Mexikansk terrassdesign för den semesterkänslan

exotiska växter-palmer på terrassen

Njut av de första höstdagarna på din egen terrass och känna att du är i Mexiko samtidigt. Känslan av att vara på en sorglös semester i detta avlägsna land kan kännas när du sitter under ett palmer med pinnade löv. Det finns sådana palmer som enkelt kan odlas i en kruka eller hink och är perfekta som dekoration för en Mexikansk terrassdesign lämplig. En lämplig sådan är till exempel dvärgpalmen (Chamaerops humilis). Den tål även temperaturer så låga som minus 10 grader, så du kan lämna den på terrassen i oktober med gott samvete. På vintern är det dock bäst att placera dem i ett ljust rum som inte fryser. En vinterträdgård är särskilt lämplig för detta.

Mexikansk terrassdesign med kaktusar

Succulenter-på-balkong-terrass

För en Mexikansk terrassdesign Självklart ska kaktusarna inte heller saknas. De ser inte bara eleganta ut, de är också lätta att underhålla. Om du planterar dem i väldränerad jord, räcker fukten som de ibland får från regn och du behöver inte oroa dig för att vattna dem.

Mexikansk terrassdesign med varm paprika

Chili-på-terrassen design

Lika typiskt och viktigt för en Mexikansk terrassdesign är den dekorativa heta paprikan. De kompakta ettåriga växterna växer och mår väldigt bra i krukor. Den orange, gula och röda frukten av denna växt är ofta förknippad med det färgglada Sydamerika.

Terrassdekorationer och tillbehör för en härlig känsla

Terrass design-möbler-på-balkong

Allt som saknas för en avkopplande atmosfär är rottingmöbler, färgglada kuddar och en mysig filt. Tillbehören är viktiga för en mexikansk dekoration.Den eldiga mexikanska atmosfären stöds också av ljus dekorerade med små paprikor eller chilipeppar och en kaktus cereus i grytan.

För dig som älskar het chili

Chili på terrassen design

De heta chilipeppar ska definitivt inte saknas i den mexikanska dekorationen om du gillar att äta kryddig. Skålarna är långa, röda frukter som också är bra dekorationer.

En solig fest

Fiesta-dekoration-idéer-på balkongen

Echeveria, färgglada servetter och färgglada rätter är andra tillbehör du behöver för att servera mat ute i mexikansk stil.

Kaktusar på balkongen

Växter-på-terrassen-olika

Kaktus-terrass-design-hemma

Palm-hängande-växter-keramiska krukor

Palm-träd-på-balkong-mexikanska-dekorativa-växter