 %

12. Omenat:

tyrosiinipitoiset elintarvikkeet 5

Omenojen tiedetään lisäävän dopamiinipitoisuuksia, jotka voivat ajaa pois masennuksen. Tämä on tärkeä välittäjäaine, joka voi rentouttaa hermojasi ja saada olosi mukavaksi. Dopamiini parantaa myös kognitiivisia kykyjä ja motivaatiotasoja, mikä puolestaan ​​voi johtaa palkkion tai nautinnon tunteeseen.

Nyt kun olet oppinut näiden tyrosiinipitoisten elintarvikkeiden eduista, on aika sisällyttää ne päivittäiseen ruokavalioosi. Tyrosiinin kanssa. Nämä elintarvikkeet tarjoavat myös joitakin tärkeitä ravintoaineita, jotka ovat välttämättömiä terveelle elämälle. Jos tunnet olosi koko ajan heikoksi, sinulla on masennusoireita tai sinulla on ongelmia keskittyä johonkin aiheeseen, sinun on varmistettava, että sisällytät kaikki nämä elintarvikkeet käsitelläksesi niitä. Pysy valppaana, ole tyytyväinen Tyrosiiniin!

Kerro meille, jos sinulla on edelleen epäilyksiä tai huolta tyrosiinipitoisista elintarvikkeista. Autamme mielellämme parhaiden ratkaisujen ja vastausten löytämisessä.