Svart väggfärg – 17 praktiska idéer med tavelfärg

svart väggfärg minimalistiskt kök vita skåp gardiner grå

Blackboard -lack är en speciell färg som du kan använda för att designa en mängd olika ytor. Detta gäller såväl möbler som hela väggar eller små ytor. Och sedan kan du måla på väggen som du vill. På grund av detta, svart väggfärg denna typ är också mycket populär för barnrum. Men det är inte bara där som bordslacken visar sig vara extremt praktisk. På kontoret och i köket kan den användas underbart som en lapp, i andra rum kan du individuellt designa väggen med krita och ändra den när som helst när du har fått nog av bilden.

Svart väggfärg som accent i vardagsrummet

väggfärg svart accent vägg vardagsrum idé parkett vit

Så om du redan har planerat en svart väggfärg för rumsdesignen ändå, kan du nu också överväga denna variant. Tavellacken är lämplig för alla inredningsstilar. Det får den moderna, minimalistiska interiören att se mer elegant ut och lyfter fram charmen med de rustika möblerna särskilt bra. Här är några idéer för design av tavellack.

Svart väggfärg med praktisk tavelfärg

väggfärg svart vardagsrumsdesign modern accent väggrumsdelare hylla foton väggdekoration

Den svarta väggfärgen fungerar här bara som en accent, men förbättrar interiören underbart. På detta sätt uppnås en balans som undviker ett alltför sterilt utseende.

Svart väggfärg på kontoret

väggfärg svart kontorsidé anteckningar skrivbord vit orange

Ett kontor eller en arbetsyta kan dra praktisk nytta av svart tavellackerad väggfärg. På så sätt kan du snabbt och spontant spela in idéer eller anteckna när du ringer. På så sätt undviker du också ett kaos av anteckningar.

Väggfärg i matsalen

svart vägg färg vita möbler modern matsal eames stolar

Naturligtvis kan du också lämna den svarta väggfärgen som den gjordes i denna matsal. De vita möblerna, inklusive trendiga Eames -stolar, framhävs underbart av den mörka bakgrunden.

Svart sovrum

svart vägg måla sovrum vägg design krita färgglada sängkläder

En svart väggfärg för alla väggar bör väljas med försiktighet. Det finns risk för en depressiv och mörk atmosfär. I detta sovrum är till och med golvet gjord av tavellack. Emellertid användes färgade tyger för inredningen för att kompensera för de mörka väggarna.

Dekorera kök

svart vägg färg industriella möbler kök hyllor rustikt matbord

Den svarta väggfärgen gjord av bordslack är inte bara lämplig för det moderna, utan också för den rustika eller industriella inredningsstilen, som kan ses här i detta exempel på ett kök. Förutom vackra bilder kan recept också snabbt antecknas.

Idé för matsalsväggfärg

svart vägg färg matsal idé vinställ matbord medelhavet

Här användes den svarta väggfärgen på ett originellt sätt för att märka vinflaskorna på det bifogade vinstället. På så sätt kan rätt flaska väljas snabbt och med en blick.

Svartvitt interiör

väggfärg svart väggdekoration matbord ren möbler moderna korgstolar

De rustika matsalsmöblerna uppnås med träelement. Den svarta väggfärgen gör att träet ser mer subtilt ut och skapar en mysig atmosfär.

Blackboard -lack för varje rum

väggfärg svart rustikt matsal lapptäcke möbler färgglada shabby

I denna illa matsal med lapptäcke möbler, ger den svarta väggfärgen ytterligare charm. När du målar väggen väljer du motiv som matchar och kompletterar interiören.

Vitt kök med stålbeton

väggfärg svart modern inredning accent vägg kök stål

Den svarta väggfärgen valdes för området bredvid köket. Detta gör att det redan eleganta, vita köket ser särskilt attraktivt ut. Glänsande ytor av stål och högglans utgör en stor kontrast till matta väggar.

Svart väggfärg och trä

väggfärg svart kök plywood idé hylla laminat ljus

Här kan du se hur en svart färg går underbart med ljust trä. Det svarta är också effektivt bakom en öppen hylla.

Väggfärg och bilder

väggfärg svart byrå vit bildram skrivbordsdesign

Du kan dekorera den svarta väggfärgen av bordslack lika bra som vilken annan väggfärg som helst. I detta exempel på ett kontor användes till och med svarta bildramar för detta ändamål. Det vita, klassiska skrivbordet kommer särskilt väl till sin rätt.

Tavellack i barnrummet

väggfärg svart barnrum modern färgglad matta geometrisk klätterställning

Som redan nämnts är tavellacken mycket lämplig för utformningen av barnrummet. På detta sätt har barnen ett extremt stort område att måla på, på vilka de kan låta sin kreativitet springa fritt.

Design flickrum

väggfärg svart barnrum tjej rosa fåtölj hyllor böcker

Även i ett gulligt flickrum passar den svarta väggfärgen av bordslack mycket bra. Väggen ser särskilt vänlig ut när den målas med färgad krita. Men du kan lämna det till din dotter.

Ungdomsrumsdesign i svart

väggfärg svart ungdomsrum inredning modern byrå tangentbord gitarr

Den svarta väggfärgen i detta ungdomsrum sträcker sig ända upp till taket, medan resten av rummet har designats i ljusa färger. Den märkta väggen ser extremt trendig ut och kan användas av musikerns rumskamrat för en mängd olika anteckningar och anteckningar.

Imitera svart tapet

väggfärg svart björkfärg idé biblioteksstege stol vintage tryck

Måla moderna mönster på den svarta färgen på väggen, som man gjorde i detta exempel. Istället för tapeter eller permanent väggmålning ritades björk helt enkelt på väggen med krita. Och denna idé är inte så svår att följa. Försök!

Badrum med svart vägg

väggfärg svart badrum design badkar röd skåp vit

Du kanske inte ens har tänkt på det ännu, men du kan också välja den svarta väggfärgen i badrummet. Interiören är särskilt attraktiv när den är utrustad med röda accenter, som är fallet här.