Hälsa: Hur man stärker sig genom vintern!

Med det nya året stannar vintern hos oss. Den långa vintern kan vara en utmaning för vår hälsa. Speciellt med den årliga influensavågan, som vanligtvis börjar i januari och varar två till tre månader. Med dessa tips för vardagen kan du dock komma in på våren full av energi.

C -vitamin är särskilt viktigt på vintern

Ta hand om din hälsa

I Federal hälsorapportering gbe-bund.de När det gäller livsstil kan följande punkter om hälsobeteende och hälsorisker i Tyskland ses, som människor direkt kan påverka:

• Näring

• Vikt

• fysisk aktivitet

• Tobaksanvändning

• Användning av alkohol

• Drogkonsumtion

• Allmänt beroende

• Resa

• Övrigt

Alla som känner sig svaga och regelbundet plågas av förkylning kommer att hitta problem på dessa områden i sin vardag.

Bär inte bort någonting

Ett välskött medicinskåp är förberett för varje nödsituation.

Om du vill vara frisk bör du vara uppmärksam på signalerna från din egen kropp. Lite snuva kan bli ett problem. Men om du håller dina luftvägar rena med en nässpray med havssalt tillräckligt snabbt, kommer du att undvika ackumulering av slem. Det är bara med detta som den efterföljande inflammationen i de övre luftvägarna uppstår. Tillräckligt drickande, tillräckligt med sömn och avkoppling i vardagen är ytterligare metoder för att förhindra att stora infektioner utvecklas. Du kan reagera snabbt med ett väl uppsatt medicinskåp. Alla som har nässpray, smärtstillande, sårsalva, växtbaserad hostasirap och gips samt andra bandage i lager kan agera snabbt i en nödsituation.

Tips: Trött på de långa väntetiderna på apoteket? Allt för medicinskåpet och andra produkter av hög kvalitet finns i Onlineapotek sanicare.de beställa.

Sov i Tyskland

Majoriteten av tyskarna reser sig vid 07.00 på vardagar

En vuxen behöver cirka åtta timmars sömn. Inte bara sömnlängden, utan också sömnkvaliteten är avgörande för en bra känsla under dagen. Ett Studie av Techniker Krankenkasse tk.de visar att majoriteten av tyskarna går och lägger sig mellan klockan 22.00 och midnatt, medan trenden går till 22.00-23.00 på arbetsdagar. Majoriteten av tyskarna reser sig vid 07.00 på vardagar. Majoriteten av människorna har tillräckligt med tid att sova. Men många tyskar klagar över problem somnar och sover. Hälsoexperter rapporterar att hälsosam sömn börjar inom 30 minuter efter att du lagt dig. När allt kommer omkring tar det var sjunde tyskare längre tid att somna. Det finns många anledningar.

Experter rekommenderar fasta sömnrutiner för att hjälpa dig att hitta ditt sätt att sova. Detta kan vara en snabb promenad innan sängen eller läsning i sängen. De som regelbundet går och lägger sig vid en bestämd tid somnar bättre än personer med mindre fasta tider. Dessutom rekommenderas inte mediekonsumtion i sovrummet eller omedelbart före sömn. Två timmars mediafri tid före viloläge skulle vara perfekt. Miljön är också viktig för vår sömn. Ett snyggt och rent sovrum förbättrar sömnkvaliteten. Rumstemperaturen är lika viktig. Ett sovrum ska inte överhettas – den idealiska temperaturen är 18 grader.

att läsa i sängen är en bra sömnrutin

Tips för en sund sömn

Experter rekommenderar följande för att förbättra sömnkvaliteten:

• konsekventa rutiner

• fasta tider

• Sovrum som en mediafri zon

• Två timmars mediafri tid innan du lägger dig

• Ät inte något tungt på kvällen

• Temperatur runt 18 grader i sovrummet

Hälsosam kost på vintern

hälsosam vintersallad med rödbetor, pinjenötter och klementin

En annan viktig byggsten för hälsan är näring. Du behöver inte en speciell kost eller dyr mat för att investera i din hälsa. Om du ser till att du äter fem portioner grönsaker och frukt varje dag är du på god väg till ett hälsosamt liv. Innehållet i handflatan anses vara en portion. Om du börjar dagen med en frukt- och grönsakssmoothie har du bockat av de två första portionerna. Vid lunchtid eller på kvällen en sallad och kanske en halv paprika emellan som mellanmål och en banan – det är allt du behöver varje dag. Om du ser till att tillaga mer färskt tar du bort onödiga tillsatser från industriellt producerad mat från din meny.

Tips: Glöm inte att dricka – en vuxen ska dricka mellan två och tre liter vätska.

Regelbundna hälsokontroller

Sjukdomar kan lätt upptäckas i blodet

Vi gillar alla att försumma det, och kontroller hos de olika läkarna är helt enkelt avgörande för tidig upptäckt. Negativa vanor och sjukdomar avslöjar sig snabbt genom egna blodvärden. Detta är det enda sättet att aktivt motverka detta. Det är därför viktigt att både kvinnor och män tar sin egen vård på allvar.

Tips: I vår artikel med en tabell förklarar vi de individuella blodvärdena och vad du kan berätta från dem.

Fortsätt vara aktiv

För att hålla sig i form länge är det viktigt att ha tillräckligt med träning på vintern

För att hålla sig i form länge är tillräckligt med motion viktigt i vardagen. Det handlar inte om att jogga i en halvtimme eller cykla tjugo kilometer varje dag. Om du går några vägar varje dag och tar trappan istället för hissarna har du redan en bra grund. Om arbetsplatsen är lite längre bort, är det lämpligt att byta till en cykel på sommaren. Regelbundna promenader säkerställer gott humör, bättre blodtryck och bättre puls på lång sikt. Om du också införlivar femton minuters yoga eller gymnastik i din vardag behåller du din egen rörlighet. Att träna en favoritsport en eller två gånger i veckan är också perfekt för att hålla sig i form.

Håll koll på stress

Att hitta medel för stressavlastning och riktad avslappning är viktigt

Stress klandras för många moderna sjukdomar. Utbrändhet, depression eller högt blodtryck är förknippat med stress. Det är därför användbart att ta en titt på den personliga stressen i vardagen. Din egen lastgräns varierar från person till person och bör inte överskridas permanent. Eftersom stress inte helt kan undvikas är det också fråga om att hitta medel för stressreducering och målinriktad avslappning. Ett bra sätt att lindra stress är genom träning. Det är viktigt att den typ av rörelse som passar den berörda personen. De som inte tycker om att cykla bör tänka på simning eller löpband istället för att sitta på cykeln för att koppla av. Meditation, Qi-Gong, Tae Bo eller yoga är alla metoder för målinriktad avkoppling. Om du testar det lite kommer du snabbt att upptäcka den optimala metoden för dig.

Tips: Du kan hitta fler förslag i vår artikel om stressavlastning.

Var uppmärksam på dina egna behov

Om du vill vara permanent frisk har du alltid dig själv och dina egna behov i åtanke

Om du vill vara permanent frisk har du alltid dig själv och dina egna behov i åtanke. Det är vettigt att ha en bra blandning av hälsosamma vanor och lämpliga förebyggande åtgärder som hälsokontroller hos läkaren och medicinskåpet. Det är ett hälsosamt och dynamiskt liv.

Bilder: 2 / Pixabay.com © Steve Buissinne (CCO Creative Commons); 1, 3-6 / elements.envato.com