Applicera eyeliner: tips och tricks för perfekt eyeliner och 30 snygga utseende

applicera eyeliner riktigt perfekta tips tricks

En liten linje med stor effekt – eyeliner! Det framhäver perfekt ögat och ger ett intensivt uttryck. Det anses vara en klassiker i ögonmakeup och är perfekt för vardagligt bruk och för speciella tillfällen. Att applicera eyeliner är ingen lätt uppgift och är en av de högsta disciplinerna för sminkkonst. Men med lite övning och en stadig hand kommer du definitivt att kunna rita en vacker eyeliner. Vi avslöjar några tips och tricks här om hur du behärskar rätt kurva när du applicerar eyeliner.

Applicera eyeliner: välja den perfekta produkten

applicering av eyeliner stars typer tips tricks

Oavsett om det är kort eller långt, tjockt eller tunt, dramatiskt eller klassiskt är det en smaksak. En vacker eyeliner kan “öppna” blicken visuellt och få ögonen att se större ut. Men exakt motsatsen är också möjlig – få ögonen att se mindre ut om formen inte motsvarar ögonens. För att säkerställa att du applicerar eyeliner korrekt kan du söka råd från en make-up artist eller helt enkelt experimentera med olika eyeliner-former. I allmänhet, ju öppnare ögat är, desto tjockare kan eyeliner vara. Mandelformade ögon ser bäst ut med någon variation av eyeliner. Med runda ögon bör eyeliner vara lite tunnare och slutligen ansluta ögonlockets inre och yttre ändar. Beroende på dina personliga preferenser kan du välja mellan en flytande eyeliner, en penna eller kohl och en gel för det perfekta utseendet. Använd den flytande eyeliner för en fin, tunn eyeliner. Om du vill framhäva ögonen mer dramatiskt och mer, ta pennan. Du applicerar eyeliner med en gelkonsistens med hjälp av en speciell smal borste som skärs i en liten vinkel. Detta gör också att tjockare linjer kan dras. Denna variant är perfekt för sminkande ögonmakeup. Eyeliners finns också i olika färger. Den svarta, som förresten passar alla ögonfärger, anses vara en klassiker.

Applicering av eyeliner: tricks för perfekt eyeliner

applicera eyeliner korrekta tips tricks tejp

När du applicerar eyeliner är det lämpligt att dra linjen i två drag. Gör inga linjer och liknande, annars blir inte eyeliner rak. Vid applicering, dra locket något uppåt med den andra handen så att huden stramas åt. Börja med en mycket tunn linje från ögonens inre hörn till mitten. Dra sedan en linje från det yttre hörnet av ögat till mitten och anslut de två linjerna tillsammans. I slutändan kan linjen vara lite bredare. För att visuellt förstora ögat och trolla fram den så kallade cat-eye-looken, förläng eyeliner i ögonets yttre hörn med en sned linje utåt, mot templet. Detta kan vara lite tjockare, men överdriv inte med längden och tjockleken. Vinkeln är mycket viktig för detta sista slag eller sväng. Änden av ögonbrynet används för orientering. Du kan ta en bit tejp och ansluta det nedre locket till slutet av ögonbrynet. Så här får du rätt sväng.

applicera eyeliner stars dita von teese klassisk frisyr 50 -tal

Applicera eyeliner och säkerställ det perfekta utseendet! Enligt detta motto bestämmer stjärnor och makeupartisterna som säkerställer sitt perfekta utseende smink med en perfekt eyeliner. Detta kan varieras beroende på tillfälle, outfit och, naturligtvis, ögonform. Få inspiration från dessa 38 kändislooker. Vi kommer också att avslöja några tips och tricks för den perfekta eyeliner.

applicera eyeliner stars skådespelerskan karen gillan pannband

För att få din eyeliner att hålla längre rekommenderar make-up stylister att du tar bort oljan från ögonlocket. Detta fungerar mycket enkelt med en kosmetisk vävnad. Om din hud smörjer snabbt bör du applicera en ögonskuggbas eller lite pulver. Sedan kan du fortsätta att applicera eyeliner.

Klassisk eyeliner

applicera eyeliner stars retro feminin elle fanning

Den klassiska eyeliner, som är jämnt tjock och inte särskilt lång, passar varje kvinna och är endast lämplig för alla tillfällen. Så han är alltid ett bra val. Om du vill experimentera är det bästa att göra upp de olika varianterna och väga dem vid vilket tillfälle de är lämpliga.

applicera eyeliner stjärnor gigi hadid unga färska

Den klassiska varianten går bara lite över det yttre ögonvrån och är relativt tunn. Den passar varje ögonform och dras mycket nära fransraden. Så om du också applicerar lite mascara blir ögonfransarna tjockare optiskt och utseendet är mer uttrycksfullt. Detta är det perfekta utseendet för dagen.

applicera eyeliner stjärnor lily collins volym frisyr retro

Om du låter eyeliner rinna ut lite längre och med en fin kurva i slutet blir ögat visuellt förstorat. Denna eleganta form av eyeliner kan sträcka sig bra 0,5-0,8 centimeter bortom ögonets yttre hörn. Momentum bör flyta uppåt och aldrig nedåt.

applicera eyeliner stjärnor lily collins vintage retro look volym

Om du har mandelformade ögon kan du prova de olika variationerna av eyelinerlinjer. Börja alltid med en tunn eyeliner i ögonens inre hörn och den kan bli bredare från fransraden. Dra en liten sväng uppåt till det yttre hörnet av ögat.

applicera eyeliner stjärnor emmy rossum rött läppstift shclicht classic

Ibland är det svårt att få svängen rakt över ögonets yttre hörn. En bit tejp kan hjälpa, som vi nämnde tidigare. Du får dock inte ta bort detta innan eyeliner är torr. Du kan också använda en karta, ett papper eller till och med en linjal.

applicera eyeliner stars freida pinto mittavskiljning slät

Om det är för svårt för dig att rita en enda linje över hela locket med eyeliner eller penna, prova att göra några små prickar på fransraden och sedan ansluta dem.

applicera eyeliner stars alexa chung simple plain

Om din hand skakar finns det absolut inget sätt att du kommer att kunna applicera den perfekta eyeliner. En stadig hand är nödvändig för detta. Framför allt måste du ta dig tid och inte ha bråttom. Nybörjare kan använda en kosmetisk spegel och lägga den vid bordet. Det är viktigt att du kan stödja din armbåge och på så sätt få ett bra grepp.

Applicera eyeliner beroende på ögonets form

applicera eyeliner stjärnor spansk stil paljettklänning zoe zalanda

När det gäller smink är det viktigaste att betona fördelarna och dölja fläckarna. Små, stora, djupgående, ögonformade, etc.-varje öga ser annorlunda ut. Så du måste matcha eyelinerformen med ögat.

Applicera eyeliner för små ögon

applicera eyeliner stjärnor cat's eye effect lockar sammet klänning rosa

När du applicerar eyeliner för små ögon bör du först applicera ljus ögonskugga eller ett ljusare än hudtonpulver på ögonlocket. Då ska svingen i det yttre hörnet av ögat fungera som en naturlig förlängning av vattenlinjen. Det är bäst att markera de specifika områdena innan du applicerar eyeliner.

applicera eyeliner stars cloe moretz enkel vardaglig röd bomberjacka

Ett knep för att få de små ögonen att se större ut är att använda skimrande ögonskugga, särskilt i det inre hörnet av ögat. Dessutom kan du applicera en vit eller hudfärgad penna på vattenlinjen. Du bör under inga omständigheter betona den nedre vattenlinjen eller det nedre locket med svart.

Applicera eyeliner för stora ögon

applicera eyeliner stars olivia palermo svart kostym

För stora ögon kan du applicera svart eyeliner på både övre och nedre ögonlocken utan att få ögat att se mindre ut. Smokey eyes make-up kan kompletteras perfekt med denna vithet.

Applicera eyeliner för mandelformade ögon

applicera eyeliner stjärnor candice sweanepool vardagligt utseende

Som vi redan har nämnt är mandelögonen den perfekta utgångspunkten för en böjd eyeliner. Tunna och tjocka ögonlock ser lika bra ut.

Applicera färgad eyeliner

applicera eyeliner stjärnor kort blont hår miley cyrus

Eyeliners finns i olika färger. Du bör faktiskt matcha färgvalet med ögonfärgen och välja den beroende på tillfälle. En svart eyeliner är lika lämplig för varje ögonfärg och för varje tillfälle och gäller därför för klassiker.

applicera eyeliner stjärnor jourdan dunn mörk hud klassisk smake-up

Den bruna eller gråa varianten är ett särskilt billigt val för blondiner eller för kvinnor med ljusa ögon. Färgade ögonlock linjer är en vacker stilistisk enhet, särskilt på sommaren, och kan framhäva ögonfärgen särskilt vackert.

applicera eyeliner stjärnor jennifer lawrence rött läppstift

Om du också applicerar mascara efter eyeliner, ska du inte applicera alla ögonfransar jämnt, utan koncentrera dig främst på de i ögonets yttre hörn.

applicera eyeliner stjärnor klassiskt blont hår

För djupa ögon bör du använda en eyeliner med kattögonform. För att stärka effekten, använd bara skimrande ögonskuggor i två eller, bäst av allt, tre nyanser. Du bär den mörka ögonskuggan i slutet av ögat och så sträcker du visuellt ögat ytterligare.

Applicera eyeliner för hängande ögonlock 

applicera eyeliner stjärnor rihanna glamorös elegant vit

Det är lämpligt att undvika att applicera mörk eyeliner på ögonen med en halksäker eyeliner. I detta fall rekommenderas sminkning med ögonskugga i skimrande nyanser som “öppnar” ögat. En mörk nyans appliceras på det övre locket och i lockets veck.

Eyeliner för utstående ögon

applicera eyeliner stjärnor som gungar dramatisk svart coco rocha

Om du har utskjutande ögon bör du i allmänhet undvika att använda ögonskugga med skimrande effekt. De ljusreflekterande partiklarna låter ögonen kliva längre fram. Det rekommenderas inte heller att rama in hela ögat med en mörk eyeliner. Sätt endast svart kohl på det yttre hörnet av det nedre ögonlocket.

applicera eyeliner stars svart bustier korsett

Men med rätt eyeliner -look kan du göra vilken form som helst av ögat. Detta fungerar bäst om du börjar med en tunn eyeliner och drar den tjockare mot ögonvrån. För den perfekta finishen, applicera generöst på de övre fransarna så att ögonen ser ännu större ut.

Applicera eyeliner och skapa ett dramatiskt utseende

applicera eyeliner stjärnor adele updo blond volym

För fester och när tillfället tillåter en extravagant look kan du applicera eyeliner tjockare eller dra den extremt uppåt i det yttre hörnet av ögat, nästan till ögonbrynet. Samla inspiration för dramatisk eyeliner -smink från stjärnorna!

applicera eyeliner stjärnor dramatisk rosa klänning lily rose depp

applicera eyeliner stjärnor lång tjock dramatisk svart candice swanepoel

Extravagant

applicera eyeliner stjärnor extravagant rocky rita ora

applicera eyeliner stjärnor dramatisk kristen stewart

applicera eyeliner stars black dress backless glitter

applicera eyeliner stjärnor moderna extravaganta linjer make-up frisyr zoe kravitz

applicera eyeliner stars taylor swift dramatisk smink paljettklänning

applicera eyeliner stjärnor vanessa nudgens star wars inspirerad frisyr

applicera eyeliner stjärnor lily rose depp guld koppar skimmer

Eyeliner och rökiga ögonmakeup

applicera eyeliner stjärnor långdragen glamour hailee steinfeld

applicera eyeliner stjärnor svart ögonskugga rökiga ögon applicering av eyeliner stjärnor svart ögonskugga röd klänning flätad frisyr gul hört

applicera eyeliner stjärnor glamoröst brunt hår jade thirlwall

applicera eyeliner stjärnor kort hår smokey eyel zoe kravitz

applicera eyeliner stars brun suki waterhouse spetsklänning