Vit trädgård – Ett framgångsrikt exempel på trädgårdsdesign i vitt

vit trädgård design idéer ton på ton design vit blomma

Med fler och fler trädgårdsälskare utvecklar en vit trädgård sin speciella attraktion. Vita trädgårdar utstrålar naturlig skönhet, elegans, renhet och blygsamhet. De känsliga vita blommorna är förtrollande och magiska. De får till och med den lilla trädgården att se större ut direkt. För att skapa en vitblommande trädgårdsdröm med en unik stil är ett smart urval av växter och bra planering avgörande. Ett skickligt utformat och imponerande implementerat koncept för trädgården i vitt är Sheila Jacks London -trädgård, som kan tjäna som inspiration.

vit trädgård design sheila jack ton i ton vit blommande perenner eleganta

I följande bildgalleri hittar du ett framgångsrikt exempel på trädgårdsdesign i vitt, som, som redan nämnts, designades av Sheila Jack. Professionellt har hon sysslat med sidlayout för tidningen Vogue, samt fotografi och konst. Den begåvade trädgårdsdesignern hittade inspiration till sin vackra stadsträdgård i London på Chelsea Flower Show.

vit trädgård sheila jack trädgård design vita växter iris klippor av dover

Mycket av de växter som växer i hennes trädgård idag köptes också i Chelsea. Sheila Jack slutförde en ettårig intensivkurs vid London College of Garden Design i Kew Gardens, där hon tilldelades utmärkelsen “Top Student”.

sheila jack london vit trädgård struktur ton i ton design

Direkt efter examen vann hon två utmärkelser från Society of Garden Design. Hennes tidigare yrkesliv och uppmärksamhet på detaljer, liksom ett intresse för hur saker görs och hur de i sin tur bearbetas i sin renaste form, har bidragit till hennes framgång. Den prisbelönta trädgårdsdesignern arbetar för närvarande med ett antal projekt och får professionell erfarenhet av att arbeta med etablerade designers.

Hortensia Anabelle vit trädgård Sissinghurst vit silver ton på ton struktur blomma form

När man talar om en vit trädgård är det viktigt att nämna den berömda “vita trädgården” i Sissinghurst. Det skapades av Vita Sackville-West. Det är inte utan anledning att Sissinghurst Castle Garden är en av de mest kända trädgårdarna i England och anses nu vara en modell för många trädgårdar. Alla växterna där blommar i vitt och grått och skapar ett unikt landskap.

kina rue thalictrum delavayi vit trädgård vita blommor

Vita cosmeen (Cosmos bipinnatus), japanska anemoner (Anemone japonica) och buskar med fem fingrar (Potentilla fruticosa) blommar och utvecklar sin fulla prakt. I de flesta trädgårdar kommer dessa växter i rosa, ros eller, som den femfingrade busken, i gult, medan de här lyser i en delikat vit. Ännu mer än 60 år efter skapandet anses denna trädgård vara ett perfekt exempel på en fascinerande svartvit trädgård.

sheila jack trädgård design london vit trädgård klättring ros prydnadslök

Om du vill njuta av den ljusa, strålande skönheten och den naturliga charmen i en trädgård i vitt, erbjuder många vita växter dig mycket designutrymme för att göra din trädgårdsdröm verklighet. För att området inte ska vara monotont och tråkigt bör du dock vara uppmärksam på några viktiga punkter.

sarcococca humilis skugga blomma vita växter vit trädgård

Först och främst bör du skapa en mörk och lugn bakgrund så att den eleganta vita färgen kan utveckla dess effekt. Barlind används för detta ändamål som en vintergrön häck. Beroende på tillgängligt utrymme skapas stigande sängar framför häcken. Så att en vit trädgård är glädjande för ögat och varje växt i arrangemanget presenterar sin unika skönhet är graderingen efter tillväxtens höjd av stor betydelse – från marktäckning, som är cirka 15 centimeter hög, till ensamma träd, till träiga växter.

sheila jack vit trädgårdshöjd blomma form gräs träig vit blommande perenner

Det är bäst att kombinera vita växter och vita blommor som är av olika storlek och har olika blomformer. Detta förhindrar att vita toner uppträder monotona. Vita blommor med sfäriska blommor, till exempel “Boule de Neige” rosen, ser förtrollande vackra ut när de åtföljs av de druvformade blomställningarna hos de vita lupinerna (Lupinus albus). En charmig kontrast och ytterligare dynamik kan också skapas med växter med olika lövfärger.

allium rosor gräs ljusfärgade planteringshöjd gradering vit trädgård

Kombinera olika nyanser av vitt med varandra för att skapa en vacker ton-i-ton trädgård. För att skapa en spännande vit förändring bör växterna i din trädgård inte bara vara vitblommande. En vit trädgård kan också ha enorm nytta av rosa och vita, gröna och vita eller gula och vita blommor.

jasminum polyanthum vit trädgård vita blommor vita blommande perenner

En vit trädgård kan göras attraktiv och varierad varje säsong med olika vita blommor. Den omisskännligt stora känslan av Sheila Jacks London -trädgård eller Sissinghurst Castle kan också överföras till din egen trädgård för våren med en kombination av vårmuggar, snödroppar, vita krokusar, tulpaner och schackbrädor.

vit trädgård sheila jack allium svärd lilja vita blommor

Vittblommande perenner som liljekonvalj (Convallaria majalis), hjärtblomma (Dicentra spectabilis), våranemon (Anemone blanda), fjällknopp (Centaurea montana) eller vårrosen (Helleborus orientalis hybrid) är perfekta designpartners för dessa tidiga blommare.

klätterros madame alfred carriere sheila jack trädgård design vit trädgård vita blommor

Sommaren är den viktigaste blomningen för rosor, som bildar en vacker ensemble med många perenner som övervägande blommar i vitt. Sådana är silverruan (Artemisia ludoviciana), Balkanskranskräven (Geranium macrorrhizum), persikbladad klockblomma (Campanula persicifolia), rävhandske (Digitalis purpurea), Schönaster (Kalimeris incisa), delphinium (Delphinium Belladonna hybrid). Om du vill lägga till silverfärgade accenter i trädgården är kattmyntan (Nepeta racemosa) och elfenbenstisteln ett utmärkt val.

vit trädgård sheila jack trädgård design svärd lilja klippor av dover bakgrund grön

Vita blommande stauder som rölleka (Achillea decolorans), höstanemon (Anemone Japonica hybrid), kronblad (Echinacea purpurea), myrten aster (Aster ericoides), kinesisk vass (Miscanthus sinensis) och kunglilja (Lilium regale) berikar sensommaren och höst din trädgård i vitt. Evergreens, gräs och prydnadsväxter ger den vita trädgårdsstrukturen och skapar en spännande plantering.

sheila jack white garden london hammersmith office

En frodig, vit trädgård lyser även när himlen är grumlig och i skymningen och är särskilt effektiv på kvällen. Om du vill koppla av i din trädgård efter en hård dags arbete, är ljusfärgade växter det rätta valet för utomhus.