Ta bort smink från läppar och ögon korrekt – tips för hudvård i ansiktet

Ansikte - ta bort make -up på rätt sätt, massera in smink -tips grädde - hudregenerering på natten

Smink är vackert men också stressande för huden. Bortsett från att lämna märken och fläckar på din kudde, täcker huvuddelen av skadan den gör dina ansiktsporer. Varför är det så viktigt att ta bort smink varje dag, särskilt före sömnen? Ta bort sminket på rätt sätt – hur fungerar det och vad ska du se upp för? Läs mer om grundläggande smink- och hudvårdstips här.

Makeup-tips-ta bort smink från ögon, läppar och ansikte på rätt sätt

Sminkborttagning ta bort smink bomullsdyn hudvård korrekt lotion rengöringslotion

Oavsett vilken tid det är måste sminkrester avlägsnas noggrant. Om du lämnar pulver, rodnad och ögonskugga i ansiktet över natten skadar du din hud. På natten bildar den nya celler och återhämtar sig från daglig stress. Om huden förblir sminkad bildas en blandning av talg och döda celler på den. Som ett resultat kan hudens porer inte andas ordentligt och regenereringsprocessen störs. En del känslig hud kan vara allergisk mot detta och finnar kan utvecklas. För att sammanfatta det med några ord: att ta bort smink och rengöra ansiktet på kvällen är absolut nödvändigt! Men om du inte använder smink bör du inte låta ansiktshuden falla i glömska. En lugnande kräm ska appliceras så att huden regenererar och huden förblir strålande och fräsch. Lägg lite grädde i ansiktet och massera in det med fingertopparna med cirkulära rörelser.

Ta bort ögonmakeup – vad ska man se upp för?

Använd en ansiktsduk av bomull för att ta bort ansikts- och ögonmakeup

Ögonmakeup Sminkborttagning måste utföras särskilt noggrant och noggrant. Mascara kan torka ut fransarna. I värsta fall kan ögonfransar gå sönder. Om ögonfransfärgen finns kvar på ögonfransarna kan den komma in i ögat medan du sover. Kajal, ögonskugga och mascara kan tas bort med avlägsnande produkter som är skräddarsydda för din hud. Dessa produkter är speciellt anpassade till behoven hos känsliga och tunnare hudtyper. De är av två typer – för vattentäta och icke -vattentäta ögonfransar. Ta bort sminket på rätt sätt går så här: lägg lite lotion eller rengöringsmjölk på en bomullstuss och tryck lätt på det slutna ögat och torka av sminkresterna. Mild rengöringsmjölk är lämplig för nästan alla hudtyper. Sminkborttagningsservetter är mycket användbara när du reser. I vardagen är de dock inte att föredra eftersom rengöringen är mer ytlig än med en vanlig rengöringsmjölk.

Läppar – Sminkborttagning måste vara noggrann men skonsam

Ansikte, ögon och läppar, ta bort spår av sminkrengörande hudvård i ansiktet

Ögon och läppar bör beaktas lika när du tar bort smink. Om läppstiftet inte tas bort väl kan läpparna bli spruckna. Långvarigt läppstift och glansrester kan tas bort (om de inte försvinner av sig själv) med lite rengöringsmjölk: lägg på en bomullstuss och torka över dina läppar. Sminkborttagning är också möjlig med en kosmetisk vävnad eller en kosmetisk svamp.

Rengör huden i ansiktet

Ansiktsrengöring innebär korrekt borttagning av smink Tips Ögonläppar

Regelbunden rengöring bevarar hudens naturliga skyddande funktioner. Under dagen avsätts föroreningar och smuts på huden. Du måste ta bort dessa i alla fall. För att göra detta, använd toner med fuktgivande ämnen. Ansiktet blir bara riktigt rent med rengöringsskum eller gel – detta är väl lämpat för kombinationshud och fläckig hud. Ingredienserna i en nattkräm kan bara tränga in optimalt med ren hud.

Rengör ansiktet ordentligt för att bli av med smutsen

Applicera grädde, massera in-huden regenererar Makeup-tips Korrekt sminkborttagning från ansiktet