17 erilaista puulajia Intiassa ja niiden ominaisuudet ja käyttötavat

Puulajit: Puu on tunnetuin yleisimmin käytetty materiaali. Vaikka voit itse noutaa kaikenlaista puuta huonekalujen rakentamiseen, sinun on valittava oikea tarpeisiisi. Yleisin metsätuote on puu, jota käytetään puuteollisuudessa. Kestää vuoden, ennen kuin kasvi kehittyy puuksi. Kuitenkin yleisin puu, josta tulee puu, ovat angiospermit. Angiospermit ovat kasveja, jotka tuottavat kukkia ja suljettuja siemeniä. Gymnosperms -kasveja kutsutaan puiksi (ne, jotka tuottavat paljastamattomia siemeniä, kuten mänty, kuusi jne.). Angiospermistä saatavaa puuta kutsutaan kovapuuksi, kun taas gymnospermistä saatua puuta kutsutaan havupuuksi.

Miksi puu: sen merkitys

Oletko miettinyt, miksi sinun on todella käytettävä puuta? Tässä muutamia syitä.

a. Tukeva: Useimmat puut ovat kestäviä ja kestävät hyvin kauan. Lehtipuu on tyypillisesti altis kulumiselle, mikä tekee siitä luotettavan.

b. Vähemmän energiaa: Tuotanto yhdessä puun käsittelykustannusten kanssa kuluttaa paljon vähemmän energiaa verrattuna muihin rakennusmateriaaleihin.

c. Tehokas vaihto: Puuta pidetään myös tehokkaana korvaajana muille materiaaleille, joiden tuottaminen vaatii paljon fossiilisia polttoaineita.

Puun luokittelu ja niiden nimet:

Lehtipuu tulee lehtipuista, joilla on leveät lehdet. Niiden kasvu kestää kauan, ja siksi niiden tiedetään tuottavan tällaista tiheää puuta. Niillä on tumma sävy ja ne ovat kalliimpia kuin havupuu. Lehtopuu on altis kulumiselle, joten se kestää yleensä pitkään.

Havupuu on peräisin havupuista, joiden lehdet näyttävät neulanmuotoisilta. Pehmeät puut ovat yleensä vaaleita ja tyypillisesti halvempia.

Tutustu erilaisiin puulajeihin ja niiden käyttötarkoituksiin.

Yksi yleisimmin käytetyistä materiaaleista on puu. Tiesitkö, että monilla puulajeilla oli laaja käyttötarkoitus? Se, josta pinnasänky on tehty, voi olla erilainen kuin vaatekaappisi. Katsokaa sen monia käyttötapoja ja lajeja.

Lehtipuut:

Lehtipuut ovat niitä, joiden puu tulee lehtipuista. Ne ovat tukevia ja kestävät ajan testin. Lehtipuut todistetaan parhaiten niiden kestävyydestä ja lujuudesta. Katso joitain hienoja lehtipuuta.

a. Tammi:

Tammi on lehtipuu, josta pohjoinen punainen tammi on kallein. Se kuuluu angiosperm -kasviryhmään ja on kotoisin pohjoisesta pallonpuoliskosta, johon kuuluvat Amerikka, Aasia, Eurooppa ja Pohjois -Afrikka. Tammipuiden väri on syvän ruskea ja kupari. Tunnista tammesi etsimällä tammenterhoja. Jos huomaat tammenterhoja, se on varmasti tammi. Puun kuori tulee pienistä, kovista ja hilseilevistä kuorista, ja lehdet, joissa on terävät nupit, jotka ulottuvat keskiviivasta.

Käyttää: Sitä on käytetty lehtipuuna monta vuotta. Lattiat, kodin tavarat, viinitynnyrit ovat osa tammipuusta valmistettuja esineitä tai joissa tammipuu sopii.

b. Vaahtera:

Vaahterat kuuluvat sarvikasvien luokkaan ja ovat kotoisin Aasiasta. Niitä on noin 128 varianttia. Ne kasvavat 10-45 metrin korkeuteen ja ovat lehtipuita. Vaahterat tunnetaan yleisimmin syksyn lehtien väristä. Ne voidaan ymmärtää nopeasti niiden vastakkaisesta lehtijärjestelystä ja kukasta myöhään talvella tai varhain keväällä. Niiden väri vaihtelee valkoisesta luonnonvalkoiseen kermanväriseen. Vaahterapuun tunnistaminen voi olla melko hankalaa, kun otetaan huomioon monet vaihtoehdot. Se havaitaan kuitenkin useimmiten lehtiensä avulla.

Käyttää: Vaahtera on puu, jota käytetään lihakauppana, uima -altaan akseleina, keilarataradana ja myös keulan raajoissa jäykkyytensä vuoksi.

c. Mahonki:

Mahonkipuu on suoraviivaista ja punaruskeaa puuta. Se on Amerikan alkuperäiskansoja ja on lehtipuuta. Mahonkin tunnistaminen on hieman helppoa. Tunne puu ymmärtääksesi, onko se pehmeää vai kovaa. Mahonki on kova. Puun kulmien on oltava pehmeitä. Jos ei ole, niin se on veener. Viljan tulee olla pitkä ja myös hieno. Paras mahonki -indikaattori on tummat hienot viivat jyvään. Lopuksi tarkkaile väriä. Jos se on punaruskea, se on mahonki. Jos se on nuori, puu on vaaleanpunainen.

Käyttää: Mahonkia käytetään huonekalujen, veneiden, soittimien ja paneelien valmistukseen. Ne tunnetaan parhaiten kauneudestaan.

d. Kirsikka:

Kirsikka on peräisin Euroopasta ja Länsi -Aasiasta. Kirsikkapuu tunnetaan punaruskeasta sävystään, joka on kaunis. Niiden kukat ovat joko vaaleanpunaisia ​​tai valkoisia, eikä niillä ole hajua. Ne kukkivat varhain keväällä ja tiedetään tuottavan vaaleanvihreitä marjoja. Voit tunnistaa ne seuraavasti. Niillä on suuret ja kiiltävät lehdet, jotka on järjestetty vaihtoehtoisesti puun oksille. Vaikka puun pohjan lehdet ovat keskivihreitä, ylhäällä olevat ovat vaaleankeltaisia. Niillä on tukeva kuori ja ne muuttuvat pehmeämmiksi kohti puun yläosaa. Jotkut kirsikkapuut kuorivat luonnollisesti kuoren ja näyttävät mahonki -värin. Tämä on varmasti kirsikkapuusi!

Käyttö: Sitä käytetään parhaiten huonekalujen ja kaappiesineiden valmistukseen. Mustasta kirsikasta valmistettua puuta käytetään sisäreunan, koristeiden, kahvojen ja muiden tieteellisten välineiden valmistukseen.

e. Pähkinä:

Pähkinäpuu on houkutteleva kahdesta syystä, toinen saksanpähkinöiden ja toinen puunsa vuoksi. Niiden puun väri soveltuu huonekalujen valmistukseen, jotka vaihtelevat vaaleanruskeasta tumman suklaanruskeaan. Puu tuottaa ravitsevia ja kovia pähkinöitä. Puun rakenne on poikkeuksellisen kova, ja se voidaan helposti tunnistaa suklaanruskeasta väristä, jonka raekuviot ovat erittäin hienoja ja suoria. Niissä on myös epäsäännöllisiä kuvioita, joissa on monia pyörteitä ja kaaria.

Käyttää: Niitä käytetään pääasiassa hienojen huonekalujen, nuppien, koristeiden tai muiden veistettyjen esineiden valmistukseen.

f. Ruusupuu:

Ruusupuu on lehtipuu ja kotoisin Intiasta. Ruusupuu puut ovat nopeasti kasvavia, joita pidetään myös Etelä-Iranissa. Puu on erityinen, ja se on suojattu Intian erityislaeilla. Puun puu on syvä mahonki, jonka tiedetään täyttyvän iän myötä. Sen punoitus vähenee sen saamasta auringonpaisteesta riippuen, mikä tekee siitä toisen sopivan puun huonekalujen valmistukseen. Ruusupuun tunnistaminen alkaa voimakkaalla tuoksulla, jonka avulla voit löytää sen helposti. Puu on kovaa ja tukevaa ja painaa erittäin raskasta, noin 53-75 kiloa. Ne ovat poikkeuksellisen kestäviä.

Käyttää: Sitä käytetään huonekalujen, syömäpuikkojen ja muiden puupalojen valmistukseen.

g. Teak:

Teak on toinen kova puu, jossa on pieniä valkoisia tuoksuvia kukkia ja suuria paperisia lehtiä. Puulla on nahanmuotoinen tuoksu, joka on jauhettu juuri. Niiden tunnistaminen on siis helppoa. Se on kotoisin Etelä- ja Etelä -Aasiasta. Puun väri on keltainen ja sen tiedetään tummenevan iän myötä erittäin kovalla puulla.

Käyttää: Sitä käytetään pääasiassa ulkokalusteiden ja veneiden kansien, leikkuulautojen ja sisälattian valmistukseen.

Havupuut:

Havupuu on toinen puun luokitus, joka tarjoaa hienoa puuta moneen tarkoitukseen. Ne ovat havupuiden tuote, eikä niiden puu ole yhtä kallista kuin lehtipuut. Tässä on joitain hienoimpia havupuupuita, joita on käytetty pitkään.

a. Mänty:

Mänty on hieman taipuisampaa kuin muut saatavilla olevat lehtipuut. Niiden kestävyys vaihtelee ja voi kestää todella kauan, kun ne on rakennettu hyvin sen kanssa. Se on tukeva, mutta se voi nopeasti naarmuuntua ja kolhota. Sen tiedetään vääntyvän altistuessaan kosteudelle tai ylimääräiselle kosteudelle. Se kasvaa pohjoisella pallonpuoliskolla ja sen tiedetään vastustavan kutistumista tai turvotusta. Kuoren väri on yleensä valkoinen tai vaaleankeltainen. Siitä puuttuu tyypillinen hahmo ja se on kevyt. Siksi niiden tunnistaminen on helppoa.

Käyttää: Sitä käytetään enimmäkseen huonekaluihin, ikkunakehyksiin ja kattoihin. Joidenkin mäntyjen hartsia käytetään tärpätin lähteenä.

b. Tuhka:

Valkoista tuhkaa käytetään laajalti kaupallisista syistä, ja sitä kasvatetaan laajalti Yhdysvaltojen itäosissa. Puu on kovaa ja raskasta. Tuhkapuun tunnistaminen voi alkaa etsimällä siitä jyviä, kuten tammea, ja vaihtelevat valkoisesta vaaleanruskeaan. Niillä on toisiinsa sidottu hahmo, ja ne voidaan tunnistaa näkyvästi näkyvistä valkoisista pisteistä, jotka voidaan helposti havaita.

Käyttää: Sitä käytettiin kehyksiin, kirveisiin, vasaroihin, tammeihin ja jääkiekkomailaihin. Se on suhteellisen kalliimpaa kuin muu havupuu.

c. Hickory:

Hickory on kotoisin Yhdysvaltojen itäosista. Hikkorilajeja on noin 15-16, joista 8-10 on kaupallisesti erittäin tärkeitä. Yksi kovimmista ja raskaimmista puista on hikkoripuu ja vaihtelee värin mukaan. Yleensä se vaihtelee punaruskeasta, vaaleanruskeasta tai valkoisesta. Värivaihtoehdoilla on raidallinen ilme ja puulla on karkea rakenne. Tunnista Hickory -puu niiden kuoren pystysuuntaisten harjanteiden avulla. Voit myös etsiä pähkinöitä ja niiden lehtiä, jotka kasvavat erottuvasta varresta.

Käyttää: Hickory -puusta valmistettiin vaunujen, vaunujen ja kärryjen pyöriä ja pinnoja. Sitä käytetään nyt lattian, huonekalujen ja työkalukahvien valmistukseen.

d. Pyökki:

Pyökki on kotoisin Euroopasta, Aasiasta ja Pohjois -Amerikasta. Pyökissä on vahvaa ja tukevaa puuta, jossa on pieniä huokosia ja joka näyttää samalta kuin vaahterapuu. Puu on vaalean kermanvärinen ja suhteellisen edullinen. Tunnistaaksesi ne, etsi pyöreitä pähkinöitä, jotka ovat hyvin pieniä ja joiden muoto on kolmio. Lehtien väri on kesällä yleensä vihreä ja talvella keltaisia. Puun kuori on sileä ja hiukan rakeinen kosketettaessa.

Käyttää: Sitä käytetään vanerivanerin, lattian ja muiden rautatien siteiden valmistukseen. Sitä käytetään myös polttoaineena suuren tiheyden ja hyvän palamiskyvyn vuoksi.

e. Koivu:

Koivusta on monenlaisia ​​vaihtoehtoja. Keltainen koivu on kaupallisesti tärkeä puu ja suosii lauhkeaa ilmastoa. Se on kotoisin pohjoisesta pallonpuoliskosta. Keltainen koivu on vaaleankeltaista valkoista puuta, jossa on punaruskea sydänpuu. Valkoisella koivulla on kuitenkin valkoinen väri, aivan kuten vaahtera. Se on pehmeää puuta ja tulee koivusta. Tunnista koivu katsomalla sen soikeaa lehtipohjaa, jossa on sahahampaiset reunat. Koivupuu on helposti saatavilla ja halvempaa.

Käyttö: niitä käytetään vanerin, laatikoiden, laatikoiden ja sisustuksen valmistukseen. Koivua on käytetty lattioissa ja paneeleissa.

f. Setri:

Cedarin tiedetään kasvaneen Yhdysvalloissa, Keski -Amerikassa ja Etelä -Amerikassa. Siinä on punaruskea väri, jossa on vaaleita raitoja ja kauniita jyviä. Voit helposti tunnistaa setrin sen aromin ja hyönteiskarkotteen ansiosta. Se on kohtalaisen kallis ja on eräänlainen havupuu.

Käyttää: Sitä käytetään kansien, arkkujen ja kaapien rakentamiseen.

g. Redwood:

Redwood on kotoisin Tyynenmeren Yhdysvalloista ja sen tiedetään kasvavan yli 300 jalkaa ja kestävän jopa 2500 vuotta. Se on havupuuta ja sen sanotaan kestävän rappeutumista ja hyönteisiä. Etsi syvänpunaruskeat ja markkerikasvirenkaat tunnistaaksesi ne nopeasti. Se on vahva ja erittäin harvinainen ja arvokas.

Käyttää: niitä käytetään pääasiassa käsityöhön, ulkokalusteisiin. Puu on kohtalaisen kovaa.

h. Katko:

Hemlock on kevyt ja siinä on yhtenäinen rakenne. Sillä on vähemmän vastustuskykyä hajoamiseen. He ovat kotoisin Yhdysvalloista. Sydänpuu on punaruskea, kun taas mehun väri voi olla hieman vaaleampi. Etsi kasvirenkaita niiden tunnistamiseksi. Hemlock -puusta on noin 10 lajia, joten niiden tarkka tunnistaminen voi olla hankalaa. Katso alla olevan kuvan kaltaista kuvaa.

Käyttää: Sitä käytetään ovien, puutavaran, paneelien, lautojen ja lankkujen valmistukseen.

i. Kuusi:

seuraava puulaji on kuusi. Kuusen tiedetään toimivan helposti ja antavan hyvän viimeistelyn. Niitä esiintyy Pohjois- ja Keski -Amerikassa, Aasiassa, Pohjois -Afrikassa ja Euroopassa. Ne voidaan helposti tunnistaa muista havupuista neulamaisten lehtien ja kartioiden avulla. Sen monet lajit voidaan tunnistaa niiden lehtien järjestelyn ja kartioiden koon ja muodon perusteella. Kuitenkin osa kuusesta puun tiedetään halkeilevan tai vääntyvän kosteustason mukaan. Mutta kestävin puu kestää savea. Yleensä puu on vaaleanruskea, jossa on ripaus keltaista ja punaista.

Käyttää: Niitä käytetään koristetarkoituksiin, paalutukseen ja vaneriin. Douglas -kuusia käytetään myllytöihin, lattiaan ja huonekalujen ja kaappien valmistukseen.

h. Kuusi:

kuusi on vahva ja kova. Se kestää hyvin vähemmän savia ja sen tiedetään olevan kevyt. Sydänpuu on punaruskeaa, kun taas havupuuta on keltaista. Tunnista kuusi suoran viljan kautta, jolla on hieno ja hieman keskikokoinen rakenne. Se on kotoisin Pohjois -Amerikasta.

Käyttää: Sitä käytetään korien valmistukseen, yleisiin myllytöihin sekä mastojen ja välilevyjen valmistamiseen lentokoneisiin ja laatikoihin.

Mikä puu sinun pitäisi valita huonekalujen valmistukseen Intiassa?

Voit käyttää huonekalujen rakentamiseen mitä tahansa puuta, mutta sinun on pidettävä mielessä, että jokainen niistä antaa kuitenkin vaihtelevaa lämpöä. Tutustu tähän oppaaseen oikean puun valitsemiseksi tarpeisiisi.

1. Tiikki: Tiikki puu on kohtalaisen kovaa ja arvokasta. Sitä voidaan kuitenkin helposti työstää ja se kestää vahvasti valkoisia muurahaisia ​​ja termiittejä. Puu on kestävää ja palonkestävää. Sen tiedetään myös syövyttävän rautaa ja sitä käytetään vain raskaaseen ylivoimaiseen työhön. Tiikkipuuta pidetään kaikkein arvokkaimpana puuna koko metsäluokituksessa. Vaikka tiikkihuonekalut voivat polttaa taskua hieman, se kestää kuitenkin hyvin kauan. Sitä esiintyy yleisesti Keski- ja Etelä -Intiassa.

2. ruusupuu: Seuraava puulaji on ruusupuu, joka on vahva ja kova. Se vaatii kiillotusta ja näyttää kauniilta valmistumisen jälkeen. Sitä on saatavana suurikokoisena ja sitä käytetään erinomaisten huonekalujen valmistukseen. Sitä käytetään myös kaappien ja muiden koriste -esineiden valmistukseen. Ruusupuuta pidetään erittäin arvokkaana. Sitä esiintyy yleisesti Madhya Pradeshissa, Karnatakassa, Keralassa ja Orissa.

3. Sissoo Wood: Se tunnetaan yleisesti nimellä tali. Puu on erittäin vahvaa ja kestävää. Sen tiedetään säilyttävän muotonsa ja se voidaan helposti maustaa. Sitä pidetään usein hyvänä puuna koriste -esineille. Sissoo -puuta käytetään laadukkaiden huonekalujen ja kaappien valmistuksessa. Sissoo -puu on yleistä Uttar Pradeshissa, Bengalissa, Assamissa, Mysoressa, Maharashtrassa ja Orissassa.

4. Sal Wood: Sal -puuta esiintyy Keralassa, Karnatakassa, Madhyapradeshissa, Tamil Nadussa ja Orissa. Siinä on läheinen vilja ja se on erittäin tukeva yhdistettynä sitkeyteen. Puu on haavoittuva, ja sitä käytetään laadukkaiden huonekalujen, kaappien ja muiden koriste -esineiden valmistukseen. Sen tiedetään säilyttävän muotonsa hyvin ja kestävän hyvin pitkään.

5. Mänty: Mäntypuuta esiintyy yleisesti Himalajalla ja muilla vuoristoalueilla. Valkoinen mänty on pehmeää, kun taas toinen on erittäin kovaa. Se on erittäin raskasta ja karkeaa. Sen tiedetään kuitenkin hajoavan joutuessaan kosketuksiin maaperän kanssa. Sitä käytetään ovien, ikkunoiden kehysten valmistukseen. Valkoista mäntyä käytetään tulitikkujen valmistuksessa.

Eikö ole yllättävää? No, erilaiset metsät ja niiden käyttötarkoitukset ovat todella erilaisia. Joten voi olla apunaasi tietää hieman metsien luokittelusta ennen kuin todella aloitat valintasi. Oppaamme on hyvä tapa oppia ymmärtämään monenlaisia ​​metsiä ja mitä ne ovat. Aloita metsästys!