Idéer för vinterträdgårdar – praktiska tips för trädgårdsdesign

Trädgårdsdesignidéer vinterväxter färger röda

För många är vintern precis rätt tid för att lugna trädgården. De låga blommorna blommar inte igen förrän på våren och sommaren. Så att din trädgård inte ser levande och grå ut på vintern kan du använda några knep Idéer för vinterträdgård använda sig av. Varje utmärkt trädgårdsdesign är ett resultat av noggrann planering och denna vackra trädgård av Sara och Ron Malone är ett verkligt bevis på att hårt arbete räknas.

Vinterträdgårdsidéer – välj växterna

Japansk lönn barrträdgård

Sara och Ron är passionerade trädgårdsmästare som är energiska på jakt efter nya möjligheter och Idéer för vinterträdgård Letar efter. Deras mål – att designa trädgården på ett sådant sätt att med mindre ansträngning skapas en design som du kan njuta av året runt. Resultatet blev en trädgård som kännetecknas av en tydlig struktur och vackra färger. Du har gjort två viktiga förändringar – å ena sidan planterade du träd och buskar som har en rumslig struktur även på vintern, och å andra sidan har du valt rätt växter. Barrträd, vintergröna buskar och gräs blev riktiga blickfång i trädgården. Träd behöver regelbunden vård och beskärning, du måste kontrollera luftfuktigheten regelbundet. Du har i alla fall fördelen att du inte behöver transplantera dem varje vår.

Idéer för vinterträdgård – trädgårdsdesign med mångfärgade växter

Vinterväxter lymfmyrten

Om du är ute efter färsk Idéer för vinterträdgård då har vi ett förslag – ta färg till din trädgård på vintern också! Växter som Cupressus macrocarpa / kallad Zymmerzypresse eller Winterhart /, Thuja plicata eller arborvitae, Juniperus conferta barrträd, bär och Arctostaphylos – bärdruvor, Rhamnus californica – hagtorn och andra extraordinära men vackra arter har hittat en plats i vinterträdgården.

Färgglada och fräscha idéer för vinterträdgårdar

Välj idéer för uterum växter släkt

Många av dessa växter kallades Idéer för vinterträdgård Valde just för att de ser bäst ut under vintersäsongen och verkligen kan fräscha upp trädgården / särskilt när solljuset lyser /. Om du letar efter ett spektakulärt utseende kan du välja Luma apiculata – Lumamyrte eller Rhamnus Columns Faulbaum Fine Line. Det sista släktet ger vackra frukter på vintern. De röda växtstammarna ser bra ut i kontrast till de grå tonerna i det omgivande området. Andra fina exempel är Acer palmatum – japansk lönn “Sango Kaku” och Drimys lanceolata – bergpeppar.

Trädgårdsdesign från vinterträdgården – fascinerande struktur

Färg uterumbuskar

Om du vill göra ett starkt intryck måste du inte bara ha färg i vinterträdgården, utan också en tydlig struktur och design. Kombinera växter i olika höjder och volymer – designa din trädgård som en arkitekt och tänk på förhand hur allt kommer att passa ihop. Du kan välja skulpturella blomkrukor och stjälk saftiga växter så att en liten men fin vinterträdgård också kan utformas på uteplatsen eller på terrassen. De ser vackra ut året om och kommer att vara i harmoni med utseendet på trädgården. Skapa en vacker vinterträdgård full av färger och liv

Från Jaz

Trädgårdsdesign – att välja rätt växter

Trädgårdsdesign vinterförberedelse

Garteng med vinterväxter

Trädgård med vinterväxter

Vintergröna växter och intressanta blomkrukor på uteplatsen

Uteplats vintergröna stam saftiga växter