Kuinka välttää ummetusta

Ummetus on yksi yleisimmistä ongelmista, joista monet valittavat. Yksinkertaisesti sanottuna se on kehon kyvyttömyys erittää suolistoa ja tämä johtaa tuskallisiin kouristuksiin vatsassa sekä paljon epämukavuutta. Vaikka ummetus ei ole vakava ongelma, tämän tilan pitkittyneet ongelmat voivat haitata päivittäistä rutiinia ja elämäntapaa. Ummetuksen hoidon sijaan on kuitenkin aina parempi vaihtoehto välttää se tietyillä terveelliseen elämään liittyvillä vihjeillä ja ehdotuksilla. Tämä opas on täydellinen tietämään parhaat keinot välttää ummetuskriisi ja pitää se loitolla. Tarkista ne ja seuraa tuloksia säännöllisesti.

Miten välttää ummetusta

Syö kuitupitoisia ruokia:

Kuitu on yksi parhaista tavoista puhdistaa vatsa jätteistä ja säätää suoliston liikkeitä ummetuksen välttämiseksi. Tämä tavoite voidaan saavuttaa helposti lisäämällä ruokavalioon joitakin huippuluokan elintarvikkeita. Luumut, päärynät, porkkanat, parsakaali, pavut, persikat, viikunat ja täysjyvät ovat tässä suhteessa ihanteellisia ruokia. Yhdistelmä 2-3 ruokaa täältä auttaa sinua oikealla tavalla.

Sisällytä pellavansiemenet ruokavalioon:

Pellavansiemenet ovat yksi parhaista tavoista välttää ummetusta. Voit jauhaa tämän siemenen ja säilyttää. Ripottele niitä päivittäin ruokien ja salaattien päälle. Se ei ainoastaan ​​auta suoliston säätelyssä, vaan myös varmistaa, että keholle toimitetaan hyvä määrä omega -rasvahappoja.

Saa runsaasti vettä ja terveellisiä nesteitä:

Toinen tehokas tapa estää ummetusta on saada hyvä määrä vettä joka päivä. Noin 10 lasillista tavallista ja suodatettua vettä on suositeltavaa. Tämän lisäksi voit aina sisällyttää terveellisiä nesteitä, kuten tuoreita hedelmämehuja ja yrttiteetä. Näin varmistetaan, että keho on hyvin nesteytetty ja suolistossa on oikeat liikkeet. Se lisää irtotavaraa ulosteeseen ja varmistaa, että se muuttuu pehmeämmäksi ja helpottaa poistumista.

Liikunta on merkittävää:

Liikunta auttaa ylläpitämään kehon toimintoja ja pitää myös ruoansulatusjärjestelmän kunnossa. Käyttämällä noin 30 minuutin harjoittelua päivittäin voit todella pitää ummetuksen loitolla ja monia muita etuja. Jopa niin yksinkertainen asia kuin kävely tekee ihmeitä. Kokeile itse nähdäksesi edut! Mitä vielä? Se auttaa myös ylläpitämään kehon painoa.

Sinulla on hyvät wc -tavat:

Ensimmäinen asia on viettää hyvää aikaa wc: ssä ja olla kärsivällinen ulosteiden läpäisemiseksi. Anna kehon joskus erittyä. Älä myöskään koskaan unohda luonnon kutsua. Ulosteiden tarpeiden huomiotta jättäminen aiheuttaa sinulle vain ummetusta. Paras aika ulosteen ulosteeseen on noin 30 minuuttia aterian jälkeen tai aikaisin aamulla.

Vältä kofeiinia:

Kofeiinipitoiset juomat vain vaikeuttavat ulosteen läpäisemistä. Tämä sisältää sekä teetä että kahvia. Sen lisäksi sinun tulisi pysyä poissa hiilihapotetuista ja hiilihapotetuista juomista, mikä pahentaa ummetusta. Alkoholi on toinen juoma, josta tulisi pysyä poissa, jos he eivät halua kokea ummetusta.

Vältä lääkkeitä:

On tiettyjä lääkkeitä, erityisesti antibiootteja, jotka aiheuttavat ummetusta sivuvaikutuksena. Jos haluat välttää tunteet kokonaan, on parasta lopettaa tällaisten lääkkeiden käyttö ja etsiä korvikkeita. Tämä on yksi parhaista tavoista saavuttaa ummetuksen välttämisen tavoitteet. Muista neuvotella lääkärin kanssa ennen kuin teet niin.