Att sova med en bh eller inte – bär bärandet risken för bröstcancer och förhindrar att brösten sjunker?

En självklarhet för vissa, otänkbar för andra: Att sova med en BH delar inte bara åsikter när det gäller komfort, det finns påståenden att det skulle orsaka sjukdomar som bröstcancer. Å andra sidan är det tänkt att bära en byst under natten för att förhindra att brösten sjunker. Men att sova med en behå är ohälsosamt, eller rättare sagt, du kan verkligen dra nytta av det i kampen mot gravitationen?

Är det skadligt att sova i en BH??

Att sova med en bh eller inte - fördelar och nackdelar

Många kvinnor kan knappt vänta med att bli av med det här irriterande plagget som klämmer och nypar efter en lång dag på jobbet. Att hävda att detta hjälper dina bröst att börja sjunka med tiden gör att du känner dig skyldig. Andra, å andra sidan, känner sig så bekväma i det att de bär det i sängen själva. Dessa kvinnor är i sin tur oroliga över påståendet att detta inte är bra för deras hälsa. Så kan du sova med en bh eller inte?

Det finns en ökad risk för bröstcancer?

Sova med en behå sägs öka risken för bröstcancer

Förmodligen den största rädslan när det gäller att sova med eller utan behå är att det kan orsaka bröstcancer. Detta rykte om att bh -sömn och bröstcancer är kopplade började redan 1995 när en bok fick namnet "Klädd för att döda" kom ut genom att hävda att en bh med bh -behållare stör lymfvätskans flöde och att toxiner inte kan avlägsnas på detta sätt. Detta leder i sin tur till utvecklingen av bröstcancer på lång sikt.

Studier som hävdar att att sova med en behå ökar risken för cancer

Enligt olika studier finns det dock inga belägg för detta. Den där "John Hopkins All Children’s Hospital" till och med förklarar på sin webbplats att det inte bara är ofarligt, utan också att det helt enkelt är en fråga om komfort om man ska sova med en bh eller utan det bättre alternativet. En studie som genomfördes 2014, där kvinnor som tidigare lider av bröstcancer fick frågan om sina vanor när det gäller att bära behå, bekräftar att det inte finns några tecken på ett samband. Denna studie genomfördes av National Center for Health Research. BH -typen anses inte heller ha samband med bröstcancer. Detta bekräftas av onkologen Dr. Laura Hutchins.

På natten behåar i kampen mot gravitationen?

Är att sova med en bh skadligt eller hälsovådligt

Ska du sova med en behå för att undvika hängande bröst? Om du har plågat dig själv med obekväma behåar på natten av rädsla för att dina bröst annars skulle ge efter för tyngdkraften, beklagar vi att vi berättade att detta var förgäves. Läkare, inklusive den australiensiska husläkaren Dr. Ginni Mansberg, förklara att denna effekt beror på andra saker. Bindvävnaden spelar en stor roll i detta, och närmare bestämt tunna band tillverkade av kollagen och elastin.

Ledbanden utsätts för mer eller mindre vikt under hela dagen. Det är därför normalt att stora bröst sjunker mer än små någon gång. Det finns ingen kontroll över detta, så det finns inget du kan göra åt det om du sover med en behå på. Med en hälsosam livsstil är allt du kan göra att skjuta upp det. Dessutom är brösten i horisontellt läge när de ligger och utsätts inte för gravitation – oavsett om de är med eller utan behå.

Varför är det ohälsosamt att sova med en behå som inte passar??

Om du har en stor byst är behåar mycket bekväma för natten

Så hängande bröst kan inte undvikas med behåar och det finns ingen risk för bröstcancer som ett resultat av att bära behåarna. Men hur är det med andra hälsoproblem till följd av att man sover med en behå??

Det största problemet med behåar är att ett förvånansvärt stort antal kvinnor (80% enligt kvinnodagen) faktiskt har på sig en fel storlek. Om den är för stor kommer den inte att kunna stödja brösten som den ska. Om det är för litet är det obehagligt och, enligt Dr. Seth Rankin, grundare av London Doctors Clinic, har några biverkningar.

Så varför inte sova med en behå som faktiskt är för tight? För det första kommer en bh som är för tät att lämna märken på huden som kan vara permanenta om huden inte ges möjlighet att återhämta sig från dem. Å andra sidan kan detta faktiskt störa dräneringssystemet för lymfkärlen. Därför är rätt storlek mycket viktigt.

Slutsats – är det bättre att sova med eller utan behå??

Ska du ha bh på natten eller inte - tips för kvinnor

Oavsett om du sover med en bh eller inte, det finns inga fördelar eller nackdelar så länge du har rätt storlek. För att garantera detta bör du till exempel söka råd i en butik. Där kommer dina mätningar att tas och den rätta behåstorleken och den lämpligaste behåstypen för din fysik kommer att bestämmas. Denna procedur bör också upprepas en gång om året.

Använd bekväma sport -behåar på natten för en god natts sömn

Speciellt kvinnor med stora byster sover mer bekvämt med behåar eftersom allt hålls i form. Om du också tycker att det är bekvämare, är det lämpligt att inte bara ha olika behåar på natten än under dagen (de slits ut snabbare på natten), utan också att bära behåar utan bygel. Till exempel, om du sover med en sport -bh, kommer inte bara brösten att hållas i form, utan du kommer också att vara skonsam mot huden och undvika obehagligt tryck. Detsamma gäller braletten.

Du kan hitta mer om ämnet på uamshealth och parfaitlingerie; Artikel av John Hopkins All Children’s Hospital; Studera från Nationellt centrum för hälsoforskning