Väggfärg gammalrosa – skapar en bekväm atmosfär

väggfärg skumrosa vardagsrum modern minimalistisk vit möbelskänk

Den dammiga rosa kan visas i olika nyanser. I princip, som namnet antyder, bör effekten av gammal väggfärg skapas, liksom ett visst “rökigt” utseende. de Väggfärg gammalrosa består av en varm pastellskugga som skapar en mysig och romantisk atmosfär och dess effekt kan likställas med korall- eller laxfärgen.

Väggfärg gammalrosa för en mysig atmosfär

väggfärg gammalrosa eklektisk orientalisk matta guldpall vardagsrum

Väggfärgen gammal ros kan kombineras med olika färger, varigenom stilen också kan bestämmas. Denna väggfärg är särskilt lämplig för en modern inredning i kombination med vitt och grått. Dessa färger finns i accentväggar såväl som i golvet, taket, i möbler eller dekorativa tillbehör som mattor. Den romantiska och mysiga effekten som väggfärgen gammalrosa har i sig kan också underbart kombineras med varmt trä.

Väggfärg gammalrosa som accentfärg

väggfärg skymning rosa accent cirkel gul soffa hylla retro look

Väggfärgen dammig rosa behöver inte nödvändigtvis ta upp alla väggar i ett rum. Istället kan du designa en accentvägg eller bara lägga till några “färgstänk” med hjälp av mönster. Sådana mönster kan väljas geometriskt, bland annat för att utforma en modern anläggning.

Sovrum i dammigt rosa: idéer för färgkombinationer som väggfärg & Co.

Väggfärgen aprikos – 35 idéer och tips för att kombinera

Att leva med pastellfärgade väggfärger – färgtrend i vardagsrummet

Geometriskt mönster från väggfärg

skymning rosa vägg färg modern matsal färg accenter geometriska eames stol

I detta exempel användes olika nyanser av väggfärgen dammig rosa för att skapa en effektiv design från geometriska motiv för väggen. Rummet, som är helt enkelt inrett, ser så mycket mer optimistiskt ut. Den trendiga Eames -stolen valdes i en lika matchande färg.

Accentvägg i gammalrosa

mörkrosa väggfärg mångfärgad matta barnrum akzentwand nalle

Du kan se en ganska accentvägg i detta exempel för ett barnrum med väggfärg dammig rosa. Den döljer en ljuskälla så att en effektiv, indirekt belysning skapas. En annan fördel med detta enkla färgval för väggen är att på så sätt kan fler färgglada och prydliga färger användas för inredningen, eftersom de balanseras ut på detta sätt.

Kombinera gammalt rosa med trä

skymning rosa vägg färg matplats träpanel ljusa matbord metall industriella

Väggfärgen gammal ros ser särskilt attraktiv ut i kombination med trä och särskilt om den senare väljs i en ljusare färg. Här kombineras det gamla rosa med en träpanel för väggen och en sann harmoni skapas, som du säkert kommer att erkänna. Väggbeklädnaden smälter samman till en bänk för matbordet.

Dammigt rosa och marmor

väggfärg skymning rosa marmor idé elegant soffa koppar sidobord

Du får en mycket elegant effekt med en sådan kombination av väggfärgerna gammalrosa och marmor. För detta ändamål delades väggen upp i två halvor horisontellt och visuellt. Det gröna parkettgolvet passar också perfekt med denna kombination. Resultatet är en unik inredning som ingen kommer att imitera så snabbt och som utstrålar nostalgisk charm.

Delikat väggfärg för vardagsrum och matsalar

väggfärg mörkrosa öppet vardagsrum matplats limegröna stolar

I dessa rum, som är bebodda större delen av dagen, skapar väggfärgen gammalrosa en mysig atmosfär och kan, beroende på möbelstilen, utstråla en modern stil samt en rustik, vintage eller medelhavsstil. Färgen fungerar också mycket bra med industriella accenter, i vilket fall det gör den maskulina och kalla effekten av metallaccenterna i möblerna lite mjukare och varmare.

Modern matsal med gammal rosa vägg

dusky rosa väggfärg matsal interiör idé röd stol boll lampa

I matsalen får du en lugn atmosfär, som du till och med kan framhäva med ljusa trämöbler. En perfekt lunch eller middagstid med familjen garanteras. Den här tiden ska ju ha en särskilt lugnande effekt efter en stressig dag på jobbet eller i skolan. Och med denna nostalgiska väggfärg kan du uppnå detta särskilt enkelt.

Krydda väggfärgen med färgglada möbler

väggfärg mörk mörk rosa matsal möbler mintgrön matta golvlampa

Vi har redan nämnt att den feminina väggfärgen också kan kombineras underbart med andra färger. Det behöver dock inte nödvändigtvis vara starka färger. Kombinera istället väggarnas rosa ton med andra pastelltoner för att understryka den romantiska och nostalgiska stilen. Du kan implementera denna idé särskilt i trämöbler. Vad sägs om en skandinavisk stil som ovan? Kombinerat med vita trägolv och väggpaneler skapas en vacker atmosfär.

skymningsrosa väggfärg parkettgrå modernt vardagsrum brun gardin

En annan trevlig kombination som vi skulle vilja presentera för dig är rosa med grått. Och den är också lämplig för olika inredningsstilar. En skandinavisk stil kan ställas in som ovan eller du kan kombinera en skumrosa vägg med betongytor eller dekorationer. Förutom sin charm är mångfalden av användningsområden en annan stor egenskap hos färgen.

dusky rosa väggfärg väggdesign väggmålning vintage accenter spegel

Här kan du se en intressant användning av rosa och grått. En tapet med motiv användes för den grå väggen, vilket ger rummet ytterligare charm. Färg accenter sattes med vintagemöbler och det saknas inte heller konstnärliga dekorativa föremål. Med deras hjälp kan du särskilt markera en viss stil.

skymning rosa väggfärg medelhavs matsal vit matbord bänkar smidesjärn

En medelhavsstil skapades i denna imponerande matsal med hjälp av olika varma färger. Det finns också vita möbler och accenter, samt utsmyckade element av metall, som fungerar anmärkningsvärt bra som en kontrast till de många träelementen.

väggfärg skumrosa vardagsrum pastell sidobord vit grå soffa

Väggen behöver inte nödvändigtvis vara det enda elementet i rummet där den skumma rosa nyansen dyker upp. Du är välkommen att upprepa färgen i andra möbler. I det här exemplet gjordes detta med soffkuddarna och själva soffan har också några subtila Altosa -accenter. Möblerna har också en mörkgrå färg som matchar väggfärgen lika bra. Se också hur fantastiskt sidobordet i pastellblått ser ut som en kontrast.

skymning rosa väggfärg beige gardiner canape vintage stil grön fåtölj

Vad tycker du om denna kombination av beige hemtillbehör och närmare bestämt beige gardiner och en rosa väggfärg? Ett laminatgolv i en liknande färg valdes också att matcha, vilket skapar en varm känsla av att leva övergripande och möjliggör användning av några starkare färger för möbler och dekorationer. När du använder sådana färger bör du aldrig gå överbord. Begränsa dig till två eller tre sådana kontrasterande färger som du kan upprepa på flera ställen. Kaos bör i alla fall undvikas.

väggfärg mörk mörk rosa parkett fiskbensdesign grå canape

Om du vill ha det riktigt konstnärligt, kom med olika mönster och motiv för väggdesignen. Den valda nyansen av rosa behöver inte stå ensam eller bara kombineras med en neutral färg. Här är en bra idé där den vita och rosa väggfärgen separeras av gula ränder. Den angränsande väggen är återigen svart och utrustad med några andra färger, vilket skapar ett Art Deco -utseende.

dusky rosa väggfärg rustika accenter badrum skänk dekorationer matta

Du kan återigen övertyga dig själv om att den svarta färgen och den gamla rosa väggfärgen går bra ihop. Istället för väggen valdes dock svart för design av dörrarna och resultatet är helt enkelt underbart. Dessutom finns det möbler och ett golv med ett gammalt träutseende, vilket ger rummet den nödvändiga värmen och en trevlig charm. Vi vill också uppmärksamma det faktum att den rosa nyansen också finns i flera nyanser i mattan, vilket på detta sätt representerar ett bra komplement till väggfärgen.

Dammig rosa i sovrummet och barnrummet

väggfärg gammalrosa väggdesign guldprickar säng romantisk tjej

En varm atmosfär uppnås naturligtvis också i sovrummet med väggfärgen dammig rosa. Och särskilt där är en bekväm levnadsupplevelse av stor vikt. Eftersom atmosfären har mer eller mindre inflytande på vårt sömnbeteende. Gammal ros ser särskilt bra ut i ett barn- eller tonåringsrum för tjejer. På detta sätt sätts en känslig, feminin accent där som inte är lika påträngande som rosa, till exempel. Du kan också krydda den enkla gamla rosa i barnrummet med vackra väggtatueringar, klistermärken eller andra designalternativ.

väggfärg dusky rosa sovrum rosa gardiner säng metall himmelssäng

Väggfärgen kombineras med andra liknande nyanser i detta sovrum och det i gardinerna, mattan och även i taket. En fin accent är den blanka sängen, som står i kontrast till de annars varma färgerna i silver.

väggfärg dusky rosa ränder mönster baby rum fåtölj vagga

väggfärg dusky rosa takdesign moderna geometriska grå ränder

dusky rosa väggfärg modernt sovrum skrivbord vit gardin

väggfärg gammal rosa flicka barnrum idé skrivbord vintage

skymning rosa väggfärg baby rum interiör palmer vit lax fåtölj pall guld

skymning rosa väggmålning fjärilar deco baby room vit vagga

väggfärg dusky rosa väggdekal giraff pussel design lax färg

Andra rum i gammalrosa

skymning rosa väggfärg kontorsinredning industriella svartvita möbler eames

Du kan också använda väggfärgen gammal ros i andra rum i lägenheten. Den är lämplig för korridoren, för hemmakontoret, men också för badrummet. Effekten i dessa rum är naturligtvis densamma som i alla andra: perfekt boendekomfort som bara en färg i det varma spektrumet kan uppnå.

väggfärg mörk mörk rosa hall hylla vit möbelsäng

antik rosa väggfärg toalettbord vintage antik vit spegelmatta rosa

skymning rosa vägg färg sittgrupp blå accenter sidobord kasta kuddar

dusky rosa väggfärg badrum design nisch badkar kelim