Idéer för väggdesign med färg – gör väggmålningar av berg själv

Väggdesign med färg kreativ-barnrum-väggmålning-vägg-dekoration-flygplan

Färger och mönster spelar en viktig roll i väggdesign och kan försköna alla tråkiga väggar. En ny trend är väggmålningar av berg och berg, som kan förvandla ett barns sovrum eller sovrum till en avkopplande oas. Istället för att köpa färdiga väggfilmer kan du välja en kreativ Väggdesign med färg gör det själv och trolla fram vackra väggmålningar.

Väggdesign med färg i barnrummet

Väggdesign med färg barnrum-spjälsäng-abstrakt-bergskedjor-färg-kreativ-idé

För familjer som väntar barn är ett av de viktigaste stegen i förberedelsen att designa barnrummet. Innan du väljer möbler bör du bestämma en lämplig väggfärg. En kreativ väggdesign med färg rekommenderas för att utveckla och uppmuntra barnets fantasi så tidigt som möjligt.

Idéer för kreativ väggdesign med färg

Väggdesign med färg barnrum-spjälsäng-vägg-kreativ-design-färgad-berg-sol

Om du vill dekorera en vägg i baby- eller barnrummet med en hemgjord väggmålning kan du välja mellan ett antal motiv. Små barn har mer eller mindre utvecklat sina preferenser och kan tillfrågas om deras favoritmotiv. Å andra sidan fattas beslutet för barnrummet helt av föräldrarna. I allmänhet är landskap som väggmålningar perfekta för väggdesign och kan utformas kreativt och individuellt.

Berg som inspiration för väggmålningen

Väggdesign med färg barnrum-ljus-toner-inredning-väggmålning-berg

Den nya trenden för väggmålningar med berg är inspirerad av naturen själv och skapar en lugnande atmosfär i alla rum. Därför är dessa väggmålningar särskilt lämpliga för sovrum där du verkligen ska koppla av. Bergen kan antingen utformas abstrakt som geometriska figurer eller, om så önskas, lite mer realistiskt. För det senare behöver du dock lite konstnärlig talang eller borde anlita en konstnär för det.

Kombinera färger korrekt

Väggdesign med färg berg-väggmålning-kreativ-baby rum-design-baby säng

Om du väljer en väggdesign med färg bör du välja en lämplig färgkombination. Berg är bäst utformade med tre eller fyra färger, med de mörkare för förgrunden och de ljusare för bakgrunden. Toppar kan också särskiljas från resten av bergen med en annan färg.

Kreativt designa barnrum

vägg-design-färg-bergskedjor-moln-väggmålning-gör-det-själv-barnrum

Vill du renovera barnrummet och designa en effektiv väggmålning själv? Med berg och moln som motiv för väggmålningen kan du bjuda in naturen i rummet. En trevlig idé för väggdesign med färg skulle vara att måla väggar och tak i ljusblått, dekorera med moln och på så sätt designa barnrummet kreativt.

Färgad väggdesign med färg – vad behöver du?

vägg-design-färg-berg-blå-grå-målning-barnrum-kreativ-design

Om du vill måla väggen med berg själv behöver du några enkla verktyg och material. Det första du behöver är ett måttband och en penna så att du kan överföra designen på väggen. En målartejp, en målarulle och färgerna för bergen krävs också.

Ta mätningar och markera ämnet

vägg-design-färg-diy-väggmålning-berg-ritning-målarens tejp-första steg

Innan du börjar väggmålningen ska väggen som ska dekoreras målas i en enhetlig färg (till exempel vit). Då är det bästa att göra en ritning av en väggmålning så att du bättre kan föreställa dig väggdesignen. Ta sedan mätningarna och skissa bergen på väggen. De skarpa färgade kanterna kan utformas med målarens maskeringstejp, så nästa steg är att limma det på konturerna.

Instruktioner – gör kreativ väggdesign med färg själv

vägg-design-färg-instruktioner-vägg-berg-design-målning-resultat

Nu kan du börja måla. När du designar väggmålningen bör du dock notera att berg i bakgrunden ska vara utformade lägre och målade med grått. Däremot kan bergen i förgrunden målas i färg och med toppar.

DIY abstrakta berg som väggmålning

vägg-design-färg-vägg-målning-berg-bergskedjor-gör-det-själv-instruktioner

Oroa dig inte för att måla på målarens tejp eftersom det kommer att tas bort senare. Det tas bara bort när väggfärgerna är torra. För att göra detta enklare kan du lämna målartejpen lite längre och på så sätt ta bort den lättare.

Väggdesign med färg – måla kanter och toppar

vägg-design-målar-toppar-bergskedjor-målning-instruktioner-redo-vägg-baby-rum

Efter att ha tagit bort målarens crepe finns det omålade linjer som du antingen kan måla in efteråt med samma metod eller lämna dem som de är. En topp i en kontrastfärg kan utformas på samma sätt, men bara när den första skikten är torr.

Väggdesign med färg för barnrummet

vägg-design-färg-barnrum-idé-väggfärgad-målning-väggmålning-berg

Du kan måla väggmålningen i barnrummet i alla färger, om de matchar interiören och inredningen. Oroa dig inte om bilden inte är gjord med realistiska färger – barn gillar ljusa färgkombinationer.

Gör väggmålningar själv med accentfärg

vägg-design-färg-geometriska-mönster-bergskedjor-abstrakt-accent-baby rum

För en rolig atmosfär i rummet kan bergen också utformas med en pigg färg accent. Ljust grönt eller gult drar genast uppmärksamheten från väggmålningen och är perfekt för kreativa barnrum.

Väggdesign med färg för en kreativ inredning

vägg-design-färg-kreativ-vägg-målning-sovrum-berg-träd-fåglar

Med lite kreativitet och konstnärlig talang kan du också trolla fram mer genomarbetade väggmålningar i din egen lägenhet. Andra motiv som passar bra ihop med bergen är träd och flygfåglar, som skapar en vacker väggdesign i vardagsrummet, korridoren eller sovrummet.

Väggmålning med stencil

vägg-design-färg-kreativ-vägg-målning-berg-tjejer-rum-enhörning-vägg-dekoration

Om du vill trolla fram bergen som en väggmålning hemma, ska du inte nödvändigtvis måla berg med tydliga geometriska linjer. Väggdesignen med färg kan också göras med en mall som du enkelt kan klippa ur kartong själv.

Anpassa möbler till väggdesignen med färg

vägg-design-färg-rosa-barn-rum-flicka-möblering-Gebige-väggmålning

Om du väljer en väggdesign med färg för barnrummet kan du använda olika toner från samma färgpalett. Till exempel, om det är ett flickrum, är rosa alltid en bra idé. När väggmålningen är klar kan du också använda den för att matcha möbler och sängkläder. Så du kan inreda rummet vackert för din lilla prinsessa.

Bergsutsikt i ditt eget sovrum

vägg-design-färg-mönster-berg-vägg-målning-gör-det-själv-sovrum

Fjällmålningarna ser också bra ut i ett sovrum. De är särskilt lämpliga för äventyrare som vill leva i harmoni med naturen. Dessutom har sådana väggmålningar en lugnande effekt och säkerställer verklig avkoppling hemma.

Väggdesignidéer för ett kreativt sovrum

vägg-design-färg-sovrum-kreativ-design-möblering-vägg-målning-berg

Väggdesignen med färg ger dig valet av färger och motiv för väggmålningen. Mönstret med berg representerar en kreativ idé för utformningen av sovrummet och kan enkelt samordnas med befintliga möbler.

Väggdesign med fototapet istället för färg

vägg-design-tapeter-berg-dimma-fototapet-sovrum-alternativ-målning

Istället för en väggdesign med färg kan du välja en fototapet av berg eller berg i dimman. Motivet ser mer realistiskt ut och skapar en trendig väggdekoration. Sådan tapet passar perfekt med vita sovrum och fungerar som en effektiv accent i inredningen.