Kuinka parantaa aineenvaihduntaa luonnollisesti

Aineenvaihdunta on kaikkien ihmiskehossa tapahtuvien kemiallisten toimintojen summa elävän tilan ylläpitämiseksi. Nopea aineenvaihdunta voi auttaa kehoa monin tavoin. Normaali aineenvaihdunta auttaa sinua laihduttamaan, ylläpitämään hyvää sydäntä, asianmukaista verenkiertoa jne. Ja paljon muuta. On monia tapoja, joilla voit nopeuttaa aineenvaihduntaa. Mutta kaikki ne eivät ehkä ole terveitä sinulle. Alla on joitain parhaita tapoja nopeuttaa aineenvaihduntaa luonnollisesti.

Kuinka lisätä aineenvaihduntaa 40 vuoden jälkeen:

Alla keskustelemme noin 15 parhaasta tavasta ja vinkistä aineenvaihdunnan tehostamiseksi luonnollisella menetelmällä, joilla ei ole sivuvaikutuksia.

1. sopiva lämpötila:

Viileissä huoneissa yöpyminen voi auttaa vakauttamaan aineenvaihduntaa. Usko tai älä, tämä auttaa sinua myös polttamaan rasvaa. Aineenvaihdunta paranee ja glukoositaso myös vakautuu. Siksi aineenvaihdunnan tehostamiseksi sinun on vietettävä enemmän aikaa ilmastoiduissa huoneissa. Ihmisillä, jotka asuvat viileässä paikassa, kuten Idahossa, on parempi aineenvaihdunta kuin Miamissa.

2. Kofeiinin kulutus:

Kofeiini tehostaa aineenvaihduntaa ylläpitämällä aineenvaihdunnan polttoa. Se myös vähentää diabeteksen riskiä ja auttaa hajottamaan rasvaa. Kaksi kupillista kahvia päivässä voi antaa poikkeuksellisen aineenvaihdunnan.

3. Juoksu:

Sen lisäksi, että pysyt kunnossa, juoksu auttaa nopeuttamaan aineenvaihduntaa painostamalla mitokondrioita ja rasittamalla rasvanpolttoon tarvittavan palovamman ylläpitämistä. Juoksua pidetään yhtenä parhaista tavoista polttaa rasvaa ja myös ylläpitää vakaa aineenvaihdunta.

Kuinka lisätä aineenvaihduntaa 40 vuoden jälkeen

4. Omega-3: n saanti:

Syömällä paljon kalaa voit nopeuttaa aineenvaihduntaa ja se tarjoaa sinulle riittävän määrän Omega-3-rasvahappoja. Omega-3 auttaa vakauttamaan verensokeriarvoja, mikä auttaa edelleen hallitsemaan aineenvaihduntaa.

5. Liiallisen stressin välttäminen:

Liiallinen stressi on yksi tärkeimmistä syistä huonoon aineenvaihduntaan. Ihmiskehoa ei ole suunniteltu kestämään ylimääräistä stressiä. Siksi, jos sinulla on stressaava viikko, et voi odottaa kehosi toimivan normaalisti. Jotta aineenvaihdunta pysyisi vakaana, sinun on tehtävä nyrjähdys stressistä.

6. Äänen uni:

Oikea yöunet auttavat kehoasi ylläpitämään vakaata aineenvaihduntaa. Sekä miehillä että naisilla hyvä uni antaa elinten ja lihasten rentoutua ja antaa heille asianmukaisen aineenvaihdunnan. Lisäksi hyvät yöunet vapauttavat sinut laiskuudesta.

7. Lihasten rakentaminen:

Hyvin kehittynyt maskuliininen fysiikka auttaa sinua aineenvaihdunnassasi. Pienikin painonnosto voi nopeuttaa aineenvaihduntaa. Liikunta auttaa polttamaan rasvaa nopeuttamalla sykettäsi. Elinten nopea toiminta nopeuttaa myös kehon aineenvaihduntaa.

8. Juo vihreää teetä:

On todistettu, että vihreä tee nopeuttaa aineenvaihduntaa. Koska siinä on antioksidantteja, vihreä tee on yksi parhaista tavoista tehostaa aineenvaihduntaa luonnollisesti. Joten tästä lähtien mene yrttiin. Se on yksi parhaista kotitekoisista hoidoista aineenvaihdunnan tehostamiseksi.

9. Lisää kaloreita ruokavalioosi:

Jos noudatat ruokavaliota ja vähennät hiilihydraatteja, et voi lisätä aineenvaihduntaa. On suositeltavaa sisällyttää ruokavalioon hiilihydraatteja, kuten perunaa, aineenvaihdunnan tehostamiseksi. Keskimäärin enintään 40 -vuotiaiden naisten kalorinkulutuksen tulisi olla noin 1300 kaloria. Hiilihydraatteja sisältävien elintarvikkeiden syöminen on ratkaisevan tärkeää vakaan aineenvaihdunnan ylläpitämiseksi.

