Ylang Ylang Oil: Doftolja för aromaterapi och skönhetsprodukt för hud och hår

Det förför näsan med sin intensiva, lite söta doft, ger hud- och hårvård som ett tillskott till botemedel och hjälper till med fysiska besvär: den viktiga ylang-ylangoljan är en riktig allround. Om du också vill starta ett nytt skönhetsprogram i början av året är eterisk olja perfekt. Den erhålls från växter och är fri från kemiska ämnen. Övertyga dig själv om dess fördelaktiga effekter. Vi kommer att förklara för dig vad skönhetsprodukten är lämplig för, vilken effekt den har på kropp och själ och ge dig tips om vad du ska tänka på när du använder den.

Vad används ylang ylangolja till? Effekten av doftoljan

Ylang Ylang blomma på trädet Effekt av eterisk olja

Ylang Ylang är ett träd över 20 meter högt som är infödd till Filippinerna och Indonesien. I Asien blev den vintergröna växten populär på grund av dess fördelaktiga effekter på kroppen. Numera odlas den också i andra länder där det är ett milt tropiskt klimat året om. Ylang ylang -oljan, som extraheras från växtens blommor, anses vara ett botemedel mot muskelbesvär. Det sägs att lindra kramper och slappna av muskler. Dess behagliga och intensiva doft stimulerar frisläppandet av de så kallade lyckohormonerna, som har en smärtlindrande och lätt bedövande effekt på kroppen. De kan också framkalla känslor av lycka och lätta stämningen. Rykten om dess afrodisiaka egenskaper har cirkulerat i Asien i många år.

Ylang Ylang eterisk olja: en översikt över möjliga användningsområden

Ylang Ylang Oil vad använder applikationsmöjligheterna för parfym och rumsdoft samt hud och hår

Som nästan alla eteriska oljor erbjuder ylang ylang -olja många användningsområden. Men den är inte lämplig för internt bruk! Så du bör varken äta eller andas in den eteriska oljan. Aromatiska oljor är bra för hud och hår och är därför populära tillägg till hemgjorda skönhetsprodukter som ansiktsmasker eller krämer. De har en avslappnande, uppfriskande och uppfriskande effekt. Ylang -ylang -doftoljan kan också främja koncentration. Det kan också hjälpa till med följande sjukdomar:

Ylang Ylang doftoljeapplikation för hud och hår

1. För mag-, menstruations- och magkramper kan du gnugga in det i huden eller lägga till det i vattnet i luftfuktaren.

2. För att slippa stressen i vardagen, ta ett bad med en badbomb som innehåller doftolja av ylang ylang.

3. Den eteriska oljan kan också hjälpa till med sömnlöshet. Lägg en droppe i vattnet i luftfuktaren innan du ska sova.

4. Du kan också använda det som ett afrodisiakum. En ryggmassage med doftoljan är särskilt fördelaktig.

5. Som en skönhetsprodukt med antimikrobiella egenskaper. Det kan hjälpa till med nagelsvamp och förbättra hudens utseende.

Fördelar med den eteriska ylang -ylangoljan och möjliga kombinationer med andra doftoljor

Ylang Ylang oljefördelar en överblick och möjliga användningsområden

Ylang Ylang Oil erbjuder flera fördelar och är fördelaktigt för hälsa och välbefinnande. Dess doft förmedlar en hälsokänsla i dina egna fyra väggar. Samtidigt är parfymer som innehåller ylang ylang mycket långlivade. Eftersom oljan utstrålar en mycket intensiv doft räcker det ofta med bara en droppe för att skapa en trevlig atmosfär i badrummet. Det kan också kombineras med andra eteriska oljor. Ylang Ylang Oil har en blommig doft, som liknar jasmin, rosor och lavendel. Det kan kombineras med citrus dofter som grapefrukt, citron eller apelsiner. Kombinationen resulterar i en stämningsförbättrande blandning.

Ylang Ylang doft kombinerar tips för aromaterapi i badrummet

Tillsammans med träiga dofter som sandelträ skapar den aromatiska oljan en ensemble som slappnar av kroppen och sinnena. Eftersom doftoljan har en mycket intensiv doft är den också tillgänglig förspädd i butiker. Denna utspädda version är perfekt för alla som vill göra badbomber med doftoljor själva, till exempel, eller som helt enkelt vill tillsätta några droppar doftoljor till badvattnet. Men om du vill tillsätta de eteriska oljorna till krämer eller botemedel eller kanske göra en parfym själv, bör du välja den outspädda oljan.

Gör din egen parfym med ylang ylangolja

Gör din egen parfym av doftoljor, kombinera tips

Förresten, du kan göra en parfym själv. Du behöver följande ingredienser:

  • Vinsprit 96%. Det används vid tillverkning av parfymer och som konserveringsmedel för naturlig kosmetika. Du behöver 4 gånger så mycket sprit till den doftande oljeblandningen som aromoljor.
  • Doftoljor i de tre dofterna: topp, hjärta och basnoter. Vi förklarar omedelbart hur man korrekt kombinerar de tre dofterna.
  • En pipett
  • Förslutningsbar flaska, 150 – 200 ml
  • Parfymförstoftare, 150 – 200 ml

Gör dina egna eteriska oljor för friskt hår Ylang Ylang spa -mask

Så här fungerar det: Lägg flera droppar av var och en av de utvalda doftoljorna i en liten, förslutningsbar flaska. Kombinera topp-, hjärta- och basnoter i ett förhållande 3: 2: 1. Doftande oljor med en uppfriskande doft är lämpliga som toppnoter. De är de första som registreras av hjärnan, men de är också de första som försvinner. Så du kan lägga till fler av dessa dofter i parfymerna eftersom de försvinner snabbt ändå. Dessa är till exempel bergamott, Douglasgran, eukalyptus, mandarin, rosmarin och citron. Mittnoterna är eteriska oljor med en blommig doft. De är vanligtvis ihållande. Dessa inkluderar bland annat ylang ylang, iris, jasmin, ros, cypress och myrten. Basnoterna är aromatiska oljor med en träig, bitter doft. De håller sig längst, men används sparsamt i parfymer på grund av deras intensiva doft. Dessa inkluderar honungsessens, patchouli, sandelträ och rosenträ.

Hur man gör parfym med ylang ylangolja själv

Om du inte är säker på vilken kombination som luktar bäst kan du först kontrollera om doftoljorna passar bra med varandra. För att göra detta, lägg först en droppe av varje aromatisk olja på en bomullspinne. Lukta först de eteriska oljorna separat och välj 1-2 favoriter från varje doft (topp, hjärta eller basnot). Sedan kan ni tre hålla ihop bomullstussarna och lukta på de olika blandningarna. Lägg sedan 5 droppar av basnoten i den lilla förslutningsbara flaskan, sedan 10 droppar av hjärtnoten och sedan 15 droppar av den översta sedeln. Blanda dem sedan med 4 gånger så mycket alkohol, dvs 4 x 30 droppar = 120 droppar alkohol 96%. Skaka sedan flaskan och låt den mogna i 14 dagar vid rumstemperatur. Fyll den naturliga parfymen i 150 ml parfymförstärkare.

Gör doft av ylang ylang -olja själv

Gör ditt eget rum doft instruktioner och recept med ylang ylang olja

Du kan också göra en rumsdoft själv med ylang ylangolja. Vi förklarar hur man gör. Du behöver följande material:

  • Vinsprit 96%. Det används vid tillverkning av parfymer och som konserveringsmedel för naturlig kosmetika. Du behöver 4 gånger så mycket sprit till den doftande oljeblandningen som aromoljor.
  • Doftoljor i de tre dofterna: topp, hjärta och basnoter. Vi förklarar omedelbart hur man kombinerar de tre dofterna på rätt sätt.
  • En pipett
  • Doftvas, 150 – 200 ml. Den består av en flaska med en smal hals och flera glasfiberpinnar, genom vilka dofterna fördelas i rummet. Alternativt kan du också göra doftvasen själv. Då behöver du en tom och ren flaska med en smal hals och åtta träpinnar.
  • 10 ml glycerin

Gör dina egna Ylang Ylang Oil Home Doftips

Så här görs doften i rummet: Blanda först 80 ml 96% vinsprit med 10 ml glycerin och tillsätt sedan doftoljorna droppvis. Kombinera topp-, hjärt- och basnoter i förhållandet 1: 2: 2 för en blandning som fyller rummet med intensiv doft i upp till 10 dagar. Stäng flaskan och skaka den kraftigt så att glycerinet kan binda alkohol och doftande oljor. Lägg slutligen de åtta träpinnar i flaskan.

Ylang ylang olja för hår 

Bibehålla friskt hår Gör din egen hårmask

För hårproblem som håravfall eller hårbrott, är en spa -mask tillverkad av naturprodukter perfekt. Anhängarna av naturlig kosmetika för hår antar att en frisk hårbotten är avgörande för en glänsande och frisk drömman. Massera därför in en doftande oljeblandning direkt i rötterna. Det absorberas av hårbotten. Ylang ylang -oljan är en viktig och populär ingrediens i hårmasker eftersom den har en antibakteriell och svampdödande effekt. Vid regelbunden användning försvinner mjäll, inflammation läker och hårväxt stimuleras. Ylang ylang -oljan hjälper också till med torra hårbotten som är känsliga för kemikalier i kosmetiska produkter. Du kan blanda 5-10 droppar eterisk olja av Ylang Ylang med neutral vegetabilisk olja (till exempel olivolja är perfekt). Applicera först den hemmagjorda spa -masken i hårbotten och massera huden. Fördela sedan resten av håret.

Ylang Ylang -olja för hud

Ylang Ylang -olja för ansiktsmasker och hudvård

Ylang ylang -oljan är också bra för huden. Särskilt personer med känslig hud kan unna sig en massage med doftoljan en gång i veckan. Du behöver en tom och ren pipettflaska där du blandar 4 droppar ylang ylangolja med 2 msk jojobaolja och 2 droppar rosa olja. Skaka flaskan kraftigt och lägg 1-2 droppar av blandningen på fingrarna. Gnid försiktigt in de eteriska oljorna i huden. Om du bryr dig om din hud med naturlig kosmetika kan du lägga till 4-5 droppar doftande olja. Du kan också använda Ylang Ylanng Oil för närande ansiktsmasker. Oljan har en antibakteriell effekt och kan hjälpa till med irriterad hud, finnar eller rodnad.

Ylang Ylang är ett riktigt botemedel som endast är lämpligt för externt bruk. Inom kosmetikaindustrin används den för tillverkning av skönhetsprodukter, i aromaterapi används den som doftolja för tillverkning av rumsdoftar.