Kasviruukut: 9 erilaista ruukkua sisä- ja ulkokäyttöön

Suurin osa nykyaikaisista pariskunnista suosii vehreyttä ja kasveja koriste -esineinä asuintilojensa parantamiseksi. Tämä johtuu siitä, että vehreyden tiedetään tuovan mielenrauhaa, rauhallisuutta ja rentoutumista elämääsi, ja nämä uudet kasvit ovat parhaita sisustuselementtejä, joita voi koskaan olla. Mutta mietitkö, mitkä voivat olla erilaisia ​​ruukkuja eri kasveille sopiviksi?

Kasviruukkujen tyypit

No, jos mietit, että kaikki sisä- tai ulkokasvit tai suuret kasvit, jopa riippuvat kasvit, voidaan pitää samanlaisen ruukkumuunnelman alla, olet täysin väärässä! Kaikki kasvit tarvitsevat ruukun oikean istuvuuden hyvän ja pitkän käyttöiän saavuttamiseksi. Joten tässä olemme tänään, jotta voimme antaa sinulle vilauksen suosikki- ja tunnetuista hienoista ruukuistamme, jotka eivät vain sovi erilaisiin kasveihin vaan lisäävät myös kirkkautta koteihisi!

Kasvisäiliöt: 9 erilaista ruukkua kasveille

Jos luulet, että rennot muoviset kattilat ovat ainoita, jotka ovat yleisiä ja saatavilla kaikkialla, tässä on muita hienoja vaihtoehtoja tunnelman valaisemiseksi kotona!

1. kookos:

Kookospotti

Kun otetaan huomioon ympäristön, muovin ja siihen liittyvien materiaalien aiheuttamat vahingot, useimpien nykyajan nuorten nähdään siirtyvän kookosruukkuihin. Ne ovat kaikki uusia ympäristöystävällisiä, biohajoavia ja pitkäikäisiä kasveja, jotka ovat erimuotoisia ja -kokoisia. Ne on valmistettu kookoskuorista, joten ne ovat ympäristöystävällisiä.

 • Sopivat kasvit: Kukat tai puutarhakasvit sopivat erittäin hyvin kookosruukkuihin. Useimmat mieluummin tekevät puutarhanhoitoa sisätiloissa näiden ruukkujen kanssa.
 • Täydellinen paikka: Sisäpuutarhanhoito tai terassipuutarha

2. keraaminen:

Keraaminen kattila

Keraamiset kattilat, jotka tunnetaan myös nimellä kivitavara, ovat hienojakoisia ja ne on valmistettu vaaleasta savesta. Ne ovat tulosta korkean uunin polttamisesta ja muotoillaan sitten halutun tuloksen aikaansaamiseksi. Usein voidaan huomata, että keraamiset ruukut ovat houkuttelevia, koska ne on maalattu ja koristeltu hyvin vedenpitävällä ja maalimaisella aineella.

 • Sopivat kasvit: Sisäkasvit ovat parhaiten sopivia kasveja keraamisiin ruukkuihin ja astioihin. Olipa aloe vera tai kaunis hieno pensas; ne näyttävät varmasti hyviltä.
 • Täydellinen paikka: pöydille ja koristeeksi.

3. Terrakotta:

Terrakotta -astia

Terrakotta on melko samanlainen ja lähellä keramiikkaa. Se on valmistettu erityisestä terrakotasavesta, joka on luonteeltaan vesitiivis ja huokoinen. Koska liiallinen kastelu voidaan ratkaista nopeasti näillä ruukuilla, ne sopivat erinomaisesti kuiville maaperän kasveille. Ne ovat loistavia ruukkuja maaperän sairauksien ja juurisängyn ongelmien estämiseksi.

 • Sopivat kasvit: Kasvit, jotka suosivat kuivaa maaperää, kuten kaktus tai tulsi, sopivat parhaiten terrakottakasveille.
 • Täydellinen paikka: Sisällä, kodin kauniissa kulmissa. Ulkona kuivaan maaperään ja puutarhaan.

4. muovi:

Muovipannu

Kuten nimi kuvaa itseään, muoviastiat ovat yleisimpiä ja ne ovat edullisia ostaa monille. Siksi se on suosituin ja myydyin tuote lastentarhoissa, vaikka me kaikki tiedämme muovin käytön haitat ja haitat. Näitä käytetään kuitenkin edelleen yleisesti lastentarhoissa ja niitä on helppo ylläpitää.

 • Sopivat kasvit: Kukat ja kaikki kasvit voidaan istuttaa muoviruukkuihin. Ne sopivat yleensä useimpiin kasveihin.
 • Täydellinen paikka: Ulkona on ihanteellinen paikka näiden kattiloiden sijoittamiseen. Parvekkeet ja verannat sopivat hyvin.

5. Puu:

Puupannu

Me kaikki rakastamme hienoa ja kaunista katsomista koteihimme, ja puu on yleinen materiaali, joka houkuttelee meitä kaikkia. Mikä tahansa puukappale voidaan helposti muuttaa ja muuttaa sisustuskappaleeksi. On kuitenkin huomattava, että koska niiden tiedetään huononevan nopeasti haitallisten ympäristöolosuhteiden vuoksi, on parasta pitää ne sisäkäyttöön.

 • Sopivat kasvit: Pienet puiset kasvien ruukut voivat olla kauniita säiliöissä.
 • Täydellinen paikka: Se näyttää parhaalta, kun se asetetaan pöytä- ja pöytätasoille.

6. Metalli:

Metallinen kattila

Kun otetaan huomioon kirkas ja hieno väri ja kiilto, metalliruukut saavat lumoavan ympärilleen. Erityisesti kupari- ja messinkimetalliastiat ovat loistavia lisätä asuintiloihimme, joissa on ripaus hienostunutta ulkonäköä ja moderni aksentti. Koska ne voivat kuitenkin lämmetä nopeasti, kun ne laitetaan ulos, ne ovat parhaita sisäkasveja.

 • Sopivat kasvit: Kaikki sisäkasvit sopivat parhaiten kupari- ja messinkimetalliruukkuihin. Näihin mahtuu sekä pieniä että suuria kasveja.
 • Täydellinen paikka: Kauniit kulmat, lähellä seiniä ja pöytälevyjä voivat olla paras paikka sovittaa ne hyvin.

7. Betoni:

Betonipannu

Jos olet mehukasvien mehukasvit, betoniruukut sopivat parhaiten. Ne ovat luonteeltaan huokoisia, ja vesi voi imeytyä tai haihtua nopeasti. Näiden lisäksi ne ovat myös melko kestäviä, luotettavia ja pitkäikäisiä. He voivat tehdä upean sisustuskappaleen.

 • Sopivat kasvit: Kaktus ja vastaavat variantit sopivat parhaiten betoniruukkuihin.
 • Täydellinen paikka: Ne ovat hienoja koristekappaleita sisätiloissa kodeissa.

8. Kivipannut:

Kivipannu

Useimmat meistä eivät ole kuulleet kiviruukuista, ja miksi ei! Ne eivät ole laajalti yleisiä, mutta ne ovat tulossa muodiin tänään uusilla muodoillaan ja väreillään. Ne ovat jälleen hienoja sisätiloja, jotka ovat erittäin vahvoja ja kestäviä. Ne kestävät vettä ja sopivat pienille kasveille.

 • Sopivat kasvit: Pienet kasvit, sisä- ja ulkokäyttöön; bonsai -kasvit ovat myös loistava vaihtoehto näihin ruukkuihin.
 • Täydellinen paikka: Koristeelliset ruukut, sisällä ja ulkona. Paras, jos sitä säilytetään hyllyillä.

9. Kori:

Ostoskori

Riippuvat kattilat, kuten korit, ovat nykyään uusi trendi. Usein havaitsemme kohtauksen useimmissa kodeissa, ja ne varmasti lisäävät upeaa sisustusta ja tuovat luovuutta asuintiloihin. Ainutlaatuiset roikkuvat kasvit voivat olla loistava vaihtoehto näille paikoille.

 • Sopivat kasvit: begonia, tupsu -saniainen ja muut roikkuvat kasvit ovat parhaita näissä koriruukkuissa
 • Täydellinen paikka: Ne sopivat erinomaisesti parvekkeisiin ja verannoille.

Kierrätettävät ja kestävät kotitekoiset ruukut:

Miksi ostaa, kun voi kierrättää? Jos uskot kestävään asumiseen, nämä kierrätettävät kotitekoiset kasviideat voivat olla paras ystäväsi.

1. Teekannun istutin:

Jos olet luova ja etsit sisätiloissa pientä kasviideaa muodikkaalla tavalla, voit kokeilla tätä teekannuistutinta. Ota käyttämätön teekannu, puhdista se huolellisesti, täytä maaperä ja lisää hieno pieni kotikasvi.

2. Ruukut istutus:

Keittiön pannut ja kattilat voivat olla loistava tapa lisätä kotiin istutus. Erityisesti, jos sinulla on keittoastiat, joilla on hyvä sisäsyvyys, yritä tuoda niihin kotiystävällisiä kasveja, kuten kaktus, aloe vera ja niin edelleen!

3. Herätyskellon istutin:

No, olemme varmoja, ettet ole vielä kuvitellut tätä mahdollisuutta herätyskellon istuttamiseen! Vaikka tämä voi olla hieman hankalaa ja haastavaa, yritä tuoda lyhyt ryömintä kelloon luovuudellasi. Nämä ovat hyviä pieninä ruukkuina.

4. Koripallon istutin:

Tätä varten sinun tarvitsee vain leikata koripallo puoliksi ja täyttää se maaperällä. Käytä tätä kasvien ripustamiseen ja ripusta myös koripalloon tuella. Tämä voi olla myös erinomainen DIY -seinäkannettava!

5. Maalattu renkaiden kylvökone:

No, tämä on yksi suosikeistamme. Ota rengas ja pese se haluamallasi värillä. Aseta pinta pohjaan ja pidä maalattu rengas sen päällä. Lisää maaperä sisälle ja niin ruukku on valmis. Voit käyttää tätä aivan kuten mitä tahansa muoviastiaa kukkia tai vihanneksia varten.

6. Muovipullon istutuskoneet:

Jos haluat helpon tempun käyttämättömillä muovipulloilla, jotka lepäävät keittiön ympärillä, älä heitä niitä pois, vaan täytä ne maaperällä ja istuta niihin pieniä kukkia tai sisäkasveja. Voit myös ripustaa ne värikkäillä köysillä, jotta siitä tulee taideteos!

Toivomme, että tämä opas on antanut käsityksen siitä, mikä parhaiten voi olla hienoja sisä- ja ulkokasvien ruukkuja asuintilojen valaisemiseen. Hävitä nyt tavalliset muta -astiat ja kokeile näitä. Ne varmasti lisäävät väriä kotiisi! Kerro meille ajatuksiasi!