10. Marjat ja viinirypäleet:

Ainoastaan ​​aineenvaihdunnan tehostaminen luonnollisesti voidaan tietää vain tämän marjojen ja viinirypäleiden hyvyydestä. Tässä puhutaan erilaisista marjavalikoimista, erityisesti mustien rypäleiden puolella. Lisää ne jokapäiväiseen aamiaiseen, muroja viinirypäleillä ja marjoilla ja aloita päiväsi energia ladattuna ja kevyesti vatsana. Antioksidantit varmistavat nopean ruoansulatuksen ja lisäävät siten kehon aineenvaihduntaa.

11. Yrtit pelastamiseksi:

Yrttihoito on aina paras tapa edetä, kun on kyse pienistä kehon asioista. Yrttiteetä helpottaa tällä hetkellä ruoansulatushäiriöiden aikana, mukaan lukien yrtit, kuten rosmariini, persilja, korianteri, timjami ja jopa basilika, käytetään melko usein maun lisäämiseen makuun. Tämän lisäksi yrtit osallistuvat myös ruoansulatushäiriöiden parantamiseen, jolloin aineenvaihdunta lisääntyy ja kiihtyy luonnollisesti.

12. Pähkinäinen asia:

Pähkinät ovat hyvä tapa tehostaa aineenvaihduntaa. Ensinnäkin pähkinät ovat voimakas proteiinien ja vitamiinien lähde, ja siihen lisätään pähkinöiden, kuten pistaasipähkinän ja mantelin, korkea kuitu- ja kalorimäärä. Kuitupitoisessa ruoassa on aina hyvä sulavuus, mikä voi täyttää vatsasi ja auttaa samalla ruoansulatusta. Metabolia pähkinöillä on helpoin tapa edetä. Muita tärkeitä pähkinöitä, jotka voivat auttaa sinua, ovat cashew, hasselpähkinät, pekaanipähkinät ja jopa saksanpähkinät. Lisää pähkinöitä aamulla lasilliseen maitoa ja ole ylhäällä ja onnellinen koko päivän.

Kuinka saada nopeampi aineenvaihdunta

13. Kaurapuuro:

Etkö tiedä kuinka tehostaa aineenvaihduntaa käyttämällä kaurahiutaleita, tässä on ratkaisu siihen. Aamuaamiainen, jossa on kulho maitoa ja kauraa, voi aina pitää sinut kylläisenä pitkään, koska kaura täyttää vatsasi ja pitää sen tiukassa ja kevyessä. Tämän lisäksi kaura on runsaasti kuitua ja auttaa nopeaa ruoansulatusta, joten kaasua tai turvotusta ei voi estää. Aamuisin maito- ja kaurapuuro -aamiainen voi pitää kehosi melko kevyenä ja vapaana ja edistää samalla aineenvaihduntaa.

14. Jogurtti:

Olet varmasti miettinyt, miten voit parantaa aineenvaihduntaa samalla kun pidät hauskaa? Jogurtti perustasollaan on aina ollut hyvä lääke kuumottavaan vatsaan tai ruoansulatushäiriöön, joka välittömästi viilentää ja rauhoittaa sisäosia, jotta ruoansulatus voi edetä hyvin. Jogurttia voidaan käyttää aavikkona tai yksinkertaisesti aamupalana. Jos ilmenee ruoansulatushäiriöitä, turvotusta tai kaasua, lisää jogurttia ruokavalioosi ja pidä päivän ongelmat poissa.

15.Ruoan saantityyli:

Olet varmasti miettinyt, miten voit parantaa aineenvaihduntaa käyttämällä vain ruokatottumuksia? Ruoka pieninä suhteellisina määrinä voi olla helppoa ruoansulatuksellesi, varsinkin jos sinulla ei ole väärä aineenvaihduntataso. Kun otat vain vähän joka kerta, kehosi kestää hyvin ruokaa, vaikka se olisi mausteista ja kuumaa. Kun ruoansulatuspuoli on jo käsitelty, seuraava erä voi päästä läpi. Siksi ruokailutavan muuttaminen voi auttaa parantamaan aineenvaihduntaa. Usein aterioita, mutta pienempiä annoksia, on uusi tyyli.

Aineenvaihdunta on kehosi tapa selviytyä ruoansulatuksesta ja rasvanpoltosta. Usein törmäät ihmisiin, jotka söisivät paljon, mutta eivät koskaan lihonneet paljon. Tämä liittyy ensisijaisesti korkeaan aineenvaihduntaan, joka tarttuu ruoan proteiineihin ja käyttää niitä kehossa nopean ruoansulatuksen helpottamiseksi. Ylimäärä menee suoraan karkearehuun ja poistuu kehosta.