Kuinka parantaa ruoansulatusta luonnollisesti

Ruoan kulutuksen, ruoansulatuksen ja eliminoinnin prosessin ja yleisen terveytesi välillä on suora korrelaatio & pitkäikäisyys. Oikein pilkottu ruoka saavuttaa kehon solut & kudoksia niiden ravitsemiseksi. Joten sinun pitäisi ottaa ruoansulatusprosessi & siihen liittyvät tavat, vakavasti!

Ruoan asianmukainen sulattaminen

Kuinka parantaa ruoansulatusta luonnollisesti:

Lue alta muutamia vinkkejä ja luonnollisia tapoja siitä, mitä voidaan tehdä kehon ruoansulatusprosessien auttamiseksi.

1. Tasapainoinen ruokavalio hyvän ruoansulatuksen kannalta:

Ota tasapainoinen ruokavalio, joka vastaa kehosi ravitsemuksellisiin tarpeisiin. Ruokavalion tulisi sisältää sopivassa suhteessa hiilihydraatteja, rasvoja, proteiineja, kivennäisaineita, vitamiineja & Karkearehu.

Sisällytä molemmat liukoiset & Liukenemattomat kuidut ruokavaliossa. Liukenemattomat kuidut auttavat lisäämään suurimman osan ulosteista, kun taas liukoiset kuidut auttavat imemään vettä ulosteen materiaalista niin, että se muuttuu pehmeäksi. Voit saada kuitua syömällä tuoreita hedelmiä & Vihannekset, pähkinät, kuivatut hedelmät, Kokojyvä & Palkokasvit. Jos suolistotottumuksesi ovat säännölliset, et todennäköisesti joudu koskaan kärsimään sellaisista ongelmista kuin divertikuliitti, paalut, ärtyvän suolen oireyhtymä jne..

Rajoita rasvan saantia, koska rasvoja on vaikea sulattaa ja hidastaa koko ruoansulatusprosessia yleensä. Joten vaikka jonkin verran rasvaa on välttämätöntä, koska se toimii voiteluaineena ruoansulatuskanavassasi, voit tehdä siitä helpon järjestelmässäsi yhdistämällä rasvaiset elintarvikkeet kuitupitoisiin elintarvikkeisiin.

2. Aika syödä ruokaa hyvin:

Olet varmasti kuullut, että aamiaisen tulisi olla raskain ateria, lounaan kohtalaisen raskas ja illallisen kevyin. Kokeile myös aterioita joka päivä suunnilleen samaan aikaan.

Syö eniten hiilihydraatteja päiväsaikaan, jotta kehollasi on riittävästi aikaa sulattaa ne & antaa myös runsaasti energiaa päivittäisten toimintojen suorittamiseen. Voit ottaa proteiineja lounasaikaan. Vältä liha- ja proteiinipitoisia ruokia yöllä, koska niiden sulaminen vie aikaa. Illallisesi tulisi sisältää ruokaa, joka antaa sinulle lisää mineraaleja, kuten tuoreita hedelmiä ja vihanneksia sisältävää salaattia, vähäisessä öljyssä keitettyjä kasviksia tai kulhoa keittoa. Voit ottaa maitoa puolivälissä aamulla tai puolivälissä.

3. Luota probiootteihin:

Pyydä lääkäriäsi määräämään sinulle probioottikapseli, joka sisältää suolistoystävällisiä bakteereja, jotka helpottavat ruoansulatusta. Ruoka ei vain sula helposti, vaan myös auttaa ravinteita imeytymään suolistossa hyvin. Ne auttavat hajottamaan laktoosia & Immuunijärjestelmän vahvistaminen.

4. Älä ylikypsennä ruokaa:

Kaikilla elintarvikkeiden ravintoaineilla, mukaan lukien: vitamiinit, kivennäisaineet, bioflavonoidit, entsyymit, on kaikilla tietty lämmönsietokyky, jonka ylittyessä ravintoaineet tuhoutuvat.

5. Vältä soodaa:

Soodajuomat sisältävät fosforihappoa, hiilihappoa, joka tuhoaa suolistobakteereja. Samoin alkoholin ja tiettyjen antibioottien kulutus häiritsee myös suolistobakteerien toimintaa. Tämä on yksi parhaista vinkeistä ruoansulatusjärjestelmän parantamiseksi luonnollisesti.

6. Pureskele ruokaa oikein:

Lapsena olet varmasti kuullut vanhempiesi kehottavan sinua pureskelemaan ruokaa 32 kertaa. Ruoansulatusprosessi alkaa itse suussa jauhamalla ruoka pienemmiksi kuoriksi ja sekoittamalla sylkeen. Joten jos et pureskele ja murskaa ruokaa kunnolla, vatsasi happo ei hyökkää siihen kunnolla. Joten, istu alas ja syö ruokaa kärsivällisesti äläkä vain syö sitä, kun seuraavan kerran syöt. oikea pureskelu on yksi yksinkertaisista tavoista parantaa ruoansulatusta.

7. Pysy kaukana toksiinista:

Vältä myrkkyjä, kuten teetä, kahvia, makeisia tai tupakointia, koska nämä stimulantit aiheuttavat verensokerisi vaihtelua koko päivän ajan, mikä johtaa virheellisiin ruokailutottumuksiin ja ruokahaluun & Stressi.

8. Juo paljon vettä:

Kuinka parantaa ruoansulatusjärjestelmää ottamalla runsaasti vettä. Vesi on tärkein ja tarpeellisin asia ihmiselämälle, jos juot runsaasti vettä, kuten yli 4 litraa päivässä, ruoansulatusjärjestelmäsi ja verenkiertosi ovat kunnossa ja runsaasti vettä voi välttää munuaiskivet.

9. Älä ohita aterioita:

Syö pienempiä annoksia 5-6 kertaa päivässä kahden tai kolmen erityisen raskaan aterian sijaan. Pienien aterioiden ottaminen päivässä on tehokkain tapa parantaa ruoansulatusta kunnolla.

10. Kuitupitoinen ruoka:

Kuidut lisäävät ruokaa, mutta yleensä kuidut voivat olla sekä liukoisia että liukenemattomia riippuen siitä, mitä syömme. Loppujen lopuksi kuidut auttavat imemään ravinnon pois ruoasta ja lisäävät irtotavarana järjestelmääsi, jotta suoliston liikkeet ovat asianmukaiset ja säännölliset, mikä varmistaa, että järjestelmäsi on hyvin sulatettu eikä estä turvotusta ja kaasua.

11. Jooga voi parantaa ruoansulatusta:

Olet varmasti miettinyt, kuinka parantaa ruoansulatusta käyttämällä joogaa aseena? Joogaa pidetään usein alustavana harjoituksena parhaimmillaan oman kodin mukavuuksista. jooga koostuu yleensä pehmeästä hengityksestä ja muutamasta venytyksestä, paketista, joka auttaisi sinua meditoimaan samalla rauhoittaen ja rentouttaen sisäelimiäsi, mikä lisää aineenvaihduntaa ja ruoansulatusta.

12. Kofeiinileikkaus:

Kahvi on yleinen juoma useimmille ihmisille, jotka heräävät aamulla. Liiallinen kahvin saanti voi kuitenkin aiheuttaa kaasua ja turvotusta järjestelmässäsi, mikä haittaisi varmasti ruoansulatusta. Tämän seurauksena on myös vältettävä suklaata, joka sisältää kofeiinipaloja.

13. Lopeta juominen ja tupakointi:

Juomisen ja tupakoinnin vähentäminen on ehdottomasti hyvä keino parantaa ruoansulatusta. Tässä puhutaan alkoholin kulutuksesta ja liiallisesta tupakasta, joka imee nikotiinia järjestelmääsi – ominaisuus, joka rajoittaa ruoansulatusta sujuvasti. Sama koskee alkoholia, joka hidastaa ruoansulatusta ja johtaa turvotukseen.

14. Stressin lievitys:

Stressi voi olla hallitseva osa ruoansulatushäiriöitä ja monimutkaisuutta kehossasi. Stressi järkyttää järjestelmääsi ja jatkuva stressivirta aiheuttaisi varmasti vakavia vaurioita sisäisesti keholle. Stressi hidastaa kehon toimintoja, mukaan lukien aineenvaihdunnan vähentäminen, mikä vaikeuttaa ruoansulatusta. Yritä aina rauhoittaa itseäsi.

15. Detox -aika kerran kuukaudessa:

Päivittäin paljon myrkkyjä kertyy elimistöön, mahdollisesti koko kuukauden ajan. Liian korkeat toksiinitasot voivat häiritä ruoansulatusta ja siihen liittyviä kehon toimintoja. Siksi muutaman päivän, mahdollisesti viikon joka kuukausi vieroitusjakso voi auttaa palauttamaan ruoansulatusjärjestelmän parhaaseen mahdolliseen. Detox voidaan tehdä itse kotona menemällä mehudieetille tai yksinkertaisesti pakenemalla tavalliset ateriat.

16.Aterioiden jatko -osa:

Vinkkejä ruoansulatuksen parantamiseen vie sinut takaisin aterian jälkeiseen jatko -osaan. Yleensä kun syöt jotain liian kuumaa tai liian mausteista, ruoansulatusongelmia voi esiintyä. Siksi on aina suositeltavaa pitää jatkosarja, jossa heti aterian jälkeen lopetat makuasi terveellisellä autiomaalla, kuten jogurtilla ja marjoilla tai papaijalla ja hunajalla tai yksinkertaisesti höyryävällä kupilla mustaa sitruunateetä.

17. Piparminttu tee:

Piparmintunlehdet tunnetaan aina jäähdyttävästä vaikutuksestaan, jäähdytetty tunne, jonka he jättävät jälkeensä, aina hämmästyttää meitä. Täällä voimme nyt käyttää tämän piparmintun hyvyyttä ajaa pois ruoansulatushäiriöt, kuten turvotus, kaasu ja levottomuus. Piparminttu tee viilentää ja rauhoittaa sisäelimiä ja edistää nopeaa ruoansulatusta.

18. Käytä mausteita ja yrttejä:

Mausteet ja yrtit ovat usein jokaisen ruokalajin yleinen ainesosa, joka on pohjimmiltaan olemassa maun ja ulkonäön lisäämiseksi. Nyt monet ihmiset vastustavat usein liian kuumien mausteiden käyttöä, koska useimmat niistä aiheuttavat ruoansulatushäiriöitä. On kuitenkin joitakin poikkeuksellisia parantavia ominaisuuksia, kuten kurkuma, kaneli, kumina, timjami, persilja ja korianteri, jotka todella auttavat nopeaa ruoansulatusta ja varmistavat, että suoliston liikkeet eivät estä sinua.

19. Jään käyttö:

Ruoansulatuksen parantaminen jäällä on pieni temppu, jonka jokainen ja jokainen voi valita. Yleensä raskaan aterian jälkeen sinun tulee aina seurata aterian jälkeen jäähdytetty lasillinen juomaa. Jos ei mitään, turvaudu jäälasilliseen vettä. Jää viilentää ja rentouttaa järjestelmääsi, mikä helpottaa ruoansulatusta.

20. Hunaja ja sitruuna:

Herää joka aamu Luke -lämpimään lasilliseen vettä, johon on sekoitettu ruokalusikallinen hunajaa ja muutama puristus limeä tai sitruunaa. Lime, joka on täynnä antioksidantteja ja sitrushedelmiä, puristaa suolen mehuja, kun taas hunajan luonnolliset parantavat ominaisuudet voivat rauhoittaa ja rentouttaa järjestelmääsi.

21. Noudata rutiinia:

On aina suositeltavaa johtaa elämääsi tietyn rutiinin perusteella. Epäsäännölliset ruoka -ajat tai päivittäiset suunnitelmien muutokset eivät välttämättä ole jotain, mitä kehosi selviää liian hyvin.

22. Inkivääritee parantaa ruoansulatusta:

Inkivääri on erikoinen mauste, joka lisää makua aterioihisi. Tulehduskipulääke ei ainoastaan ​​rauhoita sisäelimiäsi ajaen ruoansulatushäiriöitä ja palovammoja, vaan huolehtii myös turvotuksesta ja kaasusta antamalla ruoan ravintoaineen imeytyä nopeammin.

23. Vapaan käden harjoitus:

Aivan kuten jooga, pieni harjoitus on aina osoittautunut hyväksi keinoksi pitää järjestelmäsi terveenä ja toimivana. Nämä harjoitukset ovat ehdottomasti venyttelyä, kiertymistä ja sellaisia, ja ne tulisi suorittaa tunteja aterian jälkeen. Pieni vetäminen ja vetäminen auttaa sulattamaan ruoan nopeammin.

24. Ei gluteeniviivaa:

Monet aiemmin tehdyt tutkimukset ovat valittaneet gluteenin esiintymisestä ruokavaliossaan yleisenä ruoansulatushäiriön syynä. voit aina kysyä ravitsemusterapeutilta listan gluteenipitoisista elintarvikkeista, joita sinun pitäisi syödä. Pidä gluteenin saanti minimissä, jos et poista sitä kokonaan, ja kerran ruokavaliosta ja näe ruoansulatus ystäväsi koko kuukauden ajan.

25. lihavuus:

Lihavuus tai ylipaino voi estää järjestelmääsi, mikä rajoittaa vapaata ruoansulatusprosessia toimimaan sujuvasti. Lihavuus rasvaa vallitsee, järjestelmän paine aiheuttaa tarvittavan häiriön. Pidä aina silmällä painoasi ja pidä ruoansulatus parhaimmillaan.

Ruoansulatus on kodikas sana, jonka kanssa kohtaamme usein ongelmia. Ruoka, jota pureskellaan niin hyvin, liukuu ruokaputkemme alas ja hajoaa itsestään. Vasta kun kaikki ravintoaineet ovat imeytyneet ja loput karkotettu järjestelmästämme, kutsumme prosessia sujuvaksi ruoansulatukseksi. Kun lopulta häiritsemme tätä prosessia, ilmenee kaasua ja turvotusta.