Väggdesign med tapeter: ovanliga idéer för våren

Väggdesign med tapeter vardagsrum-färg-lime-grönt-gyllene-blommor

Med de första varma solstrålarna är det inte bara dags för vårstädning, många hushåll genomför renoveringsåtgärder som har försenats länge under våren. Särskilt populärt är att byta ut gammal tapet eller väggfärg och svepa in vardagsrum i nya och fräscha mönster. de Väggdesign med Tapet erbjuder nu betydligt fler möjligheter än för några decennier sedan, med färska och färgglada idéer som kommer till sin rätt under våren. Följande förslag visar vilka typer av tapeter som kan användas för att skapa en vårliknande design för vardagsrum och kök & Co blir möjligt.

Väggdesign med tapeter – Ta fart i varje vardagsrum med fräscha färger

Väggdesign med tapeter -färg-idéer-vår

Inte bara börjar naturen blomma igen varje vår, fräscha och naturliga accenter finns också tillgängliga för inredningen vid denna tid på året. Tapetväggdesignen med blommönster är en lekfull klassiker, men även utan sådana motiv kan en ny touch komma in i varje rum. Monokroma tapeter i ljusa och vänliga nyanser uppfyller detta syfte perfekt, varigenom en optisk kontrast med en andra färg medvetet kan sättas på enskilda rumsväggar. De vackraste och mest naturliga färgkombinationerna för väggdesign med tapeter inkluderar:

– Röd grön

– rosa / limegrönt

– gul / mörkblå

När du väljer färger för väggdesign med tapeter kan du helt enkelt orientera dig mot naturens färger, som sätter våren i färska färger vid den här tiden på året. Om rätt färg inte kan hittas hos den lokala tapethandlaren eller på Internet kan väggfärgen också blandas individuellt. Efter en enkel tapetsering med vit bakgrund möts den personliga smaken perfekt av applicering av färg.

Kreativa funktioner för väggdesign med tapeter

vägg-design-tapeter-idéer-vår-foto-tapet-blommor

Om du vill ersätta tapettillverkarens givna idéer med en individuell touch och designa väggarna med tapeter är fototapeter det perfekta valet. Dessa finns hos specialhandlare med ett stort utbud av motiv, och enskilda tillverkare erbjuder till och med produktion med individuella motiv. Fototapeten som en idé för väggdesign är tänkt i ett stort format, dvs. H. den valda bilden består av flera tapeteremsor. Från skogar och ängar till djurmotiv och ljus himmel, det finns otaliga idéer för att använda fototapeter för att uppgradera vardagsrum och ge dem en vårliknande touch.

Designa väggar med bilder

Väggdesign med tapet-idéer-vår-vardagsrum-fototapet-ros

För att se till att fotot kommer till sin rätt när man dekorerar väggen med tapeter och att det inte finns fula hål och luckor är det viktigt att applicera tapeten professionellt. Med lite manuell skicklighet kan en fototapet fästas lika enkelt som den klassiska tapeten från järnaffären. Om du är osäker, be ett professionellt målningsföretag att göra installationen. Han har många års erfarenhet av att hantera tapeter och vet vad han ska leta efter vid exakt installation av fototapeter.

Använd andra designalternativ utöver tapeter

vägg-design-tapeter-blomma-mönster-gul-vägg-färg-idé

Ditt hem kan göras märkbart mer inbjudande och vårliknande med rätt tapet. Du behöver dock inte hålla dig till en tapet med blommönster eller fototapet om du vill unna ditt bostadsutrymme en fräschör. Kombinationen av tapeter och väggfärg ger dig större frihet att använda olika färger i enskilda rum och att kombinera dem med varandra utan större ansträngning. Särskilt med tapeter med mönster eller motiv bidrar tillförlitlig ren väggfärg på en eller två väggar till det visuella lugnet i rummet. En bieffekt är den visuella uppdelningen av rummet i olika områden, vilket förbättrar känslan av att leva, särskilt i stora rum.

Väggdesignidéer med fototapeter

väggdesign-fototapet-motiv-tulpaner-färska-blommor-vas

Förutom tapeter eller väggfärg ska vårdekorationer inte saknas. En färsk bukett blommor från blomsterhandlaren eller färgglada hantverk kommer till sin rätt framför en vårliknande tapet och rundar av stämningen i rummet. Om man medvetet litade på en huvudfärg när man utformade väggen med tapeter och färg, ger sådana tillbehör en attraktiv kontrapunkt. Även här finns det inga gränser för fantasin att införliva dekorativa föremål eller möbler och ge varje rum en touch av våren.

Ljus interiör med tapeter

vägg-design-tapeter-matsal-ränder-modern-rund-matta-matbord

Färgglada och romantiska

väggdesign med tapet botanisk-blommig-romantisk-korgstol

Retro för vårfeber

vägg-design-med-tapeter-ljusblå-orange-blommor-sovrum-idé

Färgglada motiv

väggdesign med tapeter modern-färgglada-blommor-akvarell-optik

Vintage stil med fjärilar

väggdesign med tapeter fjärilar-motiv-färgglada-vintage