Skapa den perfekta platsen att koppla av i trädgården – idéer för uteplatsdesign

idéer för uteplatsdesign i trädgårdsdesign poolen

Kolla in dessa 10 kreativa Idéer för uteplatsdesign och bli inspirerad att skapa den perfekta tillflykten i din trädgård.

Ordna trädgårdsterrassen så att de olika aktivitetsområdena är åtskilda från varandra. Definiera tydligt gränserna mellan mat- och relaxavdelningarna. Du kan odla klätterväxter på pergolan, samt plantera många trädgårdsväxter i blomkrukor och fördela dem på terrassen.

Idéer för uteplatsdesign – skapa en vacker veranda

idéer för uteplatsdesign i trädgården skapar vackra dekorationer

Med lite fantasi och inspiration kan du göra det Idéer för uteplatsdesign i verkligheten och skapa en sagostämning i trädgården. De flesta uteplatser är tegel eller sten. Om du har bestämt dig för betong är det bäst om du väljer ett stenliknande lock och åtminstone imiterar stenmaterialet. Detta kommer att få uteplatsen att se mer naturlig ut.

Idéer för uteplatsdesign – att sätta upp ett utomhuskök

idéer uteplatsdesign i trädgården gör utomhuskök

Om du grillar minst två gånger i veckan är detta en av de bästa Idéer för uteplatsdesign att bygga ett utomhuskök. Du behöver inte en lyxgrill för målet. Se till att ditt utomhuskök är praktiskt och fokuserat på det väsentliga. En bänkskiva och sluten förvaring kommer bara att vara till nytta. Du kan också sätta ett kylskåp utanför.

Säkert privat utrymme

idéer uteplatsdesign i trädgården design porslin i Kina

Orten kommer inte att nå sitt mål om den inte är isolerad lite från omvärlden. För att uppnå detta kan du använda staket eller trädgårdsmurar för ändamålet. För mer naturlighet, flytta blomkrukor med höga växter runt sittgruppen, eller till och med skapa en pergola.

Dra nytta av skuggorna

idéer uteplatsdesign i trädgården gör kuddar deco

Många Idéer för uteplatsdesigns är fokuserade på de öppna ytorna och solljuset. Men även de största solälskarna behöver lite skugga när det är för varmt ute. Solljus är otroligt viktigt för trädgården. Men du kommer definitivt att bli glad om du har lite solskydd. Du kan åstadkomma detta med hjälp av ett träd eller ett parasoll, samt en pergola eller bastu med klätterväxter.

Etablering för komfort och hållbarhet

idéer uteplatsdesign i trädgården skapar modern design

Det finns otaliga Idéer för uteplatsdesign, när det gäller inredning. Byggmaterialen som du kan använda är också mycket olika. Järn, aluminium, trä är de klassiska valen. Numera finns det nya syntetiska vattentäta material som också är mycket snygga och bekväma. Det finns till och med vattentäta lampor för bord och golv, vilket kommer att skapa en oförglömlig kvällsstämning i trädgården.

Rymddefinition genom utomhusanläggningar

idéer uteplatsdesign i trädgårdsdesignpaviljongen

Idéer för uteplatsdesign med lusthus förmedlar en viss lyxnivå. Oavsett plats kan lusthuset vara en accent i trädgården, där du kan äta, laga mat eller koppla av. Pergolan kan användas för olika aktiviteter. Använd lusthuset för att skapa en separat zon för vissa aktiviteter.

Installera spaavdelningen

idéer för uteplatsdesign i trädgårdsdesignens spa -område

Så att du verkligen kan koppla av och varva ner, det finns ingen bättre lösning än att installera en bubbelpool på terrassen och skapa din egen spaavdelning. För att bestämma placeringen av spaområdet bör du ta hänsyn till det privata utrymmet, ingången till huset och solljuset. Du kan välja form enligt din egen smak. Planera också lite utrymme runt jacuzzin så att du kan sitta där. En sådan konstruktion väger mycket och kommer att behöva en solid grund.

Plan för utomhusbelysning

idéer uteplatsdesign i trädgården design barstolar

Så att du också kan njuta av den vackra trädgårdsmiljön på kvällen bör du definitivt också planera belysning för utomhusområdet. En lampa bör definitivt installeras ovanför entrén. För resten har du flera alternativ. Det vore klokt att få belysning för uteköket, matplatsen och grillplatsen. För relaxavdelningen kan ljusen göra samma jobb. Trapporna och trädgårdsvägarna bör definitivt vara ordentligt upplysta av säkerhetsskäl. Om du vill vara miljömedveten kan du få lampor som använder solenergi.

Övriga möbler och trädgårdsartiklar

idéer uteplatsdesign i trädgården skapa öppen spis

de Idéer för uteplatsdesign definieras inte bara av möbler och växter. Det finns många andra element som kan användas för att dekorera ditt rekreationsområde. Fontänen är den perfekta dekorativa delen om du vill lägga ljudet av det rinnande vattnet till din oas av lugn. Ett annat alternativ är eldstaden. Det kan vara en fin accent i din uteplats och fungera som en referenspunkt för resten av trädgårdsinredningen. Du kan också använda en mängd små föremål som trädgårdsdekorationer, till exempel skulpturer, vattentät konst och kuddar av vattentätt tyg. Dessa små detaljer kommer att förvandla din uteplats till ett paradis för avkoppling och lugn